Hot apps για το κινητό σου

Και μπήκες επιτέλους στη νέα εποχή! Πήρες smartphone. Κλασσικό ερώτημα, «Tι να κατεβάσω»; Αλλά κι εσύ που το χεις και το χαίρεσαι καιρό πιστεύεις ότι μόνο για Facebook & Twitter άντε και για κανά παιχνιδάκι κάνει;

Για πάρτε μερικές ιδέες με hot apps που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα smartphone.

Σίμος Κοκοβίδης

Foursquare - Check-in και όχι μόνο
Αν και εσύ είσαι από τους καμένους που κάνουν (σχεδόν) παντού check-in αυτή είναι η εφαρμογή σου. Αρκετά διαδεδομένη σε χώρες του εξωτερικού είναι ίσως ο καλύτερος οδηγός όταν είσαι έξω. Πέρα από τα check-ins η εφαρμογή μπορεί να σου προτείνει νέα μέρη και μαγαζιά ανάλογα τις προτιμήσεις σου. Να διαβάσεις σχόλια από προηγούμενους επισκέπτες αλλά και να βρεις προσφορές αποκλειστικά για τους χρήστες της εφαρμογής. Ιδανικό αν ταξιδεύεις σε μια νέα πόλη.

Dolphin - Browser για κινητά
Δυνατός browser με πολλές δυνατότητες, συγκριτικά με τους προεγκατεστημένους στα κινητά. Φορτώνει πιο γρήγορα μεγάλες σελίδες και η πλοήγηση είναι πιο φυσική χωρίς να κολλάει ή να κρασάρει η εφαρμογή με το παραμικρό. Διαβάζει και QR codes (τα barcode που κυκλοφορούν στα περιοδικά). Και με private mode για να μην αφήνετε ίχνη πίσω σας…

Shazam - Αναγνώριση μουσικής
Όχι αγαπητοί, την επόμενη φορά που θα πρέπει να μάθετε το όνομα ενός τραγουδιού δε χρειάζεται να κάνετε αγώνα δρόμου για να φτάσετε στον dj και τελικά αυτός με ύφος «άσε μας κουκλίτσα μου» να αδιαφορήσει. Το Shazam είναι εδώ και αναγνωρίζει τα περισσότερα τραγούδια, σας δίνει τους τίτλους, τους ερμηνευτές και όποια άλλη πληροφορία σχετίζεται με αυτά. Και με δυνατότητα να μοιραστείτε τις ανακαλύψεις σας στα κοινωνικά δίκτυα. Στο Shazam RED που είναι η ίδια εφαρμογή αλλά επί πληρωμή η αναγνώριση πραγματοποιείται σε ένα δευτερόλεπτο (!)
ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν αργεί η μέρα που η εφαρμογή θα ταυτοποιεί και ρούχα. Αν επομένως ανησυχείτε για το αν ο William αγόρασε Gucci ή Prada φόρεμα στην αγαπημένη του Kate, το Shazam θα δίνει την απάντηση. Για το αν θα αναγνωρίζει και μούφες… αναμένουμε!

Viber - Επικοινωνία
Τι και αν δεν έχεις μια για να βάλεις κάρτα; Αν κάνεις σε όλους αναπάντητες και έχεις καταλήξει τζαμπατζής; Τουλάχιστον όταν έχεις ίντερνετ μπορείς να καλέσεις τους φίλους σου με το Viber. Όλο και περισσότεροι χρήστες smartphones το προτιμούν αφού μπορείς να καλέσεις άλλους χρήστες και να τα λέτε για ώρες χωρίς καμία χρέωση. Α! Και να ανταλλάξετε φωτογραφίες και μηνύματα. Απαιτεί σύνδεση με wi-fi/3G.

Dropbox - Διακίνηση αρχείων
Το Dropbox είναι μια εφαρμογή που προσφέρει περεταίρω αποθηκευτικό χώρο για το κινητό μας, αφού έχουμε τη δυνατότητα με τη δημιουργία ενός λογαριασμού να αποκτήσουμε αποθηκευτικό χώρο 2GB (τουλάχιστον) στο διαδίκτυο. Τα αρχεία που ανεβάζουμε στο λογαριασμό μας είναι προσβάσιμα και μέσω υπολογιστή. Επίσης μέσω της εφαρμογής μπορούμε να ανοίξουμε αρχεία word, excel, pdf (βρομοδουλειά εν όψει εξεταστικής μου μυρίζει εδώ)

Bump – Μεταφορά αρχείων μεταξύ κινητών
Ο πιο εύκολος τρόπος να ανταλλάξεις αρχεία μεταξύ δυο κινητών. Επιλέγεις ότι θες (φωτογραφίες, βίντεο, επαφές, και άλλα) και κυριολεκτικά τσουγκράτε τα κινητά σας. Τόσο απλά. Προσοχή όμως γιατί το Πάσχα πέρασε. Απαιτεί σύνδεση με Wi-Fi/3G

IMDb Movies & TV - Ταινίες και σειρές
…και σπουδάζει Κινηματογράφου… κουλτουρέ ταινίες και έτσι… άντε να βγάλεις άκρη! Βασικά μόνο καμιά εφαρμογή για το IMDb μπορεί να μας σώσει!
Πλήρως λειτουργική όπως στο site, με κριτικές και αξιολογήσεις για κάθε ταινία και σειρά. Η κινητή εγκυκλοπαίδεια του κινηματογράφου στο κινητό σου. Παίξτο κι εσύ ψαγμένος, μπορείς!

Google Translate - Μετάφραση
-Voulez vous coucher avec moi? – Χμμ ναι μάλιστα. Για να δω στο Google Translate… Μεταφραστής για πάνω από 50 γλώσσες, με δυνατότητα στις περισσότερες γλώσσες και για φωνητική ανάγνωση… που να μπλέκεις με προφορές τώρα!

TuneIn Radio - Ραδιοφωνικοί σταθμοί από όλο τον κόσμο
70.000 Ραδιοφωνικοί σταθμοί από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα. Για όλα τα γούστα και τα πιο εξειδικευμένα είδη μουσικής. Αναμεταδόσεις πολλών αθλητικών αγώνων και podcasts. Χωρίς μεγάλες απαιτήσεις από την μπαταρία. Προσοχή αν είστε συνδεμένοι από τα data σας!

Calorie Counter – MyFitnessPal - Θερμιδομετρητής
Όλο τον χειμώνα μας έπρηξες στο Instagram με το να ανεβάζεις κολάσιμα γλυκά και να μας τρέχουν τα σάλια. Αλλά μην ξεχνάς πλησιάζει καλοκαίρι. Ουπς! Μήπως ήρθε η ώρα να μαζευτείς λίγο; Θερμιδομετρητής για πάνω από 2.000.000 φαγητά και με τη δυνατότητα να κρατάς το σύνολο από αυτά που καταναλώνεις. Αφιερωμένη για κάθε κύριο και κυρία που προσέχουν, ή πρέπει να προσέξουν, την διατροφή τους!
Keywords
Τυχαία Θέματα