Guys Talk | Ποδόσφαιρο | Άλλος για τον Τιτανικό;

Το ποδόσφαιρο και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ελληνικό ποδόσφαιρο, ακούγαμε από μικροί ότι είναι ένας καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας. Ισχύει και με το παραπάνω. Όπως χρόνια τώρα βουλιάζει η ελληνική κοινωνία, έτσι βουλιάζει και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όποιος είχε "ανοιχτά μάτια" όλα αυτά τα χρόνια που υφίσταται το ελληνικό επαγγελματικό πρωτάθλημα, ξέρει από πρώτο χέρι πως ό,τι συμβαίνει στα γήπεδα της χώρας, αλλά και έξω από αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από μια επέκταση των όσων συμβαίνουν σε πολιτικοκοινωνικό

επίπεδο γενικότερα στην ελληνική κοινωνία.

Συνεχείς ψευδαισθήσεις από αφίξεις διάσημων και ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό για δήθεν εξύψωση του αγωνιστικού επιπέδου, την ίδια στιγμή που το πρωτάθλημα σε όλες τις κατηγορίες ψυχορραγούσε από πληρωμένους διαιτητές, διεφθαρμένα διοικητικά συμβούλια, μίζες, λαδώματα, ποδοσφαιρικούς παράγοντες που θεώρησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο προέκταση και μόνο των επιχειρηματικών τους κινήσεων, "κακομαθημένους" Έλληνες ποδοσφαιριστές που, συγκριτικά με ξένους, σε θέματα τεχνικής κατάρτισης, φυσικής κατάστασης και οργάνωσης είναι σαν την παχιά μύγα μες το γάλα.

Από την άλλη πλευρά, νέα ταλέντα να θέλουν να αγωνιστούν και να βελτιωθούν και ευκαιρία καμία. Γήπεδα που σαπίζουν μέρα με τη μέρα και χιλιάδες οπαδοί που σε προέδρους ψάχνουν μεσσίες. Η αναξιοκρατία της κοινωνίας συνολικά, φαίνεται στο απόγειό της στη δεδομένη κατάσταση του ελληνικού κράτους. Η οικονομική κρίση ήρθε απλά για να επιβεβαιώσει τα δεδομένα που βγάζουν μάτι εδώ και χρόνια και ζητούσαν ανέκαθεν άμεσες και οριστικές λύσεις.

Εδώ γελάμε φυσικά. Πώς γίνεται να δοθούν άμεσες λύσεις για το σώσιμο του ελληνικού ποδοσφαίρου τη στιγμή που μια ολόκληρη κοινωνία δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της και ταλανίζεται καθημερινά από όλο και πιο σκληρά οικονομικά μέτρα. Ένας νέος σχεδιασμός του ποδοσφαιρικού χάρτη μοιάζει όνειρο απατηλό με μια σειρά από κολοσσιαία προβλήματα να έρχονται από πίσω βουνό. Όχι τίποτα άλλο, αλλά που να πάει το κακόμοιρο το ελληνικό πρωτάθλημα να ανταγωνιστεί τα μεγαθήρια του εξωτερικού μπας και πάρει κανένα ψιλό βρε αδελφέ. Αλλά και αυτό το ψιλό να πάρει, με ψιλά γράμματα θα φαγωθεί.

Κάπου διάβασα πρόσφατα μια φράση που μου έμεινε χαρακτηριστικά. Έλεγε :" Το ελληνικό ποδόσφαιρο ψυχορραγεί. Αφήστε το να ψοφήσει". Θα συμφωνήσω!

της Έλενας Φώτου

Keywords
Τυχαία Θέματα