9+1 πράγματα που με κάνουν χαρούμενο κάθε μέρα που περνάει

Του Ευθύμη Κάλφα
Facebook: efthimis kalfas
Twitter: efth_kalf
Instagram: efth_kalf

Όσο περίμενα χθες στην ουρά της τράπεζας (μη χαίρεσαι, λεφτά έδινα, δεν έπαιρνα) άκουσα καταλάθος (μην πιστεύεις, είχα τεντώσει αυτί) τη συζήτηση των δυο μπροστινών κυριών οι οποίες αναρωτιόταν πώς στο καλό μπορεί να είναι χαρούμενες με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω τους. Μου φάνηκε τόσο ανιαρή και βαρετή η συζήτηση που έβαλα αμέσως τα ακουστικά
για να ακούσω την αγαπημένη μου Florence. Που να ήξερα όμως ότι αυτή η συζήτηση θα με στοίχειωνε για όλη την υπόλοιπη ημέρα!
Ναι, μπήκα στο αυτοκίνητο και στο μυαλό μου στριφογύριζαν οι δυο αυτές κύριες. Η συζήτηση τους με άγχωσε. Συνειδητοποίησα ότι στα 24 μου, δεν γνώριζα αν είμαι χαρούμενος πραγματικά ή όχι. Και αν δεν είμαι, τι πρέπει να κάνω για να γίνω μα και αν είμαι χαρούμενος, μήπως πρέπει να αισθάνομαι άσχημα γι’ αυτό; Μήπως είναι και λίγο ντροπή ρε παιδί μου να είσαι χαρούμενος στις μέρες μας. Αφού έφτασα στο γραφείο και πριν ανοίξω τον υπολογιστή μου, πήρα χαρτί και στυλό αποφασίζοντας να σημειώσω όλα εκείνα τα πράγματα που με κάνουν χαρούμενο στη ζωή μου. Περισσότερο για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι είμαι χαρούμενος, όχι γιατί πρέπει αλλά επειδή είναι επιλογή μου! Ξυπνάω το πρωί και αγκαλιάζω τη μαμά μου.Κινδυνεύοντας να με χαρακτηρίσεις μαμάκια σου λέω χωρίς ντροπή και ενοχές ότι όσο ακόμα μένω στο ίδιο σπίτι, θα συνεχίσω να το κάνω γιατί αυτό είναι κάτι μου μου φτιάχνει τη μέρα.

Χαιρετάω αγνώστους στο δρόμοΘα πω Καλημέρα στο σούπερ μάρκετ, Καλό Βραδύ στο γυμναστήριο, θα Χαμογελάσω στο απέναντι μουτράκι που διασχίζουμε αντίθετα τη διάβαση πεζών, και θα ζητήσω Συγνώμη εννοώντας το όταν σκοντάψω πάνω σε κάποιον επειδή περπατούσα και κοιτώντας μόνο το κινητό μου.
Δε συγκρίνω τον τρόπο που ζω με τις ζωές άλλων.Αν και το κάνω από πείσμα, ζώντας με το φόβο μη με κατηγορήσει κάποιος ότι τον αντιγράφω (το χειρότερο μου η αντιγραφή) βλέπω ότι μου πάει καλά. Ο τρόπος με τον οποίο ζεις είναι το αποτέλεσμα απ’ όλες εκείνες τις επιλογές που έχεις πάρει στη ζωή σου. Καλές ή κακές άσχημες ή όχι, αυτό είναι κάτι που το αποτέλεσμα θα κρίνει! Όμως είναι δικές σου, εσύ τις επέλεξες και οφείλεις να τις υπερασπιστείς μέχρι το τέλος.
Τραγουδάω στο αυτοκίνητοΕίμαι από αυτούς του σπαστικούς που μάλλον θα έχεις πετύχει στο φανάρι και θα νομίζεις ότι τραγουδάω για να με δεις και θα εντυπωσιαστείς. Χεσμένο σε έχω, να ξέρεις. Τραγουδάω χωρίς έλεος και χωρίς ντροπή κάθε φορά που οδηγάω χτυπώντας με μανία το τιμόνι κάθε φορά που το τραγούδι μιλάει για πρώην “Αν θα πιω και αν θα σκίσω τη φωτογραφία σου. Το τσιγάρο αν ξανά αρχίσω, όλα εξαιτίας σου”! Είμαι ευγενικόςΦυσικά και θα σε κοροϊδέψω στο δρόμο, φυσικά και θα σε σχολιάσω με την παρέα. Φυσικά θα σε σταυρώσω και μετά θα σε θάψω αν μου παίξεις μαλακία, αλλά… με τακτ, γαλλικά και πιάνο. Το να είσαι ευγενικός είναι κατά τη γνώμη μου η μεγαλύτερη αρετή σ’ αυτόν εδώ τον κόσμο. Η ευγένεια κερδίζει τον συνομιλητή, βοηθά στο να αποκτήσεις την προσοχή που χρειάζεται η κάθε περίσταση και γενικά μπορείς να πεις το χειρότερο πράγμα για κάποιον χωρίς να σε παρεξηγήσει διότι θα έχεις ήδη φροντίσει να χρησιμοποιήσεις τις σωστές λέξεις. Θα μαγειρέψω τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια και λαχανικά. Έλα! Ναι, αυτά τα μεσοβδόμαδα βραδινά τηλεφωνήματα της Ζωής (της πιο καλής φίλης που όλοι θα ήθελαν αλλά είναι μόνη δική μου) είναι ένα από τα πολλά πράγματα της Ζωή που με κάνουν χαρούμενο. Αυτό που προτείνω είναι να βρεις και εσύ τη δική σου Ζωή στη ζωή σου και να μαγειρεύεται παρέα πίνοντας ένα ποτήρι κρασί. Θα με θυμηθείς… Προσπαθώ να κάνω πράγματα που μου αρέσουνΤουλάχιστον εκείνη τη χρονική στιγμή! Είτε ηθικά, είτε ανήθικα, είτε ντροπής είτε όχι, εφόσον έχω αποφασίσει ότι θέλω να τα κάνω θα τα κάνω. Και ας πάει το παλιάμπελο Let it goΝαι στην αρχή μπορεί να θυμώσω. Ναι μπορεί να αποφασίσω να μη σου ξαναμιλήσω ποτέ αλλά, αν λίγο με ξέρεις, σίγουρα θα γνωρίζεις ότι όταν μιλάνε τα νεύρα του Μιμάκου λογική δεν υπάρχει πουθενά. Τα νεύρα όμως περνάνε πάντα, το μυαλό τρέχει αλλού και πραγματικά μπορεί να μη ξεχάσω ποτέ τι μου έχεις κάνει ή πόσο παίζει να με στεναχώρησες αλλά σίγουρα αυτό που ξέρω είναι ότι για να πάω παρακάτω πρέπει να σταματήσω να είμαι θυμωμένος με την πάρτη σου και να σε συγχωρήσω. Για μένα το κάνω, αλήθεια!

ΓελάωΧωρίς να το σκεφτώ, χωρίς να ντραπώ, χωρίς να φοβάμαι αν θα ακουστώ. Γελάω τόσο δυνατά, χτυπάω τα χέρια μου, το τραπέζι και τον διπλάνο μου. Γελάω από το πρωί μέχρι το βράδυ και όταν μπορώ, μου αρέσει να κάνω και τους άλλους να γελάνε. Είναι ευτυχία! Σταματάω να τρέχωΞέρω ότι το πιο σίγουρο και γαμάτο μέρος είναι το μακριά. Μακριά απ’ όλα εκείνα που με αγχώνουν, με τρομάζουν, με νευριάζουν. Όμως τίποτα δεν αντιμετωπίζεται φεύγοντας μακριά. Πάντα θα με περιμένει εκεί να το αντιμετωπίσω. Οπότε, γυρνάω πίσω, βγάζω το σπαθί από τη θήκη και ξεκινάω να κόβω κώλους.
Keywords
Τυχαία Θέματα