9 επιτυχημένοι άνθρωποι χωρίς πτυχίο



Bill Gates Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ανθρώπων που παράτησαν τις σπουδές τους κι όμως αυτή τη στιγμή έχουν τεράστια περιουσία είναι ο Bill Gates. Η ιδρυτής της Microsoft χάρη στον οποίο οι υπολογιστές μπήκαν σε κάθε σπίτι αυτή τη στιγμή απολαμβάνει τους κόπους του αλλά και παράλληλα κάνει φιλανθρωπικό έργο. Coco Chanel Η Coco Chanel
είναι ίσως από τις πιο γνωστές σχεδιάστριες στον κόσμο και είναι η μόνη σχεδιάστρια που μπήκε στη λίστα της Times με τους πιο 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο για τον 20ο αιώνα, κι όμως δεν πήγε ποτέ στο πανεπιστήμιο. James Cameron Τι κι αν έκανε δύο χρόνια σε σχολή Φυσικής του Fullerton College και στη συνέχεια ένα χρόνο στα Αγγλικά τελικά ο James Cameron παράτησε το πανεπιστήμιο. Μάλλον δεν του βγήκε πάντως σε κακό αφού o «Τιτανικός» και το «Avatar» που σκηνοθέτησε έχουν μείνει στην κινηματογραφική ιστορία. Mark Zuckerberg Ίσως είναι ο άνθρωπος εξαιτίας του οποίου διαβάζεις αυτή τη στιγμή αυτό το άρθρο. Το κοινωνικό δίκτυο το οποίο δημιούργησε όσο ήταν φοιτητής του Harvard έχει κατακτήσει τον κόσμο και όπως φαίνεται μετά από αυτή την επιτυχία δεν είχε ποτέ την ανάγκη να τελειώσει τη σχολή του. Henry Ford Ο ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας της «Ford» κατάφερε να δημιουργήσει ένα μοντέλο παραγωγής αυτοκινήτων αρκετά καλό για να ρίξει την τιμή του μέχρι τότε αγαθού πολυτελείας και να το κάνει προσβάσιμο σε περισσότερες οικογένειες. Whoopi Goldberg Όχι μόνο δεν τελείωσε το πανεπιστήμιο αλλά ούτε καν το λύκειο. Η Whoopi Golberg την οποία έχουμε απολαύσει σε πάρα πολλές ταινίες (συμμετέχει και στα Χελωνονιτζάκια που βγαίνουν αυτή την εβδομάδα). Will Smith Παρά το γεγονός ότι το MIT τον δέχτηκε για να σπουδάσει μηχανικός ο ίδιος προτίμησε να κυνηγήσει το όνειρό του στη μουσική και στη συνέχεια στην υποκριτική. Μια χαρά τα κατάφερε. Steve Jobs Ο ιδρυτής της Apple παρακολούθησε 6 μήνες μαθημάτων στο Reed College όμως τελικά σταμάτησε τις σπουδές του. Χάρη στον Jobs τώρα έχουμε iPhones, Macbooks, iPods και ταινίες όπως το Toy Story! Richard Branson Ο Richard Branson είχε δυσλεξία γι’ αυτό και δεν μπορούσε να τα πάει πολύ καλά στα μαθήματα οπότε στα δεκάξι του σταμάτησε το σχολείο. Έλα που κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος δημιουργώντας εταιρίες παγκοσμίου βεληνεκούς.

Το ηθικό δίδαγμα πάντως από τα παραδείγματα αυτά δεν είναι να παρατήσετε τις σπουδές σας για να γίνεται εκατομμυριούχοι αλλά να κυνηγήσετε τα όνειρά σας όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες.
Keywords
Αναζητήσεις
πετυχημενοι ανθρωποι χωρις πτυχιο, επιτυχια χωρις σπουδες
Τυχαία Θέματα