8+1 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να υποδεχτείς τον χειμώνα

Γράφει ο Ευθύμης Κάλφας

Λίγο τα διπλά τα Cappucino μπροστά στο τζάκι, κάτι ατελείωτες φιλοσοφικές συζητήσεις με Ζωή, Αντώνη-Κέλλυ και το γεγονός ότι μόνο από Οκτώβρη μπορώ να μπω σε πρόγραμμα βάζοντας στόχους τους οποίους θα πετύχω, οδηγούμαι πάντα στο ίδιο συμπέρασμα: Ναι, αγαπάω το χειμώνα!. Βλέπεις, είναι που το καλοκαίρι νιώθω σαν το τελευταίο παρτάλι που κυκλοφορεί στον πλανήτη, άσε δε που η σαγιονάρα-διχάλα ποτέ δε μου ήταν ευχάριστη.

Βέβαια, αυτό που αγαπώ περισσότερο στο χειμώνα, είναι εκείνοι
οι 2 μήνες του φθινοπώρου που ξεκινά όλη η ψυχολογική και πρακτική ετοιμασία ώστε να υποδεχτώ το χειμώνα μου. Ντάξει, δε θα με δεις να κόβω ξύλα για να χω να ζεσταίνομαι, ούτε να χτίζω τα πατζούρια του σπιτιού για να σταματήσω το κρύο. Σίγουρα όμως θα με δεις να προετοιμάζω το σπίτι, το χώρο και τις συνήθειες μου. Και αν δεν κατάλαβες τι ακριβώς εννοώ, ορίστε τα 9 πράγματα που κάνω κάθε χρόνο και τα οποία με βοηθούν να μπω πιο γρήγορα στο winter mood.
1. Ξεμπερδεύω με τις καλοκαιρινές περιπέτειες.Λέγονται παιδί μου, «καλοκαιρινοί έρωτες» γιατί ξεκινάνε αρχές Ιούνη και ΠΡΕΠΕΙ να τελειώνουν μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη. Οτιδήποτε διαφορετικό, δεν είναι καλοκαίρι και σίγουρα είναι πιο σοβαρό απ’ όσο φαντάζεσαι. Όμως πίστεψε με, όπως δεν τρως καρπούζι το Γενάρη και δε σκεπάζεσαι με κουβέρτα τον Ιούλη, έτσι δεν πρέπει να πέσεις και στην παγίδα του να συνεχίσεις το παιχνίδι που ξεκίνησες λίγους μήνες πριν. Το γεγονός ότι σε έφτιαχνε ένα μαυρισμένο σώμα το καλοκαίρι δε σημαίνει ότι το ίδιο σώμα θα σου ΤΟΝ σηκώνει εξίσου και όταν ασπρίσει, σαν το γάλα, μέσα στο χειμώνα.2. Ετοιμάζω τη ντουλάπα μου.Μαζεύω τα καλοκαιρινά, δοκιμάζω σε ποια χειμωνιάτικα χωράω και σε ποια προσπαθώ να μπω. Ρουφάω κοιλιά, μαζεύω μπούτια και αποφασίζω ποια απ’ όλα τα tshirt, που έχω να φορέσω πάνω από δυο φορές, σκοπεύω να χαρίσω. Το γεγονός ότι πάντα καταλήγω στο χιλιοειπωμένο «Κράτα το. Θα σου χρειαστεί» είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να σου αναλύσω περαιτέρω.3. Ξεκινάω γυμναστήριο.Ααααα ναι. Και φέτος θα ακολουθήσω πιστά τo συνηθισμένο πρόγραμμα. Πηγαίνω-ενημερώνομαι-εγγράφομαι-ψωνίζω αθλητικά και… δεν ξαναπηγαίνω ποτέ!4. Διαλέγω τι θα δω το χειμώνα.Χειμώνας σημαίνει ξένες σειρές και αμέτρητα torrents. Επειδή όμως όλες είναι αδύνατον να τις παρακολουθήσει κάποιος, εγώ κάνω το εξής: Βλέπω trailers, κριτικές και σχόλια και ξεχωρίζω ποιες 10 θα απασχολήσουν τα μάτια μου τα κρύα βράδια που πρόκειται να έρθουν. Φροντίζω πάντα η λίστα να μην ξεπερνά τις 10 για το… καλό μου.5. Διαβάζω εφημερίδες.Είναι μια ασχολία που ξεκινά πάντα τον Οκτώβρη και ολοκληρώνεται γύρω στα τέλη Μαΐου. Γιατί, όπως και να το κάνουμε είναι διαφορετικό να διαβάζεις κυριακάτικες εφημερίδες με αέρα και καυτή σοκολάτα στο αγαπημένο σου στέκι από το να διαβάζεις στην ξαπλώστρα, ιδρωμένος και ζαλισμένος από τους 40 βαθμοί/λιώνει το κορμί…6. Ξεκινάω διατροφή.Είναι από τις αγαπημένες ασχολίες μου τόσο λίγο πριν μπει ο χειμώνας αλλά και κατά τη διάρκεια του και στο τέλος του και όλη την ώρα. Ξεκινάω διατροφή τις Δευτέρες για να τη χαλάσω τις Παρασκευές ώστε να μην πάνε χαμένα τα Σαββατοκύριακα.7. Συμμαζεύω τα συρτάρια μου.Πετάω στυλό που δεν γράφουν, φορτιστές από κινητά που δεν ήξερα καν ότι είχα, οδοντόβουρτσες που δε χρησιμοποιώ, περιοδικά που έχω διαβάσει και τις ανασφάλειες μου. Το χειμώνα με αγαπάω περισσότερο απ’ ότι το καλοκαίρι. 8. Διαμορφώνω τη playlist μου.Φυσικά και η playlist είναι διαφορετική το καλοκαίρι από εκείνη του χειμώνα. Τα συγκροτήματα και η soft μουσική αγαπάνε το κρύο (Coldplay, The Beloved, Cristopher Cross, Tanita Tikaram και Winehouse) ενώ τα cocktails λικνίζονται καλύτερα σε reggae, pop και σε Pharrell Williams ρυθμούς. 9. Θυμάμαι τον περσινό χειμώνα.Λάθη, πάθη, γέλια και στιγμές. Οτιδήποτε με στεναχώρησε, με τσάτισε και με έκανε να γελάσω -πριν ένα χρόνο- βάζω στόχο είτε να μην το επαναλάβω είτε να το ξαναζήσω το ίδιο από την αρχή.

Καλωσόρισες Χειμώνα!
Keywords
Τυχαία Θέματα