6 ταινίες για να δείτε το Δεκέμβρη


The Hobbit: The Desolation of Smaug, είναι το δεύτερο κομμάτι της τριλογίας που βασίζεται στο αριστούργημα του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν και φέρει την υπογραφή του Πίτερ Τζάκσον, δημιουργού του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών». Και αυτή καθώς και η τρίτη ταινία θα προβάλλονται και σε 3D. Φυσικά δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά για αυτήν την ταινία που προβλέπεται να σπάσει τα ταμεία ενώ έχει ήδη στις επιλεγόμενες ταινίες για όσκαρ.


Frozen: Η Walt Disney Animation Studios, το στούντιο πίσω από τις ταινίες "Μαλλιά Κουβάρια" και "Ράλφ η Επόμενη Πίστα", παρουσιάζει την ταινία "Ψυχρά κι Ανάποδα", μια εκπληκτική και περιπετειώδη κωμωδία για τη μεγάλη οθόνη. Η ατρόμητη και αισιόδοξη Άννα ξεκινά για ένα επικό ταξίδι -έχοντας συμπράξει με τον σκληροτράχηλο ορεσίβιο Κριστόφ και τον πιστό του τάρανδο Sven- με σκοπό να βρει την αδελφή της Έλσα, οι παγερές δυνάμεις της οποίας έχουν καταδικάσει το βασίλειο του Arendelle σε αιώνιο χειμώνα. Αντιμετωπίζοντας καθ' οδόν καιρικές συνθήκες σαν εκείνες του Έβερεστ, απόκοσμα ξωτικά και έναν ξεκαρδιστικό χιονάνθρωπο που ακούει στο όνομα Όλαφ, η Άννα και ο Κριστόφ μάχονται ενάντια στα στοιχεία της φύσης σε έναν αγώνα δρόμου για να σώσουν το βασίλειο. Να σημειωθεί ότι η ταινία προτάθηκε για όσκαρ στο είδος της. Θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 19 του μήνα.

Last Vegas: Οι Billy (Michael Douglas), Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) και Sam (Kevin Kline) είναι καλύτεροι φίλοι από την παιδική τους ηλικία μέχρι σήμερα που είναι στα 60 και. Έτσι, όταν ο Billy, ο ορκισμένος εργένης της παρέας, κάνει πρόταση γάμου στην τριαντάρα (φυσικά) φίλη του, η τετράδα θα ταξιδέψει μέχρι το Λας Βέγκας για το τελευταίο πάρτι εργένηδων ζώντας ξανά τις ημέρες δόξας μακριά από την καθημερινότητα της ηλικίας τους Ετοιμαστείτε στις 19 Δεκεμβρίου για ένα Hangover με ένα από τα πιο υπέροχα cast του κινηματογράφου για φέτος!

12 Years a Slave: Στο προ-εμφυλιακό τοπίο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο Νεοϋορκέζος Σόλομον Νόρθαπ (Τσιούιτελ Ιτζίοφορ) ζει ως ελεύθερος Αμερικανός πολίτης. Παρότι καλλιεργημένος οικογενειάρχης και ταλαντούχος μουσικός ο Σόλομον έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - το χρώμα του δέρματός του δεν είναι συμβατό με εκείνο της καθεστηκυίας τάξης! Λόγω αυτού λοιπόν, η μοίρα του επιφυλάσσει μια αρκετά απρόβλεπτη έκπληξη. Ο Νόρθαπ απάγεται και πωλείται ως σκλάβος στον οπισθοδρομικό Νότο, αντιμετωπίζοντας τη βιαιότητα μιας πολωμένης κοινωνίας. . Μέσα από την ευτυχή συγκυρία της γνωριμίας του με έναν φιλάνθρωπο Καναδό (Μπραντ Πιτ), ρεφορμιστή και πολέμιο της θανατικής καταδίκης, καταφέρνει όχι μόνο να επιζήσει μέσα σ’ αυτή τη δωδεκαετή κόλαση, αλλά να βγει αλώβητος από την απίστευτη αυτή δοκιμασία, διατηρώντας, στο ακέραιο, το ήθος και την αξιοπρέπειά του. Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 12 του μήνα και έχει ήδη σαρώσει σε υποψηφιότητες και βραβεία από Φεστιβάλ...μια αληθινή ιστορία που συγκλονίζει....

Μικρα Αγγλία: Στην Άνδρο του '30, δύο αδερφές μεγαλώνουν χωρίς τον πατέρα τους, που αρμενίζει κάπου στον Ατλαντικό εδώ και χρόνια. Κάτω απ' το μητριαρχικό ζυγό της μάνας που έχει αναγκαστεί να γίνει και πατέρας μαζί, η Όρσα ερωτεύεται τον Σπύρο, έναν νεαρό υποπλοίαρχο, κι ονειρεύεται μυστικά τη ζωή της μαζί του, ενώ η Μόσχα φιλοδοξεί να φύγει μακριά απ' το νησί και, προς το παρόν, φλερτάρει με τον άγγλο δάσκαλο. Δυστυχώς γι' αυτές, η μάνα έχει άλλα σχέδια κι έτσι παντρεύονται κι οι δυο τους με καπετάνιους, η Όρσα με τον φτασμένο Νίκο και, λίγους μήνες αργότερα, η Μόσχα με τον νεοπροαχθέντα Σπύρο. Το μυστικό της Όρσας φωλιάζει και πάλι στο σπίτι κι ένα φυτίλι αρχίζει να σιγοκαίει...Η ταινία προβάλλεται ήδη και έχει πάρει εξαίρετες κριτικές.

Homefront: Ένας αστυνομικός αποφασίζει να αλλάξει ζωή, να μετακομίσει και να ηρεμήσει, το παρελθόν του όμως στη δίωξη ναρκωτικών τον ακολουθεί και στη νέα του ζωή, τη νέα του διεύθυνση και δεν τον αφήνει ήσυχο, μέχρι να αποφασίσει να το βάλει σε τάξη. Ένα σενάριο από τον Sylvester Stallone ραμμένο πάνω στον Jason Statham και τον κακό σε ένα δίδυμο που τα σπάει! Η ταινία άρχισε να προβάλλεται στις 5 Δεκεμβρίου.

Θοδωρής Χρυσομαλλίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα