5η Πανελλαδική Ποδηλατοδρομία

Π Ο Δ Η Λ Α Τ Α Υ Π Α Ρ Χ Ο Υ Ν!… ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ!ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΪΟΥ 2012 – ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ) – 05:30 μμ. Την Κυριακή 13 Μαϊου 2012 οι «Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης» μαζί με όλους τους φίλους του ποδηλάτου της πόλης μας συμμετέχουν ενεργά στην 5η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε πάνω από 30 πόλεις της Ελλάδας.
Η επιλογή του ποδηλάτου στο σύγχρονο υποβαθμισμένο αστικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης
δείχνει την επιθυμία μας για: καλύτερη ποιότητα ζωής, υγιές περιβάλλον, ασφαλέστερες και οικονομικότερες μετακινήσεις και σεβασμό απέναντι στους ποδηλάτες.
Η ποδηλατοπορεία δεν είναι απλώς ακόμα μία βόλτα. Δε θα μαζευτούμε μερικοί ποδηλάτες παρέα να γυρίσουμε ανέμελα στους δρόμους της πόλης μας. Είναι μια πράξη μέσω της οποίας γνωστοποιούμε στην πολιτεία και τους συμπολίτες μας τα αιτήματά μας. Ακόμα και σε τέτοιους σκοτεινούς καιρούς η διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης στα σύγχρονα αστικά περιβάλλοντα δεν πρέπει να τίθεται στο περιθώριο. Μπορούμε να πιέσουμε για πιο ανθρώπινες πόλεις και μπορούμε να το καταφέρουμε!
Με τη συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και ζητούμε: Προτεραιότητα στον πεζό, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στο ποδήλατο. Ελαχιστοποίηση ή και παύση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης Σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας για όλο τον πολεοδομικό ιστό με διαδημοτική συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης και γειτονικών δήμων Δίκτυο ποδηλατοδρόμων σε όλη την πόλη Μεταφορά των ποδηλάτων με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, τα ΚΤΕΛ, τον ΟΣΕ και το Μετρό Ένταξη του ποδηλάτου στο σχεδιασμό και την υλοποίηση κάθε έργου υποδομής Οικονομικά κίνητρα για τη χρήση ποδηλάτου Αναθεώρηση του κ.ο.κ. υπέρ της ασφαλούς αλλά και της ευχάριστης κίνησης των ποδηλατών Χώροι ασφαλούς στάθμευσης ποδηλάτων παντού Προνομιακή αντιμετώπιση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης Διαφήμιση και εκπαίδευση γιά τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου αντί του αυτοκινήτου Αποτελεσματική αντιμετώπιση των ποδηλατοκλοπών.Η ποδηλατοπορεία θα γίνει βρέξει χιονίσει! Ποδηλάτες Θεσσαλονίκηςwww.podilates-thess.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα