5 + 1 λόγοι που αγαπάμε το φθινόπωρο

Λίγο πριν οι καλοκαιρινές εμπειρίες γίνουν αναμνήσεις έρχεται το φθινόπωρο. Μια εποχή κατάλληλη για νέα ξεκινήματα σε όλους τους τομείς. Μια γλυκιά μελαγχολία υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Τα πρώτα φύλλα πέφτουν, οι βροχές έχουν σιγά-σιγά αρχίσει και η πόλη γέμισε κόσμο. Φωνές και αρώματα με με καθημερινότητα με θόρυβο και βαβούρα. Ένα όμορφο χάος και αυτοί είναι οι 5+1 λόγοι που αγαπάμε αυτή την εποχή. 1) Γαλλικός καφές (φίλτρου)
Aναμφίβολα δεν υπάρχει καλύτερο καφές για αυτή την εποχή. Συννεφιασμένη ατμόσφαιρα και ένα ζεστό ποτήρι
καφέ.
Tip: Σπίτι, κουλουριασμένος και με μια φλις κουβέρτα. Αξία ανεκτίμητη.
2) Πρεμιέρες από τις σειρές ελληνικές και ξένες
Καινούριες και παλιές. Πολλά υποσχόμενες όπως η «Μάνα X ουρανού», «Οι τρίχες», περσινές επιτυχίες όπως το άγριο «Μπρούσκο» που επιστρέφει η «Μουρμούρα» η σχεδόν καθημερινή απόλαυση. Όσο για τις ξένες σειρές τιμητική θέση έχει η αμερικανική τηλεόραση με κάποιες που ήδη ξεκίνησαν («Βig Βang Τheory», «Μodern Family», «Family Guy», «Οnce upon a time», «Doctor who») και άλλες που είναι έτοιμες να αρχίσουν εντος ημερών («The Walking Dead», «Supernatural», «Αrrow», «Flash», «Revenge» και άλλες πολλές...)
3) Φούτερ
Ήρθε η εποχή που φοράς το άνετο σου φουτεράκι και βγαίνεις έξω. Κουκούλα, τα χέρια στη τσέπη, ακουστικά και η αγαπημένη σου μουσική.
Tip: Aν είσαι Θεσσαλονίκη το λιμάνι είναι ιδανικό για ένα απολαυστικό απόγευμα με παρέα ή και χωρίς, άλλωστε στο φθινόπωρο πάει η μοναξιά.
4) Τα γήινα χρώματα...
που επικρατούν παντού από τα ρούχα μέχρι και το τοπίο (σε αυτές τις καφεπορτοκαλομελοκίτρινες αποχρώσεις που θα έλεγε και η Μοιραράκη).
5) Οι μυρωδιά του φθινοπώρου
, το βρεγμένο χώμα, οι στοίβες με τα αμέτρητα πεσμένα φύλλα και η διάθεση για δημιουργία.
6) Τέλος οι πρώτες βροχές και οι βόλτες με την ομπρέλα.
Όταν ψιχαλίζει και υπάρχει μελαγχολική συννεφιά μια βόλτα στη παράλια είναι απολαυστική. Από το μέγαρο μέχρι το λιμάνι στη Θεσσαλονίκης, στη παράλια της Αλεξανδρούπολης και των Ιωαννίνων ή σε πιο γραφικά μέρη , στο σπαθί και στα πλακόστρωτα στη Κομοτηνή, στη παλιά πόλη της Ξάνθης γενικά σε ένα χώρο-τοπίο που σε ταξιδεύει. Το φθινόπωρο είναι για να δουλεύει η φαντασία.
Καλό φθινόπωρο λοιπόν… Ανέστης fb.com/anestis.slpgds.Stark
mail: anestakos13 [at] hotmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα