4 ιδέες για να αγαπήσεις τη σχολή που δεν ήταν πρώτη σου επιλογή

Δεν είσαι ο/η πρώτος/η ούτε και ο/η τελευταίος/α που δεν πέρασε στη σχολή της πρώτης σου επιλογής. Αντί να τα βάψεις μαύρα όμως και να αρχίσεις την κλάψα μπορείς να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία που σου δόθηκε. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να αγαπήσεις τη νέα σου σχολή, κι ας μην ήταν η πρώτη σου προτίμηση. 1. Παρακολούθησε τα μαθήματα σουΌλες οι σχολές έχουν μαθήματα που παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέρον και η δική σου δεν είναι εξαίρεση. Είμαι σίγουρη ότι θα βρεις πολλά που θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον και πολλά από αυτά μπορεί να είναι
και παρόμοια με την σχολή που ήθελες τόσο πολύ και περάσεις και δεν τα κατάφερες. Μπορεί να μην ήταν η πρώτη σου επιλογή, αλλά αν δεν παρακολουθήσεις τα μαθήματα να δεις τι παίζει πως ξέρεις ότι δεν σου αρέσει;
2. Δες τις ευκαιρίες που σου δίνονται μετά την αποφοίτησηΔες τα μεταπτυχιακά που υπάρχουν και σε ενδιαφέρουν με βάση το αντικείμενο της σχολής σου. Ψάξε να βρεις πως η επιστήμη που σπουδάζει τώρα μπορεί να συνδυαστεί και με έναν άλλο κλάδο για να δώσεις κατατακτήριες. Αναζήτησε θέσεις εργασίας που απαιτούν πτυχίο της σχολής σου και προσπάθησε να κάνεις πρακτική άσκηση σ’ αυτές. Άλλο το να σπουδάζεις ένα αντικείμενο κι άλλο το να δουλεύεις πάνω σ’ αυτό.
3. Κάνε Νέες Παρέες Ένα μεγάλο μέρος της φοιτητικής σου εμπειρίας θα είναι οι παρέες στη σχολή σου. Μαζί τους θα περνάς ώρες στα αμφιθέατρα, στο κυλικείο, κάνοντας εργασίας και διαβάζοντας στη βιβλιοθήκη. Πίστεψέ με, αν έχεις καλή παρέα, η εμπειρία σου στη σχολή θα είναι πολύ πιο όμορφη και θα έχεις πάντα ένα παραπάνω κίνητρο για να πας στο πανεπιστήμιο.
4. Ξεκίνα νέες δραστηριότητεςΤα πιο πολλά πανεπιστήμια δίνουν την δυνατότητα στους φοιτητές τους να συμμετέχουν σε ομάδες χορού, θεάτρου, φωτογραφίας, κινηματογράφου. Που ξέρεις μπορεί να ανακαλύψεις την Merilyn Strip ή τον George Clooney μέσα σου. Επίσης πολλά ιδρύματα και διδασκαλεία ξένων γλωσσών που έχει πολλές γλώσσες για να μάθεις. Μην ξεχνάς τους φοιτητικούς οργανισμούς που μπορεί να υπάρχουν στο πανεπιστήμιό σου με τους οποίους μπορείς να δραστηριοποιηθείς. Να θυμάσαι ότι μπορεί να μην πέρασες εκεί που ήθελες , αλλά απόλαυσε τη σχολή σου όποια και αν είναι αυτή γιατί τα φοιτητικά χρόνια είναι τα καλύτερα και δεν τα αλλάζουμε με τίποτα!
Σοφία
Keywords
Τυχαία Θέματα