10 λόγοι που η Κομοτηνή αρέσει στους φοιτητές

Όλοι ονειρευόμαστε την φοιτητική ζωή, την ανεξαρτησία, την ελευθερία και τα ξεφαντώματα. Κάποιοι βέβαια είναι πιο τυχεροί από τους άλλους, γιατί σπουδάζουν στην Κομοτηνή! Και ξέρετε τι λένε: Για την Κομοτηνή 2 φορές κλαις μία όταν πας και μια όταν φεύγεις. Άκου για να μαθαίνεις:

Το πανεπιστήμιο: Είτε το τμήμα σου είναι στην πανεπιστημιούπολη είτε μέσα στην πόλη υπάρχει πάντα κάτι καλό. Οι βιβλιοθήκες (νομικής, φιλολογίας) και οι εγκαταστάσεις για τα ΤΕΦΑΑ
δεν μπορούν να μείνουν απαρατήρητες. Όσο για τις 3 σχολές μέσα στην πόλη ένα θα σας πω, Μάχη, Γιούλη, Ισιδώρα οι 3 κοπέλες από το κυλικείο που θα σας μείνουν αξέχαστες. Δεν έχεις τίποτα να ζηλέψεις από το Λονδίνο. Κάπως παράδοξα να σου ξεφουρνίζω κάτι αρνητικό αλλά στην Κομοτηνή βρέχει… και βρέχει καλά. Το θέμα όμως δεν είναι ότι βρέχει, το θέμα είναι ότι τα νερά λιμνάζουν οπότε γίνεσαι παπί και μέχρι το τέλος των βροχών έχεις χαλάσει 10 ομπρέλες! Αλλά σαν βγει ο ήλιος τα καφέ σε περιμένουν να ψηθείς από κάτω. Η Κομοτηνή είναι μικρή πόλη, παρόλα αυτά δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από όλες τις μεγάλες πόλεις, πράγμα που εσένα σε βολεύει. Όπου και να θες να πας, πας με τα πόδια ή με το ποδήλατο και αν θες να βρεθείς στην πανεπιστημιούπολη πας με το αστικό τζάμπα. Ναι, τζάμπα!! Οι φοιτητές δεν πληρώνουν το αστικό. Το δε κέντρο της πόλης, η πλατεία Ειρήνης, τα έχει όλα. Τα φαγητά! Και τι ξέρω εγώ από φαγητό θα μου πεις. Ρίξε μια ματιά μανάρι μου στην φωτογραφία μου και μετά πες μου. Είτε είσαι της ελληνικής, είτε της ανατολίτικης γεύσης από όλα έχει ο μπαξές. Αν θες κάτι που δεν πρόκειται να δοκιμάσει αλλού, φάε ένα πεϊνιρλί με σουβλάκι και την special μαγιονέζα του από το Golosso! Ααα και μετά από κάθε βραδινή έξοδο πέρνα για μπουγάτσα με σοκολάτα από το ΜC-D. Και τώρα κάτι για τα αγόρια που διαβάζουν, ξέρετε τι λένε εεε;; Κομοτηνή, Κομοτηνή που είναι τζάμπα… για καθαρά ηθικούς λόγους θα σταματήσω κάπου εδώ και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Για τις καλές μου φοιτήτριες αν και το είδος μας εδώ τελεί υπό εξαφάνιση αν κατασκηνώσεις έξω από τα στρατόπεδα κάτι θα βρεις, για να μην λες, σου ‘βγαλα και το φετίχ με τους ένστολους. Για σένα που πνίγεις τον πνευματικό οίστρο σου ήρθε η ώρα να εκφραστείς, μέσα από την Πολιτιστική Κοινότητα Νέων στην Κομοτηνή. Γκρουπάκια για όλα τα ταλέντα, φωτογραφία, ραδιόφωνο, εφημερίδα, μουσική, ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Ένα καλό με την Κομοτηνή είναι ότι διοργανώνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μη ξεχνάμε και τους πόντιους της περιοχής. Κάτι τρέχει λοιπόν στο Δη.Πε.Θε. ή στην πλατεία. Εκδηλώσεις, συναντήσεις, θέατρα, πολιτιστικά δρώμενα. Προσφορές: Η Κομοτηνή είναι ο ορισμός της φοιτητούπολης! Από τα γυράδικα, τις πιτσαρίες και τα καφέ μέχρι τα σινεμά και τα ρεμπετάδικα υπάρχουν ειδικές προσφορές για τους φοιτητές. Γιατί άνθρωπέ μου όταν σου λένε με 10 ευρώ φαγητό, απεριόριστο κρασί και ζωντανή μουσική δεν πας; Πας..στο λέω εγώ πας! Ταξίδια: Η γεωγραφική θέση της Κομοτηνής σου επιτρέπει να γνωρίσεις και άλλες χώρες. Είτε Βουλγαρία, είτε Τουρκία μεριά, είτε ακόμη ακόμη στην Μαρώνεια ή στην Αλεξανδρούπολη για μπάνιο θα απολαύσεις αυτές τις μοναδικές εμπειρίες. Πολιτισμός… γιατί εκτός των άλλων μαθαίνεις πως συμβιώνουν 2 λαοί. Μουσουλμάνοι-Χριστιανοί τελικά δεν έχει σημασία στην Κομοτηνή. Διεύρυνε τους ορίζοντες σου και μάθε καινούργια πράγματα.

Γι’ αυτό εγώ προτείνω να κλαίμε μόνο όταν φεύγουμε!

Θοδωρής Χρυσομαλλίδης
Keywords
Αναζητήσεις
φοιτητριες κομοτηνη, καλη και η κομοτηνη
Τυχαία Θέματα