Ξεκινά το πρόγραμμα πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” για την ενεργειακή αναβάθμιση και αξιοποίηση κενών ακινήτων

09:32 22/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” αναμένεται να προσφέρει σημαντική ευκαιρία σε χιλιάδες ιδιοκτήτες παλαιών σπιτιών και διαμερισμάτων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνισή τους, προκειμένου να τα αξιοποιήσουν στη συνέχεια. Ο στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει κίνητρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να ενεργοποιήσουν την αγορά και να ρίξουν τις τιμές των ενοικίων, ειδικά για οικογένειες, νέους και νέα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εύρεση οικίας προς ενοικίαση.

Συμμετοχή

στο πρόγραμμα και επιδότηση

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν επιδότηση από το κράτος έως και 40% των δαπανών που θα κάνουν για εργασίες και υλικά, με το μέγιστο ποσό της επιδότησης να φτάνει τα 10.000 ευρώ. Ωστόσο, είναι απαραίτητο όλα τα υλικά και οι εργασίες να έχουν αγοραστεί με κανονικά τιμολόγια, τα οποία θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες πρέπει να νοικιάσουν το ανακαινισμένο ακίνητο για τουλάχιστον τρία χρόνια. Αυτό αποδεικνύεται με την υποβολή των τιμολογίων και ενός ηλεκτρονικού μισθωτήριου, το οποίο πρέπει να έχει διάρκεια τριών ετών, πιστοποιώντας έτσι ότι έχει βρεθεί ήδη ο επόμενος ενοικιαστής.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τα ακίνητα πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως:

Να μην υπερβαίνουν τα 100 τετραγωνικά μέτρα.
Να βρίσκονται σε οικιστική περιοχή.
Αναμένεται ότι το πρόγραμμα θα οδηγήσει στην απελευθέρωση περίπου 12.500 κενών κατοικιών στην αγορά, ενισχύοντας έτσι την προσφορά σε κατοικίες προς ενοικίαση και ελαττώνοντας το κόστος για τους ενοικιαστές, κυρίως για οικογένειες και νέους.

Keywords
Αναζητήσεις
xekina-to-programma-programma-anakainizo--noikiazo-gia-tin-energeiaki-anavathmisi-kai-axiopoiisi-kenon-akiniton.htm
Τυχαία Θέματα