Επιστολική Ψήφος: Στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο

07:36 22/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σήμερα εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο. Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί αυτήν τη μεταρρύθμιση ιστορική και εμβληματική, καθώς προωθεί τη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές και ενισχύει τη δημοκρατία και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας

στην πολιτική.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων και τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου για τους Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου και η πλατφόρμα για τη δήλωση της επιστολικής ψήφου θα είναι ανοιχτή τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Οι εκλογείς θα έχουν 20 μέρες για να συμπληρώσουν την επιστολική ψήφο και αυτή πρέπει να φτάσει στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών μέχρι τις 8 Ιουνίου. Το ψηφοδέλτιο θα είναι ενιαίο και ο εκλογέας θα επιλέγει το κόμμα στην πρώτη σελίδα και τους υποψηφίους ευρωβουλευτές στη δεύτερη σελίδα.

Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο θεσμικό εργαλείο που θα βοηθήσει στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στις ευρωεκλογές.

Πηγή ERTNEWS

Keywords
Αναζητήσεις
epistoliki-psifos-stin-olomeleia-tis-voulis-to-nomoschedio.htm
Τυχαία Θέματα