Την Τετάρτη εισάγεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

18:39 4/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Την Τετάρτη εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου -Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», το οποίο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. και αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή το απόγευμα.

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, εξαπέλυσε επίθεση κατά των κομμάτων

της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως τοποθετούνται με «όρους» του 2001. αναφέροντας χαρακτηριστικά πως βλέπει διάθεση ιδεολογικής διαμάχης «λες και είμαι στα αμφιθέατρα της ΑΣΟΕΕ το 2001».

Σημειώνεται ότι το Σάββατο ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, στάθηκε στη συζήτηση που γίνεται για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τονίζοντας πως «μια ώριμη και σταθερή ευρωπαϊκή δημοκρατία του 21ου αιώνα δεν μπορεί να κοιμάται με τα φαντάσματα της αριστεράς και της χούντας του 20ου αιώνα. Δεν αντέχουμε άλλες χαμένες ευκαιρίες ως χώρα. Και αυτό πρέπει να είναι, ίσως, το σημαντικότερο μάθημα των 50 χρόνων της μεταπολίτευσης. Μια ώριμη και σταθερή ευρωπαϊκή δημοκρατία του 21ου αιώνα δεν μπορεί να κοιμάται με τα φαντάσματα της αριστεράς και της χούντας του 20ου αιώνα».

Keywords
Αναζητήσεις
tin-tetarti-eisagetai-sti-vouli-to-nomoschedio-gia-ta-mi-kratika-panepistimia.htm
Τυχαία Θέματα