Θέατρο: Μια 11άδα παραστάσεων για… γκολ στην έξοδό σας (α’ μέρος)

11:21 7/1/2023 - Πηγή: Emea.gr

Το emeaGR σας παρουσιάζει μια 11άδα έργων, για όλα τα γούστα, που παίζονται σε θεατρικές σκηνές της Αθήνας και μπορούν ν’ αποτελέσουν εξαιρετική επιλογή για να πετύχετε… γκολ στην έξοδο και ψυχαγωγία σας.

Θέατρο Πειραιώς 131 (Γκάζι – 210 3450922)«Της κακομοίρας» (γνωστή και ως «Ο μπακαλόγατος»)

Των Ντίνου Κατσουρίδη, Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου

Η σπαρταριστή κωμωδία «Της κακομοίρας» (γνωστή και ως «Ο μπακαλόγατος») του Ντίνου Κατσουρίδη

(1963) είναι -από τις δημοφιλέστερες κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου και είναι- βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου. Οι ατάκες που εκτοξεύονταν σε ρυθμό πολυβόλου από τον Ζήκο (Κώστα Χατζηχρήστο), στον καλύτερο ίσως ρόλο της καριέρας του, έχουν μείνει διαχρονικές.

Η φιλόδοξη παραγωγή παρουσιάζεται στο θέατρο Πειραιώς 131, σε μια ανατρεπτική μουσική διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη που επιστρέφει στο γνώριμο επιτυχημένο είδος της μεταφοράς ταινιών του Ελληνικού κινηματογράφου. Με τον αγαπημένο, Γιάννη Ζουγανέλη, στον ομώνυμο ρόλο του «Ζήκου» και ένα επιτελείο γνωστών ηθοποιών. Μαζί τους ο σπουδαίος, Γιώργος Αρμένης, στο ρόλο του μπακάλη!

Υπόθεση

Ο Ζήκος είναι ένας δαιμόνιος και εύθυμος επαρχιώτης από το Καρπενήσι που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του Παντελή. Είναι ερωτευμένος με την όμορφη νεαρή Φιφίκα, η οποία προσποιείται ότι ανταποκρίνεται στα αισθήματά του, ενώ στην πραγματικότητα αγαπάει τον Κιτσάρα. Ο Παντελής αν και τα παραέχει τα χρονάκια του, θέλει για λογαριασμό του τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, τη Λίτσα. Ο Ζήκος διαρκώς τον κοροϊδεύει για την επιλογή του, αλλά αυτός δεν το βάζει κάτω.

Μαζί με την κυρά Δέσποινα την προξενήτρα, κανονίζει τους αρραβώνες ερήμην της Λίτσας αλλά σε συνεννόηση με τον πατέρα της και αποφασίζουν να το ανακοινώσουν την ημέρα των γενεθλίων της Λίτσας. Η οποία, μόλις το μαθαίνει ταράζεται, κλείνεται στο δωμάτιό της και προσπαθεί να κλεφτεί με τον αγαπημένο της, Αργύρη. Όμως το σχέδιό τους γίνεται αντιληπτό την τελευταία στιγμή από την κυρα-Δέσποινα και καταλήγουν όλοι στο σπίτι της Λίτσας. Όπου, ο πατέρας της, ο κυρ-Μανώλης, θα δεχτεί να την δώσει στον Αργύρη. Ο Κιτσάρας, δεν χάνει την ευκαιρία. Ζητάει τη Φιφίκα από τον πατέρας της και αυτός συμφωνεί στον γάμο.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Με το πέρασμα του χρόνου νιώθω ακόμα πιο έντονα την ανάγκη να λειτουργώ στο χώρο που τόσο αγαπώ, το θέατρο, σύμφωνα με το ένστικτό μου και υπηρετώντας κάθε φορά είδη έργων που με εκφράζουν τη δεδομένη χρονική στιγμή έχοντας πάντα κυρίαρχο άξονα συνεργασίες με καλλιτέχνες που μιλούμε κοινή γλώσσα, τους εκτιμώ και νιώθω οικεία. Κοινός τόπος πάντα ο σεβασμός, η ποιότητα, η αλήθεια απέναντι στο κοινό αλλά και η χαρά που έχουμε τόση ανάγκη στην μετά covid περίοδο!

Η απόφαση μου να παρουσιάσω στο θέατρο ίσως την δημοφιλέστερη κωμωδία του ελληνικού κινηματογράφου, με ζωντανή μουσική επί σκηνής, βλέποντας έτσι και τη «ροκ» υπόσταση του «μπακαλόγατου», έχει να κάνει με την ανάγκη μου -μετά  την τόσο δύσκολη περίοδο της πανδημίας- να υπηρετήσω ξανά ένα είδος που αγαπώ ιδιαίτερα, την κωμωδία. Έχοντας στο πλευρό μου μια ομάδα σπουδαίων ηθοποιών και συνεργατών. Με βασικό πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μου «ροκ», Γιάννη Ζουγανέλη, που εκτιμώ πως με την εκρηκτική προσωπικότητά του είναι ιδανικός ενσαρκωτής ενός ρόλου που χαρακτήρισε την καριέρα του σπουδαίου κωμικού μας, Κώστα Χατζηχρήστου, και την χαρά να συνεργαστώ με τον κορυφαίο μας ηθοποιό, Γιώργο Αρμένη!

Δικαίως «ο μπακαλόγατος ή της κακομοίρας» θεωρείται ως μία από τις σπουδαιότερες  και είναι από τις εμπορικότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου μιας και διαποτίζεται από μία εκπληκτική ερμηνεία στην οποία αυτοσχεδίασε αρκετά ο αείμνηστος κωμικός βασισμένος στο θεατρικό έργο των Γιώργου και Χρήστου Γιαννακόπουλου και στο σενάριο του Ντίνου Κατσουρίδη.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία κωμική ηθογραφία μιας βασανισμένης  και ελπίζουσας εποχής, νοσταλγική και διαποτισμένη από το εκρηκτικό ταπεραμέντο ενός χαρακτήρα που κάλλιστα ταυτίζεται με τον κάθε Νεοέλληνα καταφερτζή που προσπαθεί να επιβιώσει και να ξεχωρίσει με όπλο το λαϊκό εκρηκτικό ταμπεραμέντο, την εξυπνάδα και την τσαχπινιά, μη διστάζοντας  να διεκδικήσει το όνειρο στον έρωτα και σε μια ευέλπιδα ζωή!

Ερμηνεύουν: Γιάννης Ζουγανέλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Ευτυχία Φαναριώτη, Κατερίνα Τσάβαλου, Ασπασία Κοκόση, Αιμίλιος Ράφτης, Σταμάτης Τζελέπης, Πέτρος Ξεκούκης.

Στο ρόλο του Παντελή ο Γιώργος Αρμένης.

Συντελεστές

Διασκευή-σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης

Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς

Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα

Βοηθός σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Φρίγγας

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη και Κυριακή: 20:00

Πέμπτη και Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 18:00 και 21:00

Τιμές εισιτηρίων

13, 15, 20 και 22 ευρώ

Προπώληση

Στο viva.gr.

Θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια – 210 6460748)«Αμερικάνικος Βούβαλος» – Τελευταίες παραστάσεις

Του David Mamet

Μετά τις εξαιρετικές κριτικές που έλαβε και τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, το εμβληματικό έργο του David Mamet, «Αμερικάνικος Βούβαλος», σε σκηνοθεσία του Θανάση Σαράντου παίζεται για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Φούρνος. Το έργο είναι κατάλληλο για θεατές άνω των 15 ετών. Την παράσταση επιχορήγησε το υπουργείο Πολιτισμού.

Για το έργο

Ο Μάμετ παρακολουθεί μια ημέρα τριών ανδρών που ζουν στο περιθώριο μιας αμερικάνικης μητρόπολης το 1975. Τριών μικροαπατεώνων που θέλουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι από το αμερικανικό όνειρο.

Όλη η πλοκή εκτυλίσσεται σ’ ένα παλιατζίδικο. Οι τρεις ήρωες ξεχασμένοι από την κοινωνία, όπως και τα ξεχασμένα αντικείμενα του παλαιοπωλείου, εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμο του εύκολου κέρδους και στην επιχειρηματική «ηθική» αποτελούν τον ορισμό της διάψευσης του αμερικανικού ονείρου.

Με διεισδυτικό χιούμορ και κοφτούς διαλόγους, ο Mamet -εκπληκτικός τεχνίτης της γλώσσας- μάς βάζει στον κόσμο των τριών ανδρών που κάνουν τα πάντα για να πιάσουν «την καλή». Μια πικρή κωμωδία για την κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος, για την απατηλή λάμψη του αμερικάνικου ονείρου και το μάταιο κυνήγι της επιτυχίας και του χρήματος που πνίγει τις ανθρώπινες σχέσεις.

Υπόθεση

Τρεις μικροαπατεώνες σχεδιάζουν μια διάρρηξη για να κλέψουν κάποια συλλεκτικά νομίσματα, η οποία όμως δεν γίνεται ποτέ. Εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμό τους, με τα όνειρά τους να βουλιάζουν και την απόγνωση να ξεχειλίζει, βλέπουν τις σχέσεις τους να δοκιμάζονται, με τον πιο αδύναμο να γίνεται το εξιλαστήριο θύμα.

Ερμηνεύουν: Χριστόδουλος Στυλιανού, Πάρης Σκαρτσολιάς, Θανάσης Σαράντος.

Συντελεστές

Μετάφραση: Δημήτρης Τάρλοου
Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Θανάσης Σαράντος
Σκηνικό-Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Μουσική-Ήχοι: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κακαβούλας
Επιμέλεια κινήσης: Αυγουστίνος Κούμουλος
Βοηθός σκηνογράφου: Φανή Παϊτάκη
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Λέπουρης
Τρέιλερ: Στέφανος Κοσμίδης
Σύμβουλος δραματουργίας: Μάρκος Τσούμας

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Σάββατο 7/1: Στις 21:00
Κυριακή 8/1: Στις 18:00 και στις 20:00

Τιμές εισιτηρίων

16 € (κανονικό), 12 € (μειωμένο, φοιτητικό, άνω των 65), 10 € (ανέργων)

Προπώληση

Στο viva.gr.

Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη» (Αγ. Μελετίου 61, Κυψέλη – 210 8640414)«Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου»

Του Ρομπέρ Τομά

Το νουάρ αριστούργημα του Ρομπέρ Τομ, -το έργο που με την πλοκή του ανατρέπει τα πάντα και κόβει την ανάσα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο- «ανεβαίνει» στο Θέατρο «ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ», σε διασκευή και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.

Για το έργο

Το έργο, «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου», αποτελεί διασκευή του έργου, «Το Διπλό Παιχνίδι». Ενός από τα πιο δημοφιλή έργα του πολυβραβευμένου συγγραφέα, του Ρ. Τομά. Οι καταιγιστικές εξελίξεις και οι ανατροπές πυροδοτούν το σασπένς και την ένταση μέχρι την τελευταία στιγμή.

Υπόθεση

Η Φρανσουάζ Κορμπάν, ζάπλουτη κληρονόμος, ζει στην βίλα της μαζί με τον νεότερο σύζυγό της Πωλ Κορμπάν και την αφοσιωμένη οικονόμο της Αντέλ. Τα χρέη του Πωλ στα χαρτιά και η πίεση που ασκεί στην Φρανσουάζ για την αποπληρωμή τους κορυφώνουν ακραία την ένταση και την τριβή στην σχέση του ζευγαριού. Η ατμόσφαιρα βαραίνει όταν νυχτερινοί θόρυβοι ταράζουν την ηρεμία της βίλας. Θόρυβοι και ίχνη μιας παρουσίας που ούτε ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής δεν μπορεί να εξηγήσει… Η ξαφνική επίσκεψη της Βαρόνης Σαρντονί και αυτά που έχει να πει, μπερδεύουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση. Ένας «ιστός αράχνης» δείχνει να υφαίνεται γύρω από την Φρανσουάζ και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός.

Ερμηνεύουν: Κάτια Δανδουλάκη, Κοραλία Καράντη, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Γεροντιδάκης.

Συντελεστές

Διασκευή/Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου-Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Έβελιν Σιούπη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη: 19:30
Πέμπτη: 20:00
Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 18:00 & 21:00
Κυριακή: 19:30

Τιμές εισιτηρίων

15, 18, 20, 22 ευρώ

Προπώληση

Στο viva.gr.

Θέατρο «Μικρό Χόρν» (Αμερικής 10, Κολωνάκι – 211 1826479)«Αξύριστα Πηγούνια»

Του Γιάννη Τσίρου

Μετά την μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς, το βραβευμένο -με το A΄ βραβείο νέου συγγραφέα το 2004 από το ΥπΠο- θεατρικό έργο του Γιάννη Τσίρου, «Αξύριστα Πηγούνια», συνεχίζεται και την τρέχουσα θεατρική σεζόν στο Θέατρο Μικρό Χόρν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη.

Στο φετινό ανέβασμα του έργου, στο ρόλο του Σάββα  είναι ο Στάθης Σταμουλακάτος και στους ρόλους του Κυριάκου, του Μαρινάκη και της Ιρίνας, βλέπουμε -αντίστοιχα- τους Ηλία Βαλάση, Σπύρο Ασημένιο και Αντωνία Πιτουλίδου.

Για το έργο

Το σημαντικό αυτό θεατρικό κείμενο, 15 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα και πάνω από 20 μετά την πρώτη του γραφή, αποδεικνύεται πιο σύγχρονο και πιο επίκαιρο από ποτέ. Η ανθρώπινη εκμετάλλευση, η κατάσταση των μεταναστών, η σεξιστική αντιμετώπιση της γυναίκας, η οικονομική ανισότητα και οι σχέσεις εξουσίας -τα ζητήματα που θίγει το έργο- έχουν μάλλον διογκωθεί στις μέρες μας, παρά αμβλυνθεί. Τα «Αξύριστα Πηγούνια» έρχονται μετά από δέκα και πλέον χρόνια, που η χώρα μας ζει καθοριστικές εξελίξεις, για να προβληματίσουν και να συγκινήσουν, σαν να μιλούν για το εδώ και το τώρα.

Τα «Αξύριστα Πηγούνια» είναι ένα ρεαλιστικό, κοινωνικό δράμα με υπαρξιακές και ποιητικές προεκτάσεις. Μέσα από το χιούμορ και το έντονο σασπένς παρακολουθούμε χαρακτήρες «αληθινούς» και οικείους μας, με τις αδυναμίες, τις ενοχές, τη γοητεία, τη γελοιότητα, την τρυφερότητα καθώς και τη σκληρότητα τους. Τα μυστικά τους προοδευτικά αποκαλύπτονται και μαζί τους ξετυλίγεται κομμάτι-κομμάτι το κουβάρι της ιστορίας μέχρι το καθηλωτικό φινάλε.

Πρόκειται για άντρες εγκλωβισμένους που ξεγυμνώνονται ψυχικά απέναντι στο αντικείμενο του πόθου τους, γίνονται θύτες μιας γυναίκας αλλά και θύματα της ίδιας τους της αντρικής φύσης. Ανίκανοι να διαχειριστούν το πάθος τους έρχονται σε επαφή με το κρυμμένο, τρομακτικό τους πρόσωπο.

Ο σκηνοθέτης, Γιώργος Παλούμπης, ξανασυνεργάζεται («Αόρατη Όλγα», Εθν. Θέατρο 2011) με τον συγγραφέα, Γιάννη Τσίρο, και με την εμπειρία του στο ανέβασμα σύγχρονων ρεαλιστικών ελληνικών έργων, δημιουργεί μια δυνατή παράσταση της συγκεκριμένης ιστορίας.

Υπόθεση

Τρεις άντρες, υπάλληλοι ενός νοσοκομείου, εργάζονται καθημερινά στην υπηρεσία τους στην υπόγεια πτέρυγα. Από τους πάνω ορόφους δέχονται και στη συνέχεια ταξινομούν, φροντίζουν και φυλάνε προσωρινά ανθρώπους που δεν κατάφεραν να επιζήσουν. Ακολουθούν μια ρουτίνα με τυπικές διαδικασίες. Απόψε όμως «έρχεται» μια γυναίκα να ταράξει τη «νεκρή» τους πραγματικότητα. Τα μυστικά, οι αποκαλύψεις και οι συγκρούσεις θα φέρουν στο φως τις αδυναμίες και τα ταπεινά τους ένστικτα. Ακολουθεί το έγκλημα, η εκδίκηση, η ενοχή και όταν φτάσει το πρωί δε θα είναι τίποτα ίδιο.

Ερμηνεύουν: Στάθης Σταμουλακάτος, Ηλίας Βαλάσης, Σπύρος Ασημένιος και Αντωνία Πιτουλίδου.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης

Σκηνικά/Κουστούμια: Νατάσσα Παπαστεργίου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Σχεδιασμός Ήχου: Αντρέας Μιχόπουλος

Φωτογραφίες παράστασης: Εβίτα Σκουρλέτη

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Σάββατο: 18:00

Κυριακή: 21:00

Τιμές εισιτηρίων

14, 18, 20 και 25 ευρώ

Προπώληση

Στο viva.gr.

«Η Ανθρώπινη Φωνή»

Του Ζαν Κοκτώ

«Πέντε χρόνια τώρα ζω από σένα.
Περνάω την ημέρα μου περιμένοντάς σε.
Όταν αργείς, νομίζω πως πέθανες.
Πεθαίνω όταν σε φανταστώ νεκρό.
Ξαναζώ μόνο όταν γυρίζεις…
Κι ύστερα, όσο είσαι κοντά μου,
πεθαίνω από τον φόβο μου μην φύγεις…»

Η Λουκία Μιχαλοπούλου συναντά και πάλι τον Νικορέστη Χανιωτάκη σε μια πολύ ξεχωριστή καινούργια συνεργασία, μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;». Αυτή τη φορά «αγκαλιάζουν» το σπουδαίο μονόλογο του Ζαν Κοκτώ, «Η Ανθρώπινη Φωνή».

Η κάτοχος του θεατρικού βραβείου Μερκούρη (2011) θα αναμετρηθεί με έναν εμβληματικό ρόλο που κατά το παρελθόν ερμήνευσαν κάποιες από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς παγκοσμίως (Σιμόν Σινιορέ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Λιβ Ούλμαν, Χούλια Μιχένες, Ντενίζ Ντιβάλ, Ρενάτα Σκότο κ.α.).

Για το έργο

Η «Ανθρώπινη Φωνή» είναι ένα μονόπρακτο έργο που γράφτηκε το 1928 από τον Ζαν Κοκτώ και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δύο χρόνια αργότερα στην περίφημη Comédie-Française από την Berthe Bovy.

Στην Ελλάδα αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες της Έλλης Λαμπέτη το 1978, μαζί με δύο ακόμη μονόπρακτα έργα του ίδιου συγγραφέα, την «Ψεύτρα» και «Την έχασα» σε μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη. Στα οποία, όπως λέγεται, η σπουδαία πρωταγωνίστρια έδωσε την καλύτερη ερμηνεία της ζωής της.

Η «Ανθρώπινη Φωνή» είναι και προφητικό έργο γιατί σ΄αυτό ο Ζαν Κοκτώ έχει καταφέρει να αποδώσει στην εντέλεια τη σχέση του ατόμου με το τηλέφωνο, το μέσο επικοινωνίας που καθόρισε έναν νέο τρόπο ζωής δεκαετίες αργότερα.

Στον εμβληματικό αυτό μονόλογο, μια γυναίκα παλεύει με πάθος για το άτομο που αγαπά, υποκρίνεται, γελάει και κλαίει την ίδια στιγμή που είναι δειλή και τολμηρή μαζί. Το έργο διαπνέεται από τα συναισθήματα της εγκατάλειψης, της προδοσίας, της λατρείας και του πάθους, της απόρριψης και του αδιέξοδου των σχέσεων. Αιώνια, αναλλοίωτα συναισθήματα.

Η «Ανθρώπινη φωνή» έχει εμπνεύσει την όπερα του Francis Poulenc, «La voix humaine» (1958), το «The telephone» του Gian Carlo Menotti και την ταινία του Roberto Rossellini -με την Anna Magnani– «L’Amore» (1948). Η ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης», είναι επίσης εμπνευσμένη από αυτό το έργο.

Ζαν Κοκτώ

Ο Ζαν Κοκτώ υπήρξε ποιητής, μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, ζωγράφος και σκηνοθέτης του κινηματογράφου. Ο Μάνος Χατζιδάκις τον χαρακτήρισε «έναν διαβολικό ακροβάτη της τέχνης». Ήταν μεγάλη προσωπικότητα καθώς επίσης, νάρκισσος, εστέτ, φιλόδοξος, μοναχικός, με σπινθηροβόλο πνεύμα. Το έργο του παραμένει σύγχρονο καθώς πραγματεύεται τις διαχρονικές υπαρξιακές αγωνίες, τον φόβο του θανάτου και την εξιλέωση από τα πάθη.

Υπόθεση

Η ηρωίδα του έργου είναι μία νέα γυναίκα που συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον εραστή της, ο οποίος την εγκαταλείπει για να παντρευτεί μια άλλη. Περικυκλωμένη από την έννοια του θανάτου, βιώνει τον πόνο του έρωτα που από πηγή ζωής έχει μετατραπεί σε ένα καταστροφικό συναίσθημα.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Ζαν Κοκτώ

Σκηνοθεσία: ΝικορέστηςΧανιωτάκης

Σκηνικά-Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος 17 ευρώ

Προπώληση

Στο viva.gr.

Θέατρο Ιλίσια (Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια – 210 7210045)«170 τετραγωνικά» («MOONWALK»)

Του Γιωργή Τσουρή

Η παράσταση φαινόμενο, που διανύει την 4η SOLD OUT χρονιά της, παρατείνεται για λίγο ακόμα σε μεγαλύτερο χώρο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών. Τα «170 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ» του Γιωργή Τσουρή, λόγω μεγάλης ζήτησης εισιτηρίων και πληρότητας των θέσεων, «ανεβαίνουν» στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Ιλίσια, από την Δευτέρα 16 Γενάρη και κάθε Κυριακή και Δευτέρα για έναν περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Για το έργο

Τα «170 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ» -ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της σύγχρονης νεοελληνικής δραματουργίας- ξεχώρισαν από την πρώτη στιγμή, λατρεύτηκαν από κοινό και κριτικούς και χάρισαν στον συγγραφέα και ηθοποιό Γιωργή Τσουρή το βραβείο «Δημήτρης Χορν» (2020). Μια ιστορία ανατρεπτική και συνάμα οικεία που φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του πολύπειρου στο είδος, Γιώργου Παλούμπη.

Με άξονα το εδώ και το τώρα της Ελλάδας, η παράσταση του θεατρικού οργανισμού ΜΑ NON TROPPO («Τα λουλούδια στην κυρία», «Χαρτοπόλεμος» κ.α.) ξεδιπλώνει στη σκηνή έντονες κωμικές και δραματικές στιγμές, με πρόσωπα της διπλανής μας πόρτας και καταστάσεις ακραίες και συνάμα αναγνωρίσιμες. Γέλιο, συγκίνηση, μυστήριο, αγωνία και ένταση μέχρι «τελικής πτώσης», σε ένα συναισθηματικό «ρινγκ» 170 τετραγωνικών…

Υπόθεση

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, ο θάνατος του πατέρα, ξαναφέρνει κάτω από την ίδια στέγη δύο αδερφές που έμεναν μακριά. Σκληρές αντιθέσεις και διαφωνίες, δημιουργούν μια έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στη μικρή εγκυμονούσα αδερφή, τον σύντροφό της και τη μεγάλη αδερφή, η οποία επιστρέφει στο σπίτι μετά από πολυετή απουσία με σκοπό να το πουλήσει.

Μια απογευματινή επίσκεψη-βόμβα, θα φέρει αντιμέτωπους όλους τους αντιήρωές μας με το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον τους, και θα εκτροχιάσει με κωμικό και απρόσμενο τρόπο την ήδη ασταθή πορεία τους. Κρυμμένα μυστικά, απανωτές ανατροπές και εκκωφαντικές αποκαλύψεις συνθέτουν έναν οικογενειακό συναισθηματικό «ντέρμπι κορυφής».  Πόσα νομίζεις ότι ξέρεις για τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους; Ποιος θα μείνει όρθιος στο τέλος;

Το αίμα νερό δε γίνεται, αλλά όταν το αίμα βράζει…

Ερμηνεύουν: Αμαλία Αρσένη, Ήβη Νικολαΐδου, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Τσιμπρικίδου, Γιωργής Τσουρής

Συντελεστές

Συγγραφέας: Γιωργής Τσουρής
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Δραματουργική επεξεργασία: Γιώργος Παλούμπης-Βάλια Παπακωνσταντίνου
Βοηθός σκηνοθέτης: Γιωργής Τσουρής
Μουσική–Video εγκατάσταση: Γιωργής Τσουρής
Σκηνικά: Κωνσταντίνα Μαρδίκη- Έλλη Παπαδάκη
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Σχεδιασμός μακιγιάζ: Άρτεμις Βαλτάτζη
Φωτογραφίες: Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Κυριακή: 21:00

Δευτέρα: 20:00

Τιμές εισιτηρίων

16, 18 ευρώ κανονικό – 13 ευρώ φοιτητικό, ΑμεΑ και ανέργων

Προπώληση

Στο ταμείο του θεάτρου και στο viva.gr.

Θέατρο Αποθήκη (Σαρρή 40, Ψυρρή – 210 3253153)«Η Απολογία της Μαρί Κιουρί»

Της Ευσταθίας

Η επιτυχημένη παράσταση «Η Απολογία της Μαρί Κιουρί» σε κείμενο της Ευσταθίας, σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία της Κίρκης Καραλή, παρουσιάζεται για 4η θεατρική σεζόν, στο θέατρο Αποθήκη. Στο ρόλο της Μαρί Κιουρί η Πέγκυ Τρικαλιώτη που βραβεύτηκε δύο φορές για την ερμηνεία της.

Για το έργο

Η άγνωστη, στο ευρύ κοινό, ιστορία μιας σημαντικής γυναίκας στην παγκόσμιας Ιστορίας. Τα όνειρα, η καριέρα, το αποτύπωμά της στην Επιστήμη, οι έρωτες και η σχέση με τις κόρες της.

Ένα ερωτικό σκάνδαλο, στο Παρίσι του 1911, γίνεται αφορμή να τεθεί σε κίνδυνο η απονομή του Νόμπελ σε μια εξαιρετική επιστήμονα. Πρωταγωνιστές σ’ αυτό το σκάνδαλο, η Μαρί Κιουρί και ο Πωλ Λανζεβάν, επίσης επιστήμονας, παλιός μαθητής του άντρα της, Πιέρ Κιουρί, και παντρεμένος. Ο γαλλικός Τύπος αποσιώπησε τη δεύτερη απονομή του Νόμπελ Χημείας στην επιστήμονα και η γαλλική κοινωνία την κατέκρινε ξεχνώντας την μεγαλειώδη προσφορά της.

Το κείμενο της Ευσταθίας παίρνει ως αφορμή τη βιογραφία της Μαρί Κιουρί, που είναι γραμμένη από την κόρη της Εύα, συγκεντρώνοντας παράλληλα καταγεγραμμένες πληροφορίες της ιστορικής πραγματικότητας σε συνδυασμό με στοιχεία μυθοπλασίας. Τα οποία, αναδεικνύουν με ευαισθησία, τις άγνωστες πτυχές μιας προσωπικότητας (ερευνήτριας, επαγγελματία, συζύγου, μητέρας, ερωμένης). Μια ιστορία, η οποία μας αφορά ακόμη και σήμερα. Μιας γυναίκας, που ήδη, στις αρχές του περασμένου αιώνα, προσπάθησε να απαλλαγεί από τα στερεότυπα που η κοινωνία θέλησε για την ίδια.

Το τραγούδι της παράστασης, «Για πες μου κάτι», ερμηνεύουν η Ευσταθία και η Πέννυ Μπαλτατζή.

Η παράσταση -που παρουσιάστηκε για τρεις σαιζόν στο Θέατρο Σταθμός- τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής και Μοριακής Απεικόνισης, της Πολωνικής Πρεσβείας, και του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου.

Υπόθεση

Το ερωτικό σκάνδαλο, γίνεται εφαλτήριο για μια παράσταση που διαδραματίζεται σε μια δικαστική αίθουσα. Εκεί διεξάγεται η φανταστική δίκη της Μαρί και της δίνεται η ευκαιρία για μια απολογία. Και η καλύτερη απολογία δεν είναι άλλη από τη διήγηση της ζωής της. Τα πρώτα χρόνια στην υπό τσαρική κατοχή Βαρσοβία, οι σπουδές στη Σορβόνη, η ραδιενέργεια, το πρώτο Νόμπελ… Η Μαρί στο εδώλιο, σε μια συνθήκη κατάφωρης αδικίας, ξετυλίγει με συγκίνηση και ένταση τη δική της προσωπική ιστορία αποδεικνύοντας πως ο δρόμος των ιδεολόγων του πλανήτη, ειδικά των γυναικών, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ερμηνεύουν: Πέγκυ Τρικαλιώτη, Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά, Κωνσταντίνος Παπανικολάου (χορευτής).

Συντελεστές

Κείμενο-Μουσική: Ευσταθία
Δραματουργική επεξεργασία-Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή
Σκηνικά-Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Φωτισμοί: Άλεξ Αλεξάνδρου
Κίνηση: Κωνσταντίνος Παπανικολάου
Βοηθός σκηνοθέτη: Λητώ Τριανταφυλλίδου
Επιστημονική Σύμβουλος: Παρή Ράπτη
Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας
Ενορχήστρωση-Ηχοληψία-Μίξη τραγουδιού: Μανόλης Λιανής
Πιάνο: Χάρης Μπότσης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Σάββατο: 18:00

Κυριακή: 21:00

Δευτέρα: 20:00

Τρίτη: 21:00

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 18 [φοιτητικό, ανέργων, παιδικό (έως 12 ετών)], 14 (ΑμεΑ χωρίς κινητικά προβλήματα). Η παραγωγή παρακαλεί για εισιτήρια ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα ν’ απευθυνθείτε στο ταμείο του θεάτρου Αποθήκη.

Προπώληση

Στο viva.gr.

Θέατρο Ζίνα (Λ. Αλεξάνδρας 74, Αθήνα – 210 6424414)«Η ΠΑΓΙΔΑ»

Του Ρομπέρ Τομά

Το αστυνομικό έργο, που παγκοσμίως μετρά περισσότερες από 30.000 παραστάσεις και θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους, επιστρέφει -μετά από τη μεγάλη απήχηση που είχε στο θεατρικό κοινό- για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο ΖΙΝΑ.

Για το έργο

Τι είναι αυτό που κάνει τόσο δημοφιλή, ανά τον κόσμο από το 1960 μέχρι σήμερα, την «ΠΑΓΙΔΑ»; Φυσικά, η δαιμονική μαστοριά της κατασκευής της! Ο Ρομπέρ Τομά δημιουργεί μοναδικό σκηνικό παιχνίδι συγκινήσεων και ανατροπών που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή του έργου.

Άνθρωπος του θεάτρου, ηθοποιός κι ο ίδιος, στήνει μια σκηνική μηχανή, παίζοντας με το «είναι» και το «φαίνεσθαι», την αλήθεια και το ψέμα, τη λογική και τη φαντασία. Υφαίνει, σαν μια ευφάνταστη αράχνη, κωμικές και απρόβλεπτες καταστάσεις με έντονο το στοιχείο του μυστηρίου. Με άλλα λόγια, δημιουργεί ένα ψυχολογικό δράμα που σε κάνει να γελάς και μια κωμωδία, που συχνά σε συγκινεί μέχρι δακρύων.

Όπως τη χαρακτήρισε ο μέγας θαυμαστής της, Άλφρεντ Χίτσκοκ, «Η ΠΑΓΙΔΑ» είναι ένα πρωτότυπο μίγμα από βιτριόλι και μαρμελάδα, που κάνει το συγγραφέα της να μοιάζει γιος της Αγκάθα Κρίστι απ’ τη μια και του Κάρλο Γκολντόνι από την άλλη!

Σε αυτή την τόσο γοητευτική και παράδοξη ισορροπία μεταξύ δυο θεατρικών κόσμων, στέκει και ο σημερινός σκηνοθετικός στόχος του ανεβάσματος. Θέλει να αναδείξει το τόσο διαφορετικό ύφος και τις μεθόδους, που κάνουν το έργο αξιαγάπητο και αξεπέραστο στο χρόνο. Ο Τομά θέλει το κοινό απόλυτα συμμέτοχο στη σκηνική του δημιουργία. Παρασύρει την πλατεία σε μια μοναδική μονομαχία και θέλει να συμμετέχει διαρκώς στον αγώνα για τη λύση του αινίγματος, που της βάζει.

Δημιουργεί εντυπώσεις για να τις ανατρέψει μετά. Μπλοφάρει ο συγγραφέας και φτιάχνει ένα συνεχές πάρε – δώσε με το μυαλό και την ψυχή του θεατή – συμπαίχτη.

Διασκεδαστική και πολυσύνθετη «Η ΠΑΓΙΔΑ» ξέρει να δημιουργεί συνεχώς «θέατρο εν θεάτρω», έτσι που τίποτα να μην είναι αυτό που φαίνεται. Έτσι, που όλα και όλοι να ’ναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία.

Υπόθεση

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι επισκέπτεται ένα ορεινό Γαλλικό χωριό. Ύστερα από λίγες μέρες, η σύζυγος εξαφανίζεται και ο σύζυγος συνεργάζεται επίμονα με τις αρχές να την εντοπίσουν. Ο αστυνόμος του χωριού πιστεύει ότι πρόκειται για ένα πείσμα της γυναίκας και ότι εκείνη θα επιστρέψει. Λίγο αργότερα, ο σύζυγος ενημερώνεται ότι η σύζυγος του είναι καλά και ότι γυρίζει σε εκείνον. Πράγματι επιστρέφει, αλλά δεν είναι η γυναίκα του!

Ερμηνεύουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Έφη Μουρίκη, Μαρία Αντουλινάκη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Τάκης Παπαματθαίου.

Συντελεστές

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη: 19:30

Πέμπτη: 20:00

Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 18:00 & 21:00

Κυριακή: 19:30

Τιμές εισιτηρίων

15 (φοιτητικό, ανέργων, παιδιά έως 12 ετών, ΑμεΑ), 20 ευρώ. Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις.

Προπώληση

Στο viva.gr.

«Μαύρη Σαμπούκα»

Μετά από πέντε επιτυχημένες σεζόν, η «Μαύρη Σαμπούκα»… ξαναχτυπά στην «Golden Label» εκδοχή της. Ο Τόλης Παπαδημητρίου «εμβολιάζει» το ήδη σαρωτικό του κείμενο και μαζί με τον Αντώνη Στάμο υπόσχονται να σας δώσουν κίνητρο να βγείτε από το σπίτι τα Δευτερότριτα, κερνώντας αυτό που τόσο έχουμε ανάγκη: 100 λυτρωτικά λεπτά με γέλιο μέχρι δακρύων!

Για το έργο

Είναι η μοίρα, είναι οι θεοί -και τα δύο ή τίποτα από αυτά- που συνωμότησαν για να φέρουν δύο ανθρώπους κοντά; Το μόνο σίγουρο είναι πως υπό άλλες συνθήκες, ο Βλάσης και το είδωλό του ο -δημιουργός του λαϊκού σουξέ «Μαύρη Σαμπούκα»- Διονύσης δεν θα είχαν συναντηθεί ποτέ και δεν θα ανέπτυσσαν μια σχέση παράδοξα δυνατή.

Τώρα τι σχέση μπορεί να έχουν με την ιστορία το hashtag #Pentheas, η Φουρέιρα και ο Αργυρός, τα απανωτά έκτακτα δελτία ειδήσεων, ο Tweety και τα αμέτρητα σφηνάκια, η απάντηση θα δοθεί επί σκηνής. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η «Μαύρη Σαμπούκα» είναι μια κωμωδία-ωδή στη φιλία που καλεί τους δύο βασικούς της χαρακτήρες να ζήσουν -και κυρίως να μοιραστούν- την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους!

Υπόθεση

Όλα ξεκινούν από μια… λάθος διάρρηξη. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη, Διονύσιου Αβέρωφ, με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν κάνει την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος (αλλά αυτό δεν θα το αποκαλύψουμε, spoiler δεν κάνουμε).

Ερμηνεύουν: Τόλης Παπαδημητρίου, Αντώνης Στάμος, Ανάργυρος Βαζαίος, Γραμματική Γκόρου

Συντελεστές

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Τόλης Παπαδημητρίου
Βοηθός σκηνοθέτη/Φωτισμοί: Κλαίρη Ζουμπεράκη
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Λογότυπο: Inkaholic Tattoo
Φωτογραφίες: Θοδωρής Χανιώτης
Graphic Design: Μαριλένα Σιμάτου
Μουσική Επιμέλεια: Τόλης Παπαδημητρίου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων

14, 18 ευρώ

Προπώληση

Στο viva.gr.

Θέατρο Αλκυονίς (Ιουλιανού 42-46, Πλατεία Βικτωρίας – 210 8220008)«ΑΙΑΣ»

Του Σοφοκλή

Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας, ενώ ο Απόστολος Χαντζαράς συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών.

Υπόθεση

Ο Αίας, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατο του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί.

Συντελεστές

Μετάφραση: Νίκος A. Παναγιωτόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Ερμηνεία: Μιχάλης Σαράντης
Ζωγραφική: Απόστολος Χαντζαράς
Σκηνική επιμέλεια-Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης
Διασκευή-Προσαρμογή Κειμένου: Γιώργος Νανούρης-Μιχάλης Σαράντης
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Παρασκευή και Σάββατο: 21:00

Κυριακή: 19:00

Τιμές εισιτηρίων

15, 18 ευρώ

Προπώληση

Στο viva.gr.

«HEDWIG and THE ANGRY INCH»

Του John Cameron Mitchel

Ο Μίνως Θεοχάρης γίνεται η γοητευτικά απόκοσμη Hedwig, η πιο εμβληματική gender queer περσόνα του σύγχρονου μουσικού θεάτρου παγκοσμίως. Γεννημένη στα σύνορα των φύλων, μας προσκαλεί να αφεθούμε σε έναν rock ύμνο για την ελευθερία της ανθρώπινης ύπαρξης. Ένα ταξίδι που θα μας θυμίσει με τον πιο καυστικό τρόπο τη σημασία του να είσαι ο εαυτός σου. 

Η αιρετική Χέντβιγκ -μαζί με την μπάντα της, «Τα εξANGRYωμένα εκατοστά»- εμφανίζεται στο Θέατρο Αλκυονίς και καταρρίπτει όλους τους κανόνες στο πιο απελευθερωτικό grunge party που έγινε ποτέ στην Αθήνα. Εκεί, θα διηγηθεί στους θεατές που βρέθηκαν στο κατάλληλο μέρος τη σωστή στιγμή, μια ιστορία για την αγάπη που σπάει όλα τα στερεότυπα. 

«Τα εξANGRYωμένα εκατοστά» είναι οι:

Πλήκτρα, Κιθάρα: Ραφαήλ Μελετέας

Κιθάρα: Έρικ Παναγόπουλος

Μπάσο: Γιώργος Κωνσταντίνου

Ντραμς: Γιάννης Παπαδούλης

Φωνητικά: Γίτζακ

Για το έργο

Το «Hedwig and The Angry Inch» του John Cameron Mitchel σε μουσική και στίχους Stephen Trask, ανέβηκε για πρώτη φορά Off-Broadway το 1998. Κέρδισε αμέσως το underground κοινό και τους κριτικούς, σηματοδοτώντας μια ολόκληρη εποχή που άλλαξε την pop κουλτούρα. Από τότε, έφερε απανωτά sold out στο Broadway και το West End και κατάφερε να αποκτήσει φανατικούς οπαδούς σε όλες τις χώρες που παρουσιάστηκε. Κέρδισε 4 Tony Awards, προτάθηκε για Grammy Καλύτερου Μιούζικαλ το 2015, μεταφράστηκε σε περισσότερες από 18 γλώσσες και έχει μεταφερθεί και στο σινεμά με τον John Cameron Mitchell στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Υπόθεση

Μετά από ένα σκανδαλώδες τροχαίο ατύχημα -όπου βρίσκεται στο ίδιο αυτοκίνητο με έναν πασίγνωστο τραγουδιστή της ροκ- η Hedwig αποφασίζει να κάνει μία live εμφάνιση για να εξηγήσει πως έφτασε να απασχολεί τα εξώφυλλα των περιοδικών σε όλη τη χώρα. Να πει για πρώτη φορά τη συγκλονιστική ιστορία της.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-Απόδοση Στίχων-Φωτισμοί: Μίνως Θεοχάρης

Απόδοση Κειμένου: Μίνως Θεοχάρης – Φοίβος Ριμένας

Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Φιλίππου

Κινησιολογία: Εβελίνα Παπούλια

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ερατώ Αγγουράκη, Χάρης Φλέουρας

Επιμέλεια Ορχήστρας-Ενορχήστρωση: Νικόλας Γουάστωρ

Διεύθυνση Ορχήστρας: Ραφαήλ Μελετέας, Νικόλας Γουάστωρ

Σχεδιασμός Ήχου-Ηχοληψία: Κυριάκος Παπαδόπουλος

Μουσική Διδασκαλία-Φωνητικός Σχεδιασμός: Αποστόλης Ψυχράμης

Video Designer: Κάρολος Πορφύρης

Hair Designer: Δημήτρης Αποστολίδης

Φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας

Social Media: Zoe Pre

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Δευτέρα και Τρίτη στις 20:45

Τιμές εισιτηρίων

15 και 20 ευρώ

Προπώληση

Στο ταμείο του θεάτρου και στο viva.gr.

Keywords
θεατρο, γκολ, γκολ, βλαδίμηρος κυριακίδης, αθηνα, ροκ, viva, david, τομ, δανδουλακη, σασπένς, δραμα, φως, ελλαδα, μετάφραση, telephone, roberto, anna, νέα, χορν, μυστήριο, αμεα, προσφορες, λητώ, εισιτήρια, ζινα, λύση, golden, βγείτε, tweety, design, angry, john, rock, party, underground, pop, west, end, live, εμφάνιση, media, zoe, κινηση στους δρομους, λιτσα πατερα, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Μαρία Κιουρί, ντινος κατσουριδης, Καλή Χρονιά, θανασης γιαννακοπουλος, εφη σαρρη, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, η ζωη εν ταφω, ξανα, κοινωνια, βλαδίμηρος κυριακίδης, ελενη, δανδουλακη, ζουγανελη, βγείτε, μετάφραση, μια ημερα, λητώ, ωδή, χωρες, αβερωφ, αμεα, αυτοκινητο, γραμματικη, γυναικα, ηβη, ηθοποιος, θανατος, ιλισια, ιχνη, καριερα, κιθαρα, κωμωδιες, λουλουδια, μουσικη, ονειρα, ονειρο, πειραιως, πιεση, ραδιενεργεια, σαρωτικο, σινεμα, σφηνακια, ταινιες, τηλεφωνο, τρομακτικο, υπουργειο πολιτισμου, φιλια, φως, ψεμα, αγαπη, αγωνια, αθανασια, αιας, αιμα, αλμοδοβαρ, αλεξ, αμαλια, αννα, απηχηση, αραχνη, αρετη, αρτεμις, ατμοσφαιρα, ατομο, ατυχημα, αφορμη, αχιλλεα, βαζαιος, βιλα, βομβα, βρισκεται, γελιο, γινεται, γινονται, γλωσσα, γοητεια, δεσποινα, δευτερα, δικη, δειχνει, δοθει, δωσει, δρομος, διπλο, εαυτος, εβιτα, εγινε, ευα, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, ευτυχια, εισιτήρια, εκμεταλλευση, εκρηκτικο, ελευθερια, ελλη, ελινα, εννοια, εργα, ενστικτο, εμφάνιση, εξαρχεια, εξιλεωση, εξυπηρετηση, εποχη, επιτυχια, ερημην, ερχονται, ετων, ευσταθια, εχθρος, ζηκος, ζινα, ζωης, ζουγανελης, ιδια, ιδιο, ειδος, υπηρεσια, ηρεμια, ηρωες, υφος, ηχοι, θυτες, θοδωρης, καρπενησι, κειμενο, κυνηγι, κυψελη, κιουρι, κιρκη, κοστουμια, κωμωδια, λαθος, λαμψη, λύση, λογια, λουκια, μακιγιαζ, μακρια, ματια, μιγμα, μιξη, μοιρα, μυστήριο, μιουζικαλ, μικρο, μαρια, μυαλο, μυστικα, ναρκισσος, νερο, νυχτα, ομαδα, παντα, ομορφη, οπερα, παιδια, παθος, παρισι, πεγκυ τρικαλιωτη, πηγη ζωης, πηγη, πεισμα, ποιοτητα, υπογραφη, προβληματα, πρωταγωνιστες, πρωι, ψυχη, ραφτης, ραφαηλ, ροκ, ρολο, σαιζον, σαββατο, σεβασμος, σεζον, σεναριο, σιγουρο, συζυγο, συνεχεια, σκηνες, σκηνοθεσια, σπιτι, συγχρονο, σχεδιο, τυπος, υππο, τρελα, τριτη, τομ, φαντασια, φοιβος, φυσικα, φουρειρα, φορα, χατζιδακις, χιουμορ, χιτσκοκ, χορν, χριστοδουλος, χαρα, ψυρρη, κωνσταντινος, ωρες, αντρες, anna, design, δημητρης, david, δωματιο, δωσε, ειδη, εκδικηση, ερωτες, γλωσσες, john, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, κειμενα, κληρονομος, κομματι, κορες, κωμικος, κωνσταντινα, κωνσταντινου, κυριακου, κυριακη, media, μεινει, μοιαζει, μπροστα, angry, tweety, παιχνιδι, ποιητης, πληροφοριες, pop, party, roberto, rock, σασπένς, σκηνη, σπυρος, ταξιδι, τολης, θανασης, underground, θεοχαρης, θεοι, viva, viva.gr, west, ζευγαρι, zoe, ζωγραφος
Τυχαία Θέματα