«Θα πάμε τον πρωτογενή τομέα εκεί που του αξίζει» το μήνυμα Αυγενάκη σε αγρότες

16:21 4/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε σε ομιλία του στην έκθεση AGROTICA ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των αγροτών και σε συνεργασία μαζί τους θα αναβαθμίσουν τον πρωτογενή τομέα.

Συγκεκριμένα, ο Λ. Αυγενάκης τόνισε πως η σχέση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του πρωθυπουργού με τους αγρότες έχουν «δοκιμαστεί» μέσα στα χρόνια και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση είναι σε θέση να φέρουν την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

«Ακούμε τα αιτήματά τους, συζητάμε μαζί τους. Η σχέση της Νέας

Δημοκρατίας, της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού με τους Έλληνες αγρότες είναι διαχρονική, είναι ισχυρή. Συνεχίζουμε τις συζητήσεις μας, την προσπάθειά μας και είμαστε βέβαιοι ότι μαζί θα πάμε την Ελλάδα ψηλότερα και τον ίδιο τον πρωτογενή τομέα εκεί που πραγματικά του αξίζει».

Παράλληλα, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε με εκπροσώπους των εταιρειών που συνεργάζονται με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Λ. Αυγενάκης είχε συνάντηση και με τις τρεις εταιρείες του χώρου. Σε συνάντηση που είχε με μέλη της διοίκησης και της διεύθυνσης της Cognitera, έκανε λόγο για «το ξεκίνημα μιας νέας ημέρας στη συνεργασία» με το υπουργείο και πρόσθεσε ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να συμβάλουν ώστε να γίνει αυτή η συνεργασία πιο παραγωγική για όλους.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, βρέθηκε η αλλαγή σελίδας στον ΟΠΕΚΕΠΕ, με τον υπουργό να τονίζει την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου οργανισμού που θα λειτουργεί με διαφάνεια και σε μια σωστή πλέον βάση προς όφελος των αγροτών δικαιούχων.

«Θα θέλαμε να δημιουργήσουμε περισσότερες διεπαγγελματικές οργανώσεις από αυτές που έχουμε» επεσήμανε ο υπουργός και ξεκαθάρισε πως δεν ισχύει ότι τα αγροτικά τμήματα που θα δημιουργηθούν στα επιμελητήρια της χώρας, θα λειτουργούν ανταγωνιστικά.

Keywords
Αναζητήσεις
tha-pame-ton-protogeni-tomea-ekei-pou-tou-axizei-to-minyma-avgenaki-se-agrotes.htm
Τυχαία Θέματα