Τελικοί BASKET LEAGUE: Ξεκάθαρο «κόκκινο» φαβορί, πληγωμένο «πράσινο» αουτσάιντερ

11:01 4/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η εποχή όπου οι τελικοί της ελληνικής Basket League θεωρούνταν οι πιο σημαντικοί και πολυαναμενόμενοι της Ευρώπης έχουν περάσει, ωστόσο ακόμα και τώρα η σύγκρουση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος (πρώτος τελικός απόψε στις 21.15 στο ΣΕΦ) αποτελεί το σημαντικότερο εγχώριο αθλητικό γεγονός του μήνα.

Ο φιναλίστ της Ευρωλίγκα, έπειτα από τη δραματική ήττα

από την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της 21ης Μαΐου, Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα θεωρείται το απόλυτο φαβορί, όντας πιο έμπειρη και πλήρης ομάδα από τον παραδοσιακό του αντίπαλο. Ο ευρισκόμενος σε… οργιώδη κατάσταση φέτος Σάσα Βεζένκοφ, οι διεθνείς Κώστας Σλούκας, Κώστας Παπανικολάου, ο «πύργος» της ρακέτας Μουσταφά Φαλ και το «κομπιούτερ» της γραμμής των γκαρντ Τόμας Γουόκαπ ξεχωρίζουν από το ρόστερ των νταμπλούχων τη σεζόν 2021-22 ερυθρόλευκων, οι οποίοι «σκούπισαν» (3-0) με συνοπτικές διαδικασίες τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά και έχουν… ξεχάσει τι σημαίνει ήττα στις εγχώριες διοργανώσεις.

Στον αντίποδα, ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός, με τον Χρήστο Σερέλη πλέον στον πάγκο και χωρίς τον σούπερ σκόρερ αλλά απείθαρχο Ντουέιν Μπέικον στο δυναμικό του, αντιμετώπισε σοβαρές δυσκολίες στη σειρά των ημιτελικών πριν αποκλείσει τελικά το σκληροτράχηλο Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη με 3-2 νίκες. Οι πράσινοι θα διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητές τους στη σειρά με τον αιώνιο αντίπαλό τους βασιζόμενοι στον… δικό τους «πύργο», Γιώργο Παπαγιάννη, τον φορμαρισμένο Λιθουανό φόργουορντ Μάριους Γκριγκόνις, το πληθωρικό παιχνίδι του Πολωνού διεθνή Ματέους Πονίτκα και τους ικανούς πλην ασταθείς Ντέρικ Ουίλιαμς, Πάρις Λι.

Keywords
Αναζητήσεις
telikoi-basket-league-xekatharo-kokkino-favori-pligomeno-prasino-aoutsainter.htm
Τυχαία Θέματα