Τελείωσαν οι ρευστοποιήσεις που σχετίζονται με το ΔΑΑ – Από ρεκόρ σε ρεκόρ η Wall Street

07:52 30/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Στο ΧΑ εκτιμάται ότι τελείωσαν οι ρευστοποιήσεις που σχετίζονται με κεφάλαια τα οποία θέλουν να τοποθετηθούν στην δημόσια εγγραφή για μετοχές του ΔΑΑ, αλλά η αγορά έχει περιπέσει σε ατονία. Το ζητούμενο τώρα είναι να βρεθεί ο σωστός βηματισμός καθώς οι βραχυχρόνιοι έχουν μειώσει τις θέσεις τους.

Οι στηρίξεις σύμφωνα με τους αναλυτές έχουν διατηρηθεί και η αγορά έχει αποθερμανθεί και η κατάσταση ευνοεί πάντα μακροπρόθεσμες κινήσεις και επιλογές αξίας. Οι βιαστικές επιλογές δεν αποδίδουν και απαιτείται στρατηγική

και υπομονή.

Ενώ όμως το ΧΑ ανέκοψε ρυθμούς, η Wall Street που είχε μείνει πίσω στην αρχή του έτους, πηγαίνει από ρεκόρ σε ρεκόρ κι έκανε ένα ακόμα χθες, με τους μεγάλους δείκτες της να γυρίζουν έντονα ανοδικά, με τη BlackRock να αναβαθμίζει τις αμερικανικές μετοχές ποντάροντας στις εταιρίες που επενδύουν στην τεχνητή νοημοσύνη, όσο «κουρασμένες» κι αν μοιάζουν.

Όλη η αγορά όμως προσβλέπει σε μειώσεις επιτοκίων και αγωνιά για την συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη. Θετικό ήταν στο μεταξύ το νέο για το δανεισμό του δημοσίου στις ΗΠΑ. Όπως ανακοινώθηκε το δημόσιο θα δανεισθεί 760 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, δηλαδή 55 δισ. δολάρια χαμηλότερα από την εκτίμηση του Οκτωβρίου, κυρίως λόγω των προβλέψεων για αυξημένες καθαρές δημοσιονομικές ροές και υψηλότερο ταμειακό υπόλοιπο.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το ταμειακό υπόλοιπο του τέλους Δεκεμβρίου ήταν 19 δισ. δολάρια υψηλότερο από την πρόβλεψη του Οκτωβρίου.

Ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένει να δανειστεί 202 δισ. δολάρια στο δεύτερο τρίμηνο. Το τέταρτο τρίμηνο του 2023 έκλεισε με ταμειακό υπόλοιπο 769 δισ. δολαρίων. Τα νούμερα ήταν καλύτερα από όσο ανέμενε η αγορά και σε συνδυασμό με την προσδοκία για μειώσεις επιτοκίων ανέβασαν τις τιμές των αμερικανικών ομολόγων στα υψηλά δύο εβδομάδων.

Keywords
Αναζητήσεις
teleiosan-oi-refstopoiiseis-pou-schetizontai-me-to-daa--apo-reko-se-rekor-i-wall-street.htm
Τυχαία Θέματα