ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Με χαρακτηριστικά λαγού και όχι βούβαλου ο φέρελπις Κασσελάκης

08:04 28/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πραγματοποιηθούν στις 10 Σεπτεμβρίου 2023 και στις 16 Σεπτεμβρίου εφόσον απαιτηθεί δεύτερος γύρος.

Στο μεταξύ, μόλις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να διεξαχθεί το Διαρκές συνέδριο, το οποίο θα εγκρίνει τις υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος. Όπως έχει γίνει γνωστό, για την κατάθεση υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30

μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ για τις υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, δεν απαιτούνται υπογραφές. Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής μπορούν να υπογράψουν και για παραπάνω από έναν υποψηφίους.

Αυτά, για το διαδικαστικό σκέλος του εκλογικού τελετουργικού.  Γιατί, σε ότι αφορά τις ζυμώσεις στο εσωτερικού του κόμματος, το τοπίο κατά τί θολώνει. Οι αλλεπάλληλες συνεδριάσεις των Οργάνων αποτύπωναν τις εύλογες ως ενός σημείου «διαφωνίες» ως προς τα χαρακτηριστικά του οδικού χάρτη που θα εξασφάλισαν το αδιάβλητο της ταυτότητας και ιδεολογικής ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη το κόμμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας που απείχε από όλες τις διαδικασίες, επέλεξε πολυήμερες διακοπές στην Αμερική(!) και οι υποψήφιοι «λιώνουν» στις περιοδείες. Αν και ήταν γνωστό εξαρχής ότι η λίστα των υποψηφίων δύναται να μακρύνει μέχρι το Διαρκές Συνέδριο, αυτό αφορούσε πολύ συγκεκριμένες υποψηφιότητες. Την «εμφάνιση λαγού από το καπέλο Τσίπρα» κανείς δεν την περίμενε, καθώς μόνον έτσι μπορεί να ερμηνευτεί η αρχηγική εμφάνιση Κασσελάκη στο προσκήνιο.

Μόνον έτσι, επίσης, εξηγείται το ταξίδι Τσίπρα στην Αμερική εν μέσω της κρίσιμης εσωκομματικής διαδικασίας αλλά και οι έσχατες φήμες περί επικείμενης επαναδραστηριοποίησής του.

Οι δημοσκοπήσεις, μεταξύ των ψηφοφόρων και υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι οποίες καθιστούν σχεδόν αναγκαία την ύπαρξη μιας νέας υποψηφιότητας που θα μετατρέψει το «παιχνίδι» σε ντέρμπι, κορυφώνοντας και το συμμετοχικό ενδιαφέρον των μελών και φίλων του κόμματος.

 Ποιος είναι ο 35χρονος Στέφανος Κασσελάκης

«Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας» διαβάζουμε στο βιογραφικό του, που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του κόμματος όταν συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τι πρόσφατες Εθνικές Εκλογές.

Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το «Wharton School of Business» και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το «College of Arts & Sciences».

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής «Center for Strategic and International Studies» στη Washington, DC.

Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη «Στήλη του Φοιτητή» και αργότερα με το «Χρώμα της Αγοράς».

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα «CvfromGreece», μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Ο Στέφανος ζει στο Miami των ΗΠΑ. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων».

Ο νεαρός Μαρουσιώτης, άρτι αφιχθείς εξ Αμερικής, με το πλούσιο βιογραφικό και τις τολμηρές θέσεις που έχει ήδη εκθέσει στα social media, το τελευταίο  διάστημα εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Το εάν θα είναι τελικά υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα το μάθουμε πιθανότατα σήμερα, Δευτέρα ή το αργότερο έως την Τρίτη. Ας «ζυγίσουμε» ωστόσο τη δυναμική της εκλογικής του συμμετοχής.

 Μισή ντουζίνα ερωταπαντήσεις και ένα κρίσιμο… συμπέρασμα

Μπορεί ο «άγνωστος» φέρελπις να εξασφαλίσει 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής; Εάν δοθεί εντολή Τσίπρα, μπορεί και περισσότερες.Μπορεί να εξασφαλίσει απήχηση στη βάση και στους φίλους του κόμματος; Μόνον οι λογαριασμοί του στα social media, μετρούν μερικές χιλιάδες ακολούθων.Γι αυτό το ταξίδι Τσίπρα στην Αμερική; Κανείς από τους εγχώριους «δαιμόνιους» ρεπόρτερ δεν αποκάλυψε ένα κρίσιμο ενσταντανέ του προέδρου όλο αυτό το διάστημα. Άρα, ναι, πολύ πιθανό να ωρίμασε η υποψηφιότητα Κασσελάκη, παρουσία του απερχόμενου, στο Μαϊάμι.Γι αυτό το μούδιασμα των οργάνων και η ανοικτή λίστα υποψηφιοτήτων; Πολύ δύσκολα «σπάνε» τα κομματικα στεγανά, αμέσως μετά την αποχώρηση της κεφαλής από το σώμα. Τα βλέμματα της πλειοψηφίας των μελών του κόμματος παρέμεναν στραμμένα σε μία πόρτα που ποτέ δεν άνοιξε. Γι αυτό και όλες οι αποφάσεις ήταν του τύπου ήξεις αφίξεις μεταξύ Πολιτικού Συμβουλίου και Κεντρικής Επιτροπής.Γι αυτό η αδυναμία τέλεσης debate; Πολύ πιθανό να έφταιξαν οι πυρκαγιές, τις οποίες επικαλέστηκε ο Ευκλείδης για να δηλώσει απρόθυμος. Ούτε όμως και ο Στέφανος ή η Έφη έδειχναν να «καίγονται» για το ενδεχόμενο. Άλλωστε, τι νόημα θα είχε μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων, αν  την τελευταία Κυριακή οι 4 υποψήφιοι γίνονταν… 6 η 10;Ήθελε να προλάβει ο Νίκος Παππάς που κόπτονταν για δημόσιο διάλογο, τον συμμετοχικό «συνωστισμό»; Ό,τι κι αν ήθελε θα το βρει μπροστά του την ερχόμενη Κυριακή (κοντή γιορτή).

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των εσωκομματικών (δυνητικών) αντιπάλων του ο Στέφανος Κασσελάκης, έχει παρουσιάσει πριν την ανακήρυξη της υποψηφιότητάς του ολοκληρωμένη πλατφόρμα ιδεών στο διαδίκτυο, στην οποία καταθέτει τις προτάσεις του για μία σειρά από ζητήματα από τα εργασιακά και το φορολογικό, έως τα εθνικά θέματα, τα κοινωνικά ζητήματα και τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους.

Όσο κι αν προσομοιάζει για κάποιους σε μια πιο intellectual Έκδοση του νυν υπουργού εργασίας, αυτό δεν είναι αρκετό να υπερκεράσει το σημαντικό μειονέκτημα της μη εκλεγμένης παρουσίας του στη Βουλή των Ελλήνων. Εκεί «σκόνταψαν» και άλλες, πολλά υποσχόμενες, υποψηφιότητες για τις προεδρίες κομμάτων κατά το παρελθόν.

Μπορεί όμως κάλλιστα να σηματοδοτήσει τη νέα προοδευτική κουλτούρα στη λειτουργία του κόμματος ή ακόμα και να λειτουργήσει ως κυματοθραύστης στο μένος (σεξιστικό κυρίως) κάποιων λαοπρόβλητων, κατά τα φαινόμενα, προβοκατόρων.

Άλλωστε, αντίστοιχες αναμετρήσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν μας έχουν διδάξει ότι όταν μαλώνουν στο βάλτο τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια και μόνο η εμφάνιση ενός λαγού είναι ικανή να πριμοδοτήσει το αουτσάιντερ που περίμενε υπομονετικά στον πάγκο. Και ο νοών , νοείτο!

Keywords
Αναζητήσεις
syriza-ps-me-charaktiristika-lagou-kai-ochi-vouvalou-o-ferelpis-kasselakis.htm
Τυχαία Θέματα