Στάση εργασίας στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο

08:32 19/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς), σύμφωνα με την ανακοίνωση του, στηρίζει την απόφαση του σωματείου του νοσοκομείου Αττικόν και προκηρύσσει στάση εργασίας 12:00 – 3:00 μμ την Τρίτη 19/03/24, με αφορμή την έναρξη των απογευματινών

επί πληρωμή χειρουργείων στο νοσοκομείο.

Το σωματείο εργαζομένων αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Πολλοί συνάδελφοι επικουρικοί και ειδικευόμενοι νοσηλευτές δεν ανανέωσαν τη σύμβαση τους λόγω των εξουθενωτικών συνθηκών εργασίας και τις αλλεπάλληλες αλλαγές από τμήμα σε τμήμα. Παραμένουν κλειστές οι 6 από τις 14 χειρουργικές αίθουσες. Κλειστές λόγω έλλειψης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Αν ήθελαν να μειώσουν τις λίστες αναμονής θα άνοιγαν χειρουργικές αίθουσες και κρεβάτια ανάνηψης προσλαμβάνοντας το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Αν ήθελαν να αυξήσουν τους μισθούς γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού θα καταργούσαν τις περικοπές των μισθών, θα επανέφεραν το 13ο-14ο μισθό, θα μας ενέτασσαν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Αντί για αυτό όμως θρασύτατα ανακοινώνουν πως δεν πρόκειται να γίνει καμιά αύξηση στους μισθούς, που παραμένουν καθηλωμένοι για πάνω από 12 χρόνια και ότι για να συμπληρώσουμε το εισόδημα μας, θα πρέπει να δουλεύουμε ατέλειωτες ώρες (ιδιωτικά ή το απόγευμα), να τα “παίρνουμε” από τους ασθενείς και να λέμε και ευχαριστώ γιατί έτσι ενισχύεται τάχα το εισόδημά μας.

Το πρόσωπο τους το έχουν δείξει από καιρό!

Η περίοδος του δίχρονου της πανδημίας είναι αποκαλυπτική αφού έγιναν πάνω από 200.000 λιγότερες χειρουργικές πράξεις στα δημόσια νοσοκομεία, επειδή τακτική της κυβέρνησης ήταν να κλείσει χειρουργικές αίθουσες για να τις μετατρέψει σε πρόχειρες ΜΕΘ είτε για να αξιοποιήσει το προσωπικό τους σε άλλα πόστα. Στο Αττικό, τα δύο χρόνια της πανδημίας, για 50 προσλήψεις που δεν έγιναν, πραγματοποιήθηκαν 2000 λιγότερα χειρουργεία».

Στο νοσοκομείο Αττικόν:
• Οι ελλείψεις του νοσηλευτικού προσωπικού αγγίζουν πλέον τις 300.
• Πολλοί συνάδελφοι επικουρικοί και ειδικευόμενοι νοσηλευτές δεν ανανέωσαν τη σύμβαση τους λόγω των εξουθενωτικών συνθηκών εργασίας και τις αλλεπάλληλες αλλαγές από τμήμα σε τμήμα.
• Παραμένουν κλειστές οι 6 από τις 14 χειρουργικές αίθουσα κλειστές λόγω έλλειψης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Keywords
Αναζητήσεις
stasi-ergasias-sto-attiko-nosokomeio.htm
Τυχαία Θέματα