Πάνω από 1 δισ. ευρώ νέων ξένων κεφαλαίων φέρνει τώρα στο ΧΑ η Τράπεζα Πειραιώς

08:32 1/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Με μεγάλη ρευστότητα από την είσοδο και νέων ξένων κεφαλαίων που έφερε το rebalancing αλλά και οι πωλήσεις και αναδιαρθρώσεις θέσεων ενόψει της διάθεσης μετοχών της Πειραιώς. ;Eχουν βρεθεί Έλληνες θεσμικοί και μεγάλοι ιδιώτες επενδυτές, καθώς ξένα κεφάλαια εισέρχονται σταθερά από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Το placement της Πειραιώς θα γίνει αφορμή να εισέλθουν επίσης νέα κεφάλαια άνω του ενός δισ. ευρώ από το εξωτερικό, όπως προχείρως υπολογίζεται.

Συγκεκριμένα, επικρατεί η άποψη να διατεθεί το σύνολο των

μετοχών του ΤΧΣ το οποίο έχει μερίδιο 27% μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς με τη μετοχή να πιέζεται ανοδικά πάνω από τα 4 ευρώ με τις αγοραστικές εντολές να μη σταματούν, δημιουργώντας το ανάλογο κλίμα στην αγορά.

Καθώς η αγορά εισήλθε σε χρονική φάση T+2 και η ανάγκη για στενό εύρος διακύμανσης εξέλιπε, οι αγοραστές πέταξαν τις μάσκες και άρχισαν να αγοράζουν απευθείας από την αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πακέτα ήταν μόλις 6,75 εκατ. ευρώ, ενώ αναμενόταν ο κατακλυσμός, που τελικά επήλθε ως κερασάκι στην τούρτα. Ουσιαστικά η αγορά έχει αλλάξει ήδη επίπεδα, καθώς η αγορά αναμένει υπερκάλυψη στην μετοχή της Πειραιώς και με μικρό discount.

Χθες η αγορά έδειξε ότι ελέγχεται απόλυτα από τους αγοραστές οι οποίοι είχαν εκμεταλλευθεί τις προηγούμενες συνεδριάσεις σε μικρό εύρος, «κοιμίζοντας» δυνητικούς πωλητές, φοβισμένους και βραχυχρόνιους. Αφού τους νανούρισε και οι αγοραστές μάζεψαν ότι μπορούσαν ήρθε και η χαριστική βολή από τα κεφάλαια του rebalancing στα οποία κρύφτηκαν και ενεργητικά funds μαζί με Έλληνες θεσμικούς και ισχυρούς ιδιώτες οι οποίοι αγόραζαν μέχρι το τέλος.

Έντονα ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ με τον ίδιο τρόπο κινήθηκαν όλες οι τραπεζικές μετοχές, των οποίων έρχεται η σειρά αμέσως μετά καθώς θα έχουν μεγάλα κέρδη και ειδήσεις να ανακοινώσουν.

Οι άλλες μετοχές που είδαν μεγάλες αγοραστικές εντολές, ήταν η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ, ο ΟΠΑΠ, η Motor Oil και φυσικά οι δύο νεοεισερχόμενες στο δείκτη MSCI Greece Small Cap, δηλαδή η INTRALOT και η ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Ειδικά η πρώτη σημείωσε μεγάλη άνοδο με μεγάλο τζίρο.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι θετικά σε Γερμανία, Γαλλία και σε ΗΠΑ. Στη Wall Street, ακόμα και ο αρχικά διορθωτικός Dow Jones γύρισε κι έκλεισε ανοδικά μαζί με τους άλλους δείκτες.

Keywords
Αναζητήσεις
pano-apo-1-dis-evro-neon-xenon-kefalaion-fernei-tora-sto-cha-i-trapeza-peiraios.htm
Τυχαία Θέματα