Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και Μίλτος Τεντόγλου συνεχίζουν να μας εμπνέουν

12:01 3/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης τελείωσε με δύο μετάλλια για την ελληνική αποστολή, ένα χρυσό στο άλμα εις μήκος για τον Μίλτο Τεντόγλου και ένα χάλκινο για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35 χιλιόμετρα βάδην.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει κατακτήσει όλες τις διοργανώσεις, Ολυμπιακούς Αγώνες, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού Στίβου και πριν λίγες

ημέρες κατέκτησε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το μοναδικό που έλειπε από τη “συλλογή” του. Ο 25χρονος άλτης, αν και φαινόταν κουρασμένος, ωστόσο, στο τελευταίο άλμα έκανε την ανατροπή και “πέταξε” στα 8,52 μέτρα. Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι αποδεδειγμένα ένας μεγάλος αθλητής, που το μέλλον του προμηνύεται λαμπρό, αλλά είναι και ένας cool τύπος, που απολαμβάνει συμπάθεια από το σύνολο του φίλαθλου και όχι μόνο, κοινού.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πέρυσι, έκανε την έκπληξη με το double στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μονάχου στα 20 και στα 35 χιλιόμετρα βάδην. Φέτος η αθλήτρια από την Καρδίτσα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στα 35 χιλ. βάδην, με χρόνο 2:43:22, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και έγινε η πρώτη Ελληνίδα βαδίστρια που διακρίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατάφερε στα 39 της χρόνια, εκεί που συνήθως οι αθλητές αποσύρονται από την ενεργό δράση, να αναδειχθεί τρίτη στον κόσμο, με την ίδια να επιθυμεί να συνεχίσει να αγωνίζεται – όπως απορρέει από τις δηλώσεις της: “Είμαι χαρούμενη που κατέκτησα ένα μετάλλιο. Ευελπιστώ του χρόνου, στα στα 20 χιλιόμετρα, να είμαι μία από τις δυνατές αθλήτριες”.

Τόσο ο Μίλτος Τεντόγλου, όσο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έχουν κερδίσει τον σεβασμό και την στήριξη όλων των φιλάθλων και σίγουρα μπορούν να φέρουν και νέες διακρίσεις στον εγχώριο στίβο, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Keywords
Αναζητήσεις
pagkosmio-protathlima-stivou-antigoni-ntrisbioti-kai-miltos-tentoglou-synechizoun-na-mas-ebneoun.htm
Τυχαία Θέματα