Π. Μαρινάκης: Οι πολίτες δεν θα πληρώσουν ενδεχόμενες ανατιμήσεις στο ρεύμα

Μέσα στις εβδομάδα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα προβεί σε ανακοινώσεις για τη στήριξη καταναλωτών που χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια για τη θέρμανσή τους, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι όταν οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν ποσά που δεν τούς αναλογούν η κυβέρνηση θα είναι παρούσα. «Δεν πρόκειται οι πολίτες να πληρώσουν ενδεχόμενες αυξήσεις στο ρεύμα», επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης

Σε ερώτηση για το Μεταναστευτικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε

πως η μάχη κατά των κυκλωμάτων διακινητών είναι διαρκής, ότι οι αρμόδιες αρχές είναι σε επιφυλακή και ότι «οφείλουμε να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τους διακινητές».

Παράλληλα ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα εξετάζει με ΗΠΑ και ΟΗΕ την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας δια θαλάσσης στη Γάζα. «Η Ελλάδα έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ της διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για τους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας διά θαλάσσης, πρόκειται για μία σύνθετη και δύσκολη διαδικασία» επεσήμανε ερωτηθείς σχετικώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στο briefing των πολιτικών συντακτών. Χαρακτήρισε «απολύτως επιβεβλημένο να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι και, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο, να υπάρξει και μία «ανθρωπιστική παύση», έτσι ώστε να μπορέσουν οι άμαχοι να προστατευθούν» και να προστατευθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές.

Σε ερώτηση για τη στάση της Τουρκίας στο Μεσανατολικό και κατά πόσον οι πρόσφατες αναφορές του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε ότι «εμείς θέλουμε να διαφυλάξουμε τον διάλογο, αλλά δεν εξαρτάται μόνον από εμάς, πρέπει να δούμε συνέπεια και προσήλωση και από την άλλη πλευρά. Προφανώς όλα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση. Είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει από τα κυριαρχικά της δικαιώματα, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία στο Μεσανατολικό, ωστόσο κανείς, και φαντάζομαι ούτε η Τουρκία, θέλει να ξεφύγει η κατάσταση. Από εκεί και πέρα θα δείξουν τα γεγονότα των επομένων ημερών και εβδομάδων».

Keywords
Αναζητήσεις
p-marinakis-oi-polites-den-tha-plirosoun-endechomenes-anatimiseis-sto-revma.htm
Τυχαία Θέματα