O Marius Müller-Minde στο emea.gr: Η Startup νοοτροπία είναι στο DNA της Amazon Web Services

Όταν ακούμε για cloud υπηρεσίες μία είναι η εταιρεία που έρχεται πρώτη στο μυαλό όλων μας, φυσικά δεν είναι άλλη από την Amazon Web Services. Ωστόσο, λίγοι ίσως ξέρουν ότι η σημερινή ηγετική της θέση οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στη στενή συνεργασία της με τις Startups, η οποία

τη βοηθάει να παραμένει πάντα ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές της.

Μάλιστα όσοι παρευρέθηκαν στο AWS Cloud Day, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις πρωτοβουλίες του τεχνολογικού κολοσσού πάνω στο κομμάτι της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Marius Müller-Minde, Business Leader, EMEA North Startups της AWS, μίλησε αποκλειστικά στο Emea.gr σχετικά με την στρατηγική της εταιρείας αναφορικά με τις Startups. Επίσης, μας μίλησε για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της εταιρείας πάνω στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης, του ψηφιακού μετασχηματισμού, της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και για την παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα.

Όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Müller-Minde, ο οποίος υπήρξε και ο ίδιος Startupper πριν προσχωρήσει στην οικογένειας της AWS, η «Startup νοοτροπία είναι κομμάτι του DNA της AWS και αυτός είναι και ο λόγος βρίσκομαι ακόμα εδώ μετά από 9 χρόνια, καθώς ο βασικός στόχος της εταιρείας είναι να χτίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη».

Σχετικά με τη συνεργασία της AWS με τις Startups, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η εταιρεία προκειμένου να τις οδηγήσει στον δρόμο της επιτυχίας, ο κ. Müller-Minde δήλωσε πως μέσα στα χρόνια η AWS έχει δουλέψει με πάνω από 250.000 Startups, «περισσότερες από κάθε άλλη εταιρεία στην ιστορία». Επίσης, υπογράμμισε ότι από το 2014 η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 4 δισ. δολάρια σε Startups, δίνοντας τους την ευκαιρία να πειραματιστούν και να χτίσουν το προϊόν τους με χαμηλό ρίσκο, έτσι ώστε να έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να σηκώσουν χρηματοδοτήσεις.

Αναφορικά με το ζήτημα της βιώσιμης ανάπτυξης και τις δέσμευσης της AWS για τη μείωση των περιβαλλοντικών της ρύπων ο κ. Müller-Minde ανέφερε ότι η εταιρεία έχει λανσάρει το The Climate Pledge”, ένα investment fund ύψους 2 δισ. ευρώ, το οποίο τη βοηθά να πετύχει τους στόχους κλιματκής ουδετερότητας που έχει θέσει.

Μιλώντας για το θέμα του ψηφιακού μετασχηματικού ο Marius Müller-Minde αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία «“GET IT”, ένα πρόγραμμα για τη γυναικεία ενδυνάμωση που στοχεύει στην καλύτερη ενημέρωση των μαθητριών στα ελληνικά σχολεία πάνω σε θέματα τεχνολογίας».

Όσον αφορά το πολύ ενδιαφέρον κομμάτι της Generative AI ο κ. Müller-Minde μας μίλησε αναλυτικά για τις νέες πρωτοποριακές λύσεις της εταιρείας, ενώ όπως τόνισε «μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μας στην AWS είναι το γεγονός ότι έχουμε εκδημοκρατίσει την πρόσβαση στα IT resources, καθώς παλαιότερα οι μικρότεροι πελάτες δεν θα είχαν συνήθως σε τέτοιες υπηρεσίες. Οπότε ακολουθούμε το ίδιο μοντέλο αναφορικά με το ML και την AI. Πρέπει να πούμε ότι η AWS έχει επενδύσει πολλά στην τεχνητή νοημοσύνη εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια, είτε πρόκειται για το κομμάτι των logistics, είτε πρόκειται για drones κοκ.».

Τέλος, σχετικά με την εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσία της AWS στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ήταν εκπληκτικό το ότι είδαμε το AWS Cloud Day να λαμβάνει χώρα στην Αθήνα, αυτό από μόνο του δείχνει το πόσο μεγάλη είναι η επένδυση που έχει πραγματοποιήσει η AWS στην ελληνική αγορά».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Marius Müller-Minde στο Startupper.gr

Keywords
Αναζητήσεις
o-marius-mller-minde-sto-emea-i-startup-nootropia-einai-sto-dna-tis-aws.htm
Τυχαία Θέματα