Ο Παππάς, η Τσαπανίδου, οι αποφάσεις Τσίπρα και οι αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου

06:46 8/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Δεν λένε να ηρεμήσουν στην Κουμουνδούρου. Εκεί που τελειώνει το ένα εσωκομματικό θέμα, προκύπτει ένα άλλο, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη συνοχή του κόμματος.

Τις τελευταίες ημέρες, εκτός από την υπόθεση Ραγκούση, που έχει επισκιάσει όλα τα υπόλοιπα, συζητείται έντονα, ένα ακόμη εσωκομματικό ζήτημα.

Αυτό της απόφασης του Αλέξη Τσίπρα να επαναφέρει στο στενό κομματικό του επιτελείο τον Νίκο

Παππά.

Είναι γνωστό, πως ο Νίκος είναι παλαιός φίλος του προέδρου, από τα μαθητικά χρόνια και επί σειρά ετών διετέλεσε ο εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα.

Είχε απομακρυνθεί από τον Αλέξη μετά την αποτυχία του στο ζήτημα με τις τηλεοπτικές άδειες, που δεν κατάφερε να επιτύχει τους στόχους που είχαν τεθεί από το κόμμα.

Τους τελευταίους μήνες όμως, όλο και πιο συχνά βλέπουμε δίπλα στον Αλέξη τον Νίκο, γεγονός που σχολιάζεται αρνητικά στην Κουμουνδούρου.

Και αυτό διότι, εκτός από το γεγονός πως έχει καταδικαστεί αμετάκλητα ο Νίκος Παππάς από την ελληνική δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, όπως ακούγεται δημιουργεί προβλήματα από την αρχηγική του στάση.

Όπως μαθαίνει από καλές πηγές η στήλη μας, ακόμη και η Πόπη Τσαπανίδου έχει εκφράσει, μέχρι στιγμής σε ήπιους τόνους, την δυσαρέσκειά της για παρεμβάσεις του Νίκου Παππά στην επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος.

«Ο Νίκος αρχίζει να συμπεριφέρεται όπως όταν ήταν παντοδύναμος, στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και προκαλεί με τις ενέργειές του, η υπομονή μας εξαντλείται», είπε χαρακτηριστικά στη στήλη μας, κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στέλνοντας μήνυμα στον πρόεδρο Αλέξη.

Την ίδια ώρα εξακολουθεί να προκαλεί μεγάλη συζήτηση η υπόθεση του Γιάννη Ραγκούση.

Ο πρόεδρος και το κόμμα τον κάλυψαν δημόσια, αλλά πολλά είναι τα στελέχη στο ΣΥΡΙΖΑ που επισημαίνουν ότι η όλη υπόθεση θα κάνει «ζημιά» στην εικόνα του κόμματος λίγο πριν στηθούν οι κάλπες.

Οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον…

Keywords
Τυχαία Θέματα