Ο Όλι Ρεν της ΕΚΤ «κλείνει» την κουβέντα για μείωση επιτοκίων πριν τον Ιούνιο

14:36 16/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Όλι Ρεν βλέπει να αναδύονται συνθήκες που θα επιτρέψουν αρκετές μειώσεις στο κόστος δανεισμού φέτος, με την πρώτη κίνηση να αναμένεται «κοντά στο καλοκαίρι».

«Η άποψή μου είναι ότι κοντά στο καλοκαίρι είναι η ώρα να αρχίσουμε να χαλαρώνουμε τη νομισματική πολιτική. Εάν ο πληθωρισμός σταθεροποιηθεί βιώσιμα στο 2% και δεν προκύψουν αρνητικά

σοκ —όπως η ενεργειακή κρίση—, πιστεύω ότι έχουμε τις προϋποθέσεις να μειώσουμε τα επιτόκια πολλές φορές όσο προχωρά το έτος», ανέφερε ο Ρεν σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή ο αξιωματούχος της Τράπεζας, Gabriel Makhlouf, δήλωσε πως οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μετά τη συνεδρίαση της Τράπεζας τον Ιούνιο.

Όπως ανέφεραν πληροφορίες του Reuters, προστέθηκε ακόμα ένας «κρίκος στην αλυσίδα» των φωνών εντός της ΕΚΤ που θεωρούν ότι η όποια συζήτηση για μείωση των επιτοκίων θα γίνει από τον Ιούνιο και μετά.

«Η τρέχουσα άποψή μου είναι ότι η εικόνα θα πρέπει να είναι αρκετά σαφέστερη όταν συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο τον Ιούνιο (καθώς θα έχουμε πολύ περισσότερες πληροφορίες - ιδιαίτερα για τη δυναμική των μισθών - διαθέσιμες στις συζητήσεις μας) για να μας δώσει επαρκή εμπιστοσύνη ώστε να κάνουμε τη νομισματική λιγότερο περιοριστική», είχε δηλώσει ο Makhlouf.

Keywords
Αναζητήσεις
o-oli-ren-tis-ekt-kleinei-tin-kouventa-gia-meiosi-epitokion-prin-ton-iounio.htm
Τυχαία Θέματα