Ο φόβος των Social Media

09:01 23/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Αν και προσωπικά είμαι λίγο (ευγενικά το λέω) αποκομμένος από τα Social Media – οι παλαιότεροι ξέρουν – παρατηρώ με ενδιαφέρον πως πολλοί επιχειρηματίες ή στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων (που κατέχουν υψηλές θέσεις) εκφράζουν τον φόβο τους σχετικά με το να μιλήσουν ανοιχτά για τις θέσεις τους σε πολιτικό επίπεδο. 

Ο φόβος αυτός βέβαια έρχεται από μια συγκεκριμένη πλευρά και αφορά στους επιχειρηματίες και τα στελέχη εκείνα που ταυτίζονται περισσότερο με τις πολιτικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι λοιπόν με αρκετό φόβο (τον οποίο και καταθέτουν) και αφού πρώτα ζητήσουν συγνώμη που εκφράζουν

πολιτικές θέσεις, λένε – με επιχειρήματα – πως αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης προτείνουν δεν μπορούν να εφαρμοστούν! 

Παρατηρούμε λοιπόν πως δεν θέλουν να μιλήσουν γιατί απλά φοβούνται! Αλλά πόσο δημοκρατικό είναι αυτό; Την ίδια ώρα που όλοι οι «άλλοι» μπορούν να λένε ό,τι θέλουν χωρίς μάλιστα να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν! Και όταν λέμε ό,τι θέλουν, το εννοούμε σε ποσοστό 100%. 

Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου (ειδικά ευρωπαϊκή) θα ήταν ανεκτό να λένε πολιτικά πρόσωπα και πολιτικοί σχηματισμοί τέτοια πράγματα και κανείς να μην αντιδρά! Ούτε οι πολιτικοί αντίπαλοι, ούτε και οι απευθείας θιγόμενοι! Όσα λέγονται στον δημόσιο λόγο είναι αδιανόητα! Ακούμε πως οι εισηγμένες στο ΧΑ εταιρείες ρουφάνε το αίμα του λαού (χωρίς να λέγεται ποιες είναι αυτές οι εταιρείες), ακούμε πως στόχος (ενός πολιτικού σχηματισμού) είναι να καταστραφούν οι τράπεζες και πολλά ακόμη τέτοια! 

Το ενδιαφέρον της ιστορίας είναι πως υπάρχουν σχετικές οργανώσεις, ενώσεις (εταιρείες κ.α.) και κανείς δεν μιλά για αυτά! Κανείς! 

Και η ερώτηση είναι απλή: Γιατί; 

Keywords
Τυχαία Θέματα