Κατοχύρωση κερδών και άντληση ρευστότητας στο ΧΑ – Αντικρίστηκε χωρίς πιέσεις από τους αγοραστές

20:17 25/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Διορθωτική ήταν η συνεδρίαση της Πέμπτης, με πτώση σε μεγάλο μέρος των μετοχών, αλλά όχι μεγάλη. Δεν ήταν μία κακή συνεδρίαση κατά τη γνώμη των αναλυτών, υπό την έννοια ότι δεν σηματοδοτεί επιδείνωση της ψυχολογίας και έναρξη πωλήσεων.

Υπήρχαν κέρδη προς κατοχύρωση και η συνεδρίαση αυτή βοηθούσε τους βραχυπρόθεσμους να πάρουν ρευστότητα, καθώς λειτουργούσε σαν πώληση των
νέων, αφού αγοράστηκαν καλές ειδήσεις όπως για παράδειγμα τα νέα

υψηλά δεκαετίας, το roadshow της Νέας Υόρκης ή το νέο πλάνο της ΔΕΗ και τα κέρδη της Mytilineos.

Κυρίως όμως είναι το ξεκίνημα για τη μεγάλη δημόσια εγγραφή του ΔΑΑ που θα αντλήσει ρευστότητα από μικροεπενδυτές και θεσμικά κεφάλαια, έγινε αιτία για αλλαγή σκυτάλης από κάποια χαρτοφυλάκια.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι ρευστοποιήσεις αντικρίστηκαν σε καλά επίπεδα τιμών, η αγορά διατήρησε με σχετική άνεση τις 1350 μονάδες, ενώ οι εισροές κεφαλαίων από το εξωτερικό συνεχίζονται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από διόρθωση στους 10 τίτλους με τις μεγαλύτερες συναλλαγές χθες και πωλήσεις σε όλα σχεδόν τα blue chips κι όμως ο Γενικός Δείκτης κράτησε και υποχώρησε ελάχιστα, ενώ το ίδιο ισχύει και για το δείκτη FTSE της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε πτωτικά, έφθασε στο χαμηλό της ημέρας στις 1344 μονάδες μετά τις 13:30 και ανέκαμψε σταδιακά για να μειώσει από εκεί και πέρα και μέχρι το τέλος σταθερά τις απώλειές του. Έκλεισε με πτώση -0,67% στις 1352,86 μονάδες.

Οι συναλλαγές έφθασαν τα 105,2 εκατ., από τα οποία τα 27,2 εκατ. αφορούσαν πακέτα. Πολύ μεγάλα τα πακέτα στη LAMDA. Μεγάλες οι προσυμφωνημένες
συναλλαγές αλλά λίγα τα πακέτα, με μεγάλο τζίρο επίσης για Eurobank και ΕΤΕ. Οι άλλες αγορές επηρεάστηκαν από το ξεκάθαρο μήνυμα της ΕΚΤ ότι οι μειώσεις στα επιτόκια δεν είναι ακόμα της παρούσης.

Keywords
Αναζητήσεις
katochyrosi-kerdon-kai-antlisi-refstotitas-sto-cha--antikristike-choris-pieseis-apo-tous-agorastes.htm
Τυχαία Θέματα