Η Λαγκάρντ ξεκόβει την κουβέντα περί μείωσης επιτοκίων

18:39 25/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που δεν έβγαλε «λευκό καπνό» σχετικά με το αν θα υπάρξει άμεσα μείωση επιτοκίων, ήρθε η επικεφαλής της Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, να κόψει κάθε σχετική συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, η Κ. Λαγκάρντ θα πρέπει «να υπάρξει οικονομική σταθερότητα,

προκειμένου να μην υπάρξουν κλυδωνισμοί. Το ζήτημα είναι να μην εμφανιστούν προβλήματα του παρελθόντος. Είναι πρώιμη η συζήτηση αυτή. Οι αυστηρές συνθήκες χρηματοδότησης μειώνουν τη ζήτηση και αυτό συμβάλλει στη μείωση του πληθωρισμού.

Watch the ECB press conference live: President Christine @Lagarde explains today’s monetary policy decisions https://t.co/ZiyUyrahlk

European Central Bank (@ecb) January 25, 2024

Η όποια συζήτηση (για μείωση επιτοκίων) μεταφέρεται για το μέλλον και εξαρτάται από την πορεία της οικονομίας. Υπάρχουν παράγοντες που δεν μπορούμε να τους αγνοήσουμε και δεν είναι ασφαλές να κάνουμε ανοίγματα, απλά για να γίνουμε αρεστοί».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι η ΕΚΤ, η πτωτική τάση του υποκείμενου πληθωρισμού συνεχίστηκε και οι προηγούμενες αυξήσεις των επιτοκίων εξακολουθούν να μεταδίδονται δυναμικά στις συνθήκες χρηματοδότησης. Οι αυστηρές συνθήκες χρηματοδότησης μειώνουν τη ζήτηση και αυτό συμβάλλει στη μείωση του πληθωρισμού.

Keywords
Αναζητήσεις
i-lagkarnt-xekovei-tin-kouventa-peri-meiosis-epitokion.htm
Τυχαία Θέματα