Ιωάννινα: Κατασκευάζεται το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών προϋπολογισμού 12,5 εκατ. ευρώ

10:15 15/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Προχωράει η υλοποίηση του έργου της κατασκευής των υποδομών που δημιουργεί το ΙΤΕ στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων και το νέο κτιριακό συγκρότημα που θα στεγάσει το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών.

Ειδικότερα, το έργο, με προϋπολογισμό 12,5 εκατ. ευρώ είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά την κατασκευή Υποδομής Έρευνας και Καινοτομίας, εμβαδού 4.921,65 τ.μ., που θα περιλαμβάνει διώροφο κτίριο με υπόγειο, και θα στεγάσει ερευνητικά εργαστήρια, αίθουσες

σεμιναρίων, και εργασιακούς χώρους.

Ο διαγωνισμός για το Υποέργο των Ιωαννίνων προκηρύχθηκε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 27 Οκτωβρίου 2023, σε εθνικό επίπεδο στις 31 Οκτωβρίου 2023, ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο και τώρα έφτασε η ώρα της συμβασιοποίησης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, θα υπογράψει τη σύμβαση κατασκευής του έργου για το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιθεί στον χώρο του Τεχνολογικού Πάρκου σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου, το απόγευμα.

Στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στα Ιωάννινα σήμερα και την Πέμπτη ο Υπουργός Ανάπτυξης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Μάξιμο Σενετάκη, θα έχει συναντήσεις με τις τοπικές αρχές, επισκέψεις σε επιχειρήσεις και συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς.

Keywords
Αναζητήσεις
ioannina-kataskevazetai-to-institouto-vioiatrikon-erevnon-proypologismou-125-ekat-evro.htm
Τυχαία Θέματα