Χρ. Αλεξοπούλου: Το αεροδρόμιο «Λυδία» μπορεί να αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων για την Ελλάδα

09:24 15/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, παρεβρέθηκε στη χθεσινή τελετή θεμελίωσης του πρώτου ιδιωτικού αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας στην Ελλάδα με το όνομα «Λυδία» στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην πόλη. Εκεί, η υφυπουργός τόνισε πως πρόκειται για ένα πρωτοπόρο έργο μεγάλης συμβολικής και πρακτικής αξίας, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

«Βάσει

του επενδυτικού σχεδίου, το αεροδρόμιο ‘‘Λυδία’’ θα υπηρετεί τη Γενική Αεροπορία, στην οποία εντάσσονται πτητικές δραστηριότητες που δεν αφορούν σε μείζονες εμπορικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς, όπως οι πτήσεις των αερολεσχών, οι ιδιωτικές και επιχειρηματικές πτήσεις, οι αεροπορικές επιδείξεις, ο αεραθλητισμός και η εκπαίδευση των επαγγελματιών πιλότων. Η Γενική Αεροπορία αποτελεί έναν κλάδο, ο οποίος μόνο στην Ευρώπη έχει κύκλο εργασιών περίπου 6 δισ. ευρώ, με 40.000 ιδιωτικά αεροπλάνα και 360.000 πιλότους. Μπορεί λοιπόν να αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων και για την Ελλάδα» επισήμανε.

Η αρμόδια υφυπουργός αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να συστήσει την Επιτροπή Αεροπορικού Τουρισμού, με σκοπό την αναζήτηση και υποβολή προτάσεων για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη, προώθηση, διάδοση και βελτίωση των συνθηκών αεροπορικού τουρισμού, καθώς και την αξιοποίηση και ενίσχυση των υποδομών περιφερειακών αεροδρομίων, των πεδίων προσγείωσης και απογείωσης. «Το αεροδρόμιο ‘‘Λυδία’’ μπορεί να συμβάλλει, ουσιαστικά και μετρήσιμα, στην ανάπτυξη της περιοχής, ως πύλη εισόδου των Βαλκανίων. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο άξονας Δράμας – Καβάλας προσφέρει σήμερα την πιο γρήγορη πρόσβαση στο Αιγαίο, για τις γειτονικές μας χώρες», υπογράμμισε η κ. Αλεξοπούλου.

Για το μοναδικό Ολοκληρωμένο Campus Εκπαίδευσης Πιλότων Αεροσκαφών στην Ευρώπη που θα περιλαμβάνει το νέο αεροδρόμιο στις εγκαταστάσεις του, μίλησε η υφυπουργός, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και βουλευτή Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος ξεμπλόκαρε το έργο.

Κλείνοντας την ομιλία της, συνεχάρη τους εμπνευστές για την αξιοποίηση του παροπλισμένου στρατιωτικού αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα και δήλωσε ότι: «Στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπηρετώντας το συμφέρον του ελληνικού λαού, προωθούμε τις ιδιωτικές επενδύσεις και μεταμορφώνουμε τον δημόσιο τομέα, ώστε το ελληνικό κράτος να γίνει πιο φιλικό σε αυτές.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στο πλαίσιο αυτό, εργάζεται για την βελτίωση των υπηρεσιών μεταφορών και συγκοινωνιών σε όλη τη χώρα, με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προσβασιμότητα, την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος. Στόχος μας επιπλέον είναι η εναρμόνιση της χώρας με την ευρωπαϊκή οικογένεια, προσπάθεια στην οποία εντάσσεται και η Γενική Αεροπορία, για την οποία βρισκόμαστε σήμερα εδώ, θεμελιώνοντας το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο του κλάδου, στην Ελλάδα. Το παράδειγμα της Egnatia Aviation και του αεροδρομίου ‘‘Λυδία’’ μπορεί να αποτελέσει τον ‘‘πιλότο’’ για την εισαγωγή της Γενικής Αεροπορίας και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας».

Keywords
Αναζητήσεις
chr-alexopoulou-to-aerodromio-lydia-borei-na-apotelesei-simantiki-pigi-esodon-gia-tin-ellada.htm
Τυχαία Θέματα