ΙΚΕΑ: Άνοιξε το πιο βιώσιμο κατάστημα στη Ρουμανία!

12:06 9/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η σουηδική εταιρεία λιανικής επίπλων και αξεσουάρ σπιτιού IKEA άνοιξε επίσημα το πρώτο της κατάστημα στη δυτική Ρουμανία την Πέμπτη 8 Ιουνίου, μετά από επένδυση 60 εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία είπε ότι η νέα μονάδα

IKEA στην Τιμισοάρα καλύπτει 26.000 τ.μ. και είναι «το πιο βιώσιμο κατάστημα ΙΚΕΑ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Βρίσκεται στην Ντουμπραβίτα, κοντά στην Τιμισοάρα, το νέο κατάστημα είναι η τρίτη τοποθεσία της IKEA στη Ρουμανία και η πρώτη έξω από το Βουκουρέστι.

«Η ΙΚΕΑ είναι παρούσα στη ρουμανική αγορά εδώ και 16 χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που σήμερα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε αυτό το σημαντικό βήμα – τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος στη δυτική περιοχή της χώρας. Η συνολική αξία της επένδυσης είναι 60 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε το πιο βιώσιμο κατάστημα IKEA στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και να φέρουμε 300 ευκαιρίες απασχόλησης στην περιοχή», δήλωσε η Nicoletta Muscinelli, Market Manager, IKEA Timișoara.

Το πάρκινγκ του νέου καταστήματος έχει χωρητικότητα 754 θέσεων. Είναι επίσης εξοπλισμένο με 12 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και μια υποδομή που δημιουργήθηκε για μελλοντική επέκταση, υποστηρίζοντας έως και 150 σταθμούς φόρτισης.

Η IKEA αναφέρει ελαφρώς υψηλότερες πωλήσεις στη Ρουμανία

Το κτήριο χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με 1.750 φωτοβολταϊκά πάνελ εγκατεστημένα στην οροφή και γεωθερμική μονάδα για κατανάλωση ενέργειας.

Επιπλέον, το ΙΚΕΑ Τιμισοάρα είναι το πρώτο κατάστημα ΙΚΕΑ με κήπο βιοποικιλότητας 1.600 τ.μ. που φιλοξενεί φυτά και έντομα ειδικά για την περιοχή, ανέφερε η εταιρεία.

Ο σουηδικός λιανοπωλητής έχει άλλα δύο καταστήματα στη Ρουμανία και τα δύο στο Βουκουρέστι. Το πρώτο άνοιξε στη Μπανεάσα, στο βόρειο Βουκουρέστι, το 2007. Το δεύτερο, στην περιοχή Theodor Pallady της πόλης, τέθηκε σε λειτουργία το 2019.

Keywords
Αναζητήσεις
ikea-anoixe-to-pio-viosimo-katastima-sti-roumania.htm
Τυχαία Θέματα