«Οι μάρκες πρέπει να μιλούν ειλικρινά»

Οι βασικές προκλήσεις για τους brand owners το 2023 είναι… να καταφέρουν να αφουγκραστούν τις ανάγκες των καταναλωτών σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον και να «χτίσουν» την κατάλληλη επικοινωνία για τις μάρκες τους. Είναι λεπτή η γραμμή που χωρίζει την επιτυχία μιας καμπάνιας από τη δημιουργία αρνητικών συναισθημάτων για τη μάρκα, αν αυτή δεν δείξει ενσυναίσθηση.

Για να ξαναγαπήσουν οι καταναλωτές τη διαφήμιση πρέπει… οι μάρκες να μιλήσουν ειλικρινά, σεβόμενες την αντίληψη των καταναλωτών, αλλά και το μέσο στο οποίο τοποθετούν το διαφημιστικό τους περιεχόμενο.

Αυτό

που χρειάζονται σήμερα οι διαφημιζόμενοι από τα agencies, είναι… να μπουν στα παπούτσια τους! Να κατανοήσουν τις πραγματικές τους ανάγκες, ώστε να δημιουργήσουν από κοινού δημιουργικές και αποτελεσματικές καμπάνιες. Χρειάζονται επίσης καθοδήγηση, ώστε να στοχεύσουν στα κανάλια και τα touchpoints που έχουν νόημα για το εκάστοτε brand.

Η διαδικασία ενός spec είναι… χρονοβόρα και απαιτητική, είναι όμως μια καλή ευκαιρία, τόσο για τον διαφημιζόμενο, ώστε να οριοθετήσει τις ανάγκες του και να επιλέξει την καλύτερη προσέγγιση γι’ αυτές, όσο και για τα agencies, που έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν νέους πελάτες, ισχυροποιώντας τη θέση τους στην αγορά.
Καλό brief είναι… αυτό που καταφέρνει να κάνει τον διαφημιζόμενο και το agency να μιλήσουν την ίδια γλώσσα.

Πρέπει να είναι ταυτόχρονα αναλυτικό, αλλά και σαφές ως προς τους στόχους και τα ζητούμενα. Κάποιες φορές οι brand owners, παρασυρμένοι από την ανάγκη για καλύτερα αποτελέσματα, εμπλουτίζουμε το brief με πληροφορίες που, σε μια δεύτερη ανάγνωση, δεν θα παίξουν ρόλο, ρισκάροντας να αποπροσανατολίσουμε την ομάδα από το ζητούμενο.

Η «συνταγή» για επιτυχημένο Influencer Marketing είναι… ότι δεν υπάρχει μία και μοναδική συνταγή. Παρότι οι influencers μπορούν να προσφέρουν στα brands γρήγορο awareness ή engagement με τους followers, ως brand owners, πρέπει να αντιμετωπίζουμε την ανάγκη της κάθε μάρκας μας ξεχωριστά. Και οι συνεργάτες μας πρέπει να γνωρίζουν καλά τις τάσεις στον χώρο των influencers, ώστε να μπορούν να προτείνουν κάθε φορά το κατάλληλο mix ανθρώπων που θα συνδεθούν με τη μάρκα και θα έχουν θετικό αντίκτυπο σε αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα