Η πιστοποίηση στην εφοδιαστική αλυσίδα

13:36 26/2/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, Βασίλης Οικονόμου, καταθέτει την άποψή του στο emea.gr σχετικά με την πρόσφατη έκθεση HORECA 2023 και την αξία τόσο της πιστοποίησης, όσο και της διαπίστευσης στον χώρο των τροφίμων -πάντα με σεβασμό στην ποιότητα που διασφαλίζουν αυτές για τον καταναλωτή.

Mε μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η έκθεση HORECA

2023, καθώς η προσέλευση ήταν μεγαλύτερη από ποτέ, όπως και το ύψος των συμφωνιών που συνήφθησαν. Στο πλαίσιο της HORECA έλαβε χώρα, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, εκδήλωση που διοργάνωσε το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης και το Υπουργείο Ανάπτυξης με θέματα τα Πράσινα Ξενοδοχεία και την Διαπίστευση στην εφοδιαστική αλυσίδα. Καλεσμένοι στην σπονδυλωτή αυτή η συζήτηση ήταν οι Υπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, κκ. Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης, ο πρώην υπουργός τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κ. Βασίλης Οικονόμου, οι εκπρόσωποι των ξενοδοχειακών ενώσεων της χώρας, κκ. Τάσιος και Χαράλαμπος Βούλγαρης, ο αντιπρόεδρος του Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, κ. Άγης Δήγκας, εκπρόσωποι του ΕΣΥΔ και της HELLASCERT.

Ο Βασίλης Οικονόμου θέλησε να σταθεί στην αξία τόσο της πιστοποίησης, όσο και της διαπίστευσης στον χώρο των τροφίμων, θέτοντας στο επίκεντρο της συζήτησης την ποιότητα που διασφαλίζουν αυτές οι δύο έννοιες στον τελικό καταναλωτή, αλλά και την ασφάλεια. Επίσης, εστίασε στις δυνατότητες εξαγωγών για τα διαπιστευμένα τρόφιμα και ποτά σε χώρες της Ε.Ε., αλλά και σε τρίτες, γεγονός που δίνει την επιζητούμενη εξωστρέφεια στην αγροτική οικονομία της Ελλάδας. Τέλος, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις προσπάθειες των παραγωγών της περιφέρειάς του, δεσμευόμενος πως σε επόμενες αντίστοιχες εκδηλώσεις θα προσπαθήσει να θέσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτή τη δυναμική παραγωγής τροφίμων και ποτών που διαθέτει η Ανατολική Αττική.

Το blog του Βασίλη Οικονόμου δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στην Business Voice #7

Keywords
Τυχαία Θέματα