Η Κωνσταντοπούλου, οι «αυτοκαταστροφικές» τάσεις και το «βόλεμα» γνωστών και φίλων

06:46 12/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η αλήθεια είναι ότι και η στήλη μας έχει… πέσει από τα σύννεφα. Σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε μια τέτοιου είδους πολιτική συμπεριφορά, από την μέχρι χθες «ακέραια» πολιτικό, που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της.

Μιμούμενη τις κινήσεις άλλων πολιτικών αρχηγών, άρχισε να βγάζει από εκλόγιμες θέσεις «συντρόφους» της, τους οποίους τίμησαν με την ψήφο τους χιλιάδες πολίτες και να τοποθετεί «δικούς» της ανθρώπους, που βρίσκονται στο πολύ στενό οικογενειακό, αλλά και φιλικό περιβάλλον.

Αποτέλεσμα των ενεργειών της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν μέχρι στιγμής, να έχουν αποχωρήσει

από το κόμμα της τέσσερα στελέχη, τα οποία είχαν συγκεντρώσει πολλές χιλιάδες ψήφους στις εκλογές του Μαΐου.

Η πρώτη του κόμματος σε σταυρούς στην Β’ Πειραιά, Μαργαρίτα Καζάκου, αποχώρησε καταγγέλλοντας την πρόεδρο για αυταρχικές μεθόδους.

Την ακολούθησε η Όλγα Δάλλα, που αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς (6.168) στην εκλογική περιφέρεια Β΄3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, η οποία έκανε λόγο για προδοσία και κατηγόρησε την πρόεδρο του κόμματος πως άρχισε τις εκκαθαρίσεις.

Στη θέση της Όλγας Δάλλα τοποθετήθηκε ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος είχε κατέβει στην Α’ Αθηνών και ήρθε τρίτος με 2.577 ψήφους.

Την απόσυρσή της από τα ψηφοδέλτια της Πλεύσης Ελευθερίας ανακοίνωσε και η Χρύσα Διαμαντοπούλου, η οποία ήταν πρώτη σε σταυρούς στον Βόρειο Τομέα και βρέθηκε στην… 9η θέση.

Η ίδια σε ανάρτησή της αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από πρώτη στον Β1 Τομέα, με συνοπτικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος. Η ψήφος μας στα σκουπίδια, λοιπόν. Υπήρξα απλώς ένα “δόλωμα” για αυτούς. ΟΧΙ. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό».

Υπήρξε και τέταρτη αποχώρηση από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Πρόκειται για την πρώτη σε ψήφους στη Β’ Θεσσαλονίκης, Νικολέττα Μπουραζάνη.

«Είχα την εντύπωση ότι υποστήριζα μια γυναίκα με αξίες και ηθική, η οποία όμως πράττει ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο, όπως φαίνεται», τόνισε μετά την αποχώρησή της η Μπουραζάνη.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν ότι οι πολίτες που θεώρησαν πως βρήκαν ένα «πολιτικό λιμάνι» στην Πλεύση Ελευθερίας, θα αλλάξουν στάση και στις επικείμενες εκλογές θα γυρίσουν την πλάτη στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Φυσικά, τις κινήσεις της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, τις είδαν με χαρά τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο ΜέΡΑ25, καθώς περιμένουν χιλιάδες ψηφοφόροι της Ζωής να «μετακομίσουν» στα κόμματά τους.

Τώρα, για ποιο λόγο τόσο απροκάλυπτα, η Κωνσταντοπούλου, δίνει μια «κλωτσιά» και θρυμματίζει την καλή πολιτική εικόνα που είχε «κτίσει» με πολύ κόπο όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι απορίας άξιο.

Δεν είναι δυνατόν από τη μια πλευρά να καταγγέλλεις τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, για οικογενειοκρατία, για βόλεμα ημέτερων και για αυταρχικές πρακτικές και από την άλλη να συμπεριφέρεσαι με γνώμονα το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και να θέτεις εκτός εκλόγιμων θέσεων ανθρώπους που βγήκαν πρώτοι στις εκλογικές τους περιφέρειες, προκειμένου να τοποθετήσεις συγγενείς και φίλους.

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…

Keywords
Αναζητήσεις
i-konstantopoulou-oi-aftokatastrofikes-taseis-kai-to-volema-gnoston-kai-filon.htm
Τυχαία Θέματα