Γιάννης Καντώρος: O leader της ασφαλιστικής αγοράς

14:31 18/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Στις 7 Οκτωβρίου 2016, ανακοινώθηκε πως ο μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών Γιάννης Καντώρος, αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου στην Interamerican, στη θέση του Γιώργου Κώτσαλου, αναλαμβάνοντας επίσημα καθήκοντα τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Η είσοδος του Καντώρου στην οικογένεια της Interamerican και στην ασφαλιστική αγορά εν γένει, έγινε το 2000, η προϋπηρεσία του, ωστόσο, είναι

αρκετά μεγάλη και εντυπωσιακή, καθώς προηγουμένως είχε εργαστεί σε πολυεθνικές όπως οι Bausch & Lomb και Rhone Poulenc Hellas. Έχοντας ξεκινήσει ως Διευθυντής Μάρκετινγκ, η ανέλιξή του ήταν προδιαγεγραμμένη, δεδομένων των ικανοτήτων και δεξιοτήτων του, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε Γενικό Διευθυντή Μάρκετινγκ και Πωλήσεων και τον Απρίλιο του 2015  σε Γενικό Διευθυντή Ασφαλιστικών Εργασιών.

Ποιος είναι ο Γιάννης Καντώρος

Ο νυν επικεφαλής της Interamerican γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι απόφοιτος Πολυτεχνείου, του τμήματος Χημικών Μηχανικών, ενώ είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού ΜΒΑ από το Cardiff Business School. Έχει επίσης ολοκληρώσει το Executive Management Program στο Ashridge Business School, όπως επίσης και το Achmea Senior Leaders Program στο Bled School of Management.

Τον Μάιο του 2022 ο Γιάννης Καντώρος ανέλαβε νέα καθήκοντα και συγκεκριμένα την προεδρία του Ελληνο- Ολλανδικού Συνδέσμου HeDA, σε μια λαμπερή εκδήλωση, όπου όλα τα μέλη ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τα πεπραγμένα του 2021, την έγκριση απολογισμού του 2021 και προϋπολογισμού του 2022, ενώ παράλληλα αναδείχθηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εξελεγκτική Επιτροπή κατόπιν διαδικασίας αρχαιρεσιών. Το έμπειρο στέλεχος δεσμεύτηκε, τότε, να συμβάλλει στη συνέχεια των άρρηκτων σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας, όπως επίσης και στη διατήρηση και επέκταση της εξωστρέφειας του Συνδέσμου και στη σύνδεσή του με την επιχειρηματική κοινότητα.  

Στις 14 Ιουνίου 2023, προσέθεσε στο βιογραφικό του μια ακόμα σπουδαία διάκριση, καθώς αναδείχθηκε κορυφαίος ηγέτης στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά. Η τιμητική πλακέτα που παρέλαβε από τον CEO του EthosGroup, Κωνσταντίνο Ουζούνη, αποτελεί «λάφυρο» μιας λαμπρής καριέρας που χτίστηκε από το μηδέν σε μια μεγάλη εταιρεία και επιβράβευση ενός ανθρώπου χαμηλού προφίλ αλλά εξαιρετικών επαγγελματικών δεξιοτήτων. Ο Γιάννης Καντώρος αποτελεί έναν εξαιρετικό χειριστή δύσκολων καταστάσεων σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη αγορά, αυτή των ασφαλειών, ωστόσο τα εξαιρετικά ποσοστά που επιδεικνύει η Interamerican αποδεικνύουν πως η σωστή οργάνωση οδηγεί σε θαύματα. 

Δεδομένου πως ένα ηγετικό στέλεχος του σήμερα πρέπει να έχει την ικανότητα να βλέπει στο μέλλον, ο Γιάννης Καντώρος τονίζει πως η Interamerican του αύριο θα είναι πλήρως ψηφιακή και πως ο συντονισμός όλων με αυτή τη ραγδαία αλλαγή, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση.

Keywords
Αναζητήσεις
giannis-kantoros-o-leader-tis-asfalistikis-agoras.htm
Τυχαία Θέματα