ELPEN: Ο κορυφαίος εργοδότης στην Ελλάδα είναι 58 ετών

13:31 18/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας μελλοντικός εργαζόμενος αναζητά ο ίδιος το… βιογραφικό μιας εταιρείας, προκειμένου να αποστείλει το δικό του και να γίνει μέλος της. Αυτό, φυσικά, έχει να κάνει με το πόσο «ελκυστική» είναι μια εταιρεία και κατά πόσο ο τρόπος λειτουργίας της είναι ανθρωποκεντρικός. Η αμιγώς ελληνική φαρμακοβιομηχανία ELPEN πληροί όλες τις προϋποθέσεις του ιδανικού εργασιακού περιβάλλοντος και, το σημαντικότερο, κατέκτησε

φέτος την πέμπτη θέση στην κατάταξη με τους πιο ελκυστικούς εργοδότες στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Randstad.

Λίγα λόγια για την ELPEN

Η επιτυχημένη πορεία της εταιρείας ξεκινά το 1965, όποτε μια μικρή ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής έναν οραματιστή φαρμακοποιό, τον Δημήτριο Πενταφράγκα, έβαλαν τα θεμέλια για την ίδρυσή της. Πέντε χρόνια αργότερα, ξεκινά η κατασκευή της μονάδας παραγωγής στο Πικέρμι, ενώ μέχρι το τέλος του 1972 έχουν ανεγερθεί εγκαταστάσεις παραγωγής 3.000 τ.μ., εξοπλισμένες με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Ξανά μετά από μια πενταετία, ξεκινά η ανάπτυξη γενοσήμων φαρμάκων. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1980, η ELPEN έχει λάβει τη θέση της ανάμεσα στις 50 πρώτες φαρμακευτικές εταιρείες της Ελλάδας, ενώ κατά τη δεκαετία  του 1990 αναπτύσσεται ραγδαία και κατακτά τη 13η θέση μεταξύ περισσότερων από 250 φαρμακευτικών εταιρειών. Πιο συγκεκριμένα, το 1997 τίθεται σε λειτουργία μονάδα παραγωγής με τεχνολογία αιχμής για ενέσιμες κεφαλοσπορίνες, όπου και παρασκευάζονται φάρμακα που προορίζονται για νοσοκομειακή χρήση, ενώ το 1999, η εταιρεία μεταστεγάζει τα τμήματα πωλήσεων και marketing σε νέο ιδιόκτητο κτίριο 1.000 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας.

Τον Φεβρουάριο το 2012 ιδρύεται η θυγατρική εταιρεία της ELPEN στο Βερολίνο, η ELPEN Pharma GmbH, με στόχο να εδραιωθεί στη γερμανική φαρμακευτική αγορά. Παράλληλα, συνεχίζεται η κλινική ανάπτυξη φαρμάκων για παθήσεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος, μαζί με την ανάπτυξη της εισπνευστικής συσκευής ξηράς σκόνης Elpenhaler. Τα προϊόντα του αναπευστικού συστήματος Formopen, Fluticapen, Rolenium και Pulmoton, χορηγούμενα  μέσω της συγκεκριμένης εισπνευστικής συσκευής, πρωτοστατούν σήμερα στην  ελληνική φαρμακευτική αγορά.

Σήμερα, η ELPEN απασχολεί περισσότερους από 900 εργαζομένους, ενώ κατέχει την έκτη θέση μιας αγοράς με 250 ελληνικές και πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες με κύκλο εργασιών που το 2016 ανήλθε στα 125.205.000 ευρώ. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που την κατατάσσει στις κορυφαίες και πιο αξιόπιστες φαρμακευτικές εταιρείες, είναι οι κολοσσοί με τους οποίους έχει εξασφαλίσει συνεργασία και ο λόγος για τις Bayer, Novartis, Takeda, Italfarmaco, Rontis και Ferring.

Keywords
Αναζητήσεις
elpen-o-koryfaios-ergodotis-stin-ellada-einai-58-eton.htm
Τυχαία Θέματα