Ευβοϊκή Ζύμη: Ένα βήμα πριν τα εγκαίνια επένδυσης 10 εκατ. ευρώ!

09:32 31/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Κατά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και σίγουρα εντός του καλοκαιριού αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία τους οι νέες εργοστασιακές εγκαταστάσεις της εταιρείας Ευβοϊκή Ζύμη, στο Σχηματάρι Βοιωτίας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Business Voice.

Η εταιρεία, που είναι γνωστή με το brand name «Ζύμη Ψαχνών», προγραμματίζει να μεταφέρει εκεί τόσο την έδρα, όσο

και το σύνολο των παραγωγικών της δραστηριοτήτων, συγκεντρώνοντας τη συνολικότερη λειτουργία της σε ένα κεντρικό σημείο, έναντι δυο εργοστασίων και αντίστοιχου πλήθους γραφείων που βρίσκεται «απλωμένη» σήμερα στην Καστέλλα Ευβοίας.

Διαβάστε εδώ την έκδοση της Business Voice του Σαββάτου

 

Πρόκειται δε για μια επένδυση το ύψος της οποίας προσεγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, και η οποία πέρασε από ποικίλες διακυμάνσεις και προσχώματα σε επίπεδο γραφειοκρατίας κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Σήμερα, στις καινούριες εγκαταστάσεις στο Σχηματάρι έχουν ολοκληρωθεί η συντριπτική πλειοψηφία των εργασιών στο εμβαδού 8.000 τ.μ. χώρο, που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, διευκολύνοντας σημαντικά την εταιρεία σε δυο μέτωπα.

Κατ’ αρχήν, στην σαφώς πιο εύκολη, ταχύτερη και ανεμπόδιστη διακίνηση εμπορευμάτων, προϊόντων και πρώτων υλών προς και από το εργοστάσιο και δευτερευόντως στην διαδικασία προσέλκυσης ανθρώπινου δυναμικού προκειμένου να πυκνώσει τις τάξεις των στελεχών και υπαλλήλων της, στην προσπάθεια που καταβάλλει αφενός μεν να ενισχύσει την γκάμα των διαθέσιμων προϊόντων της και αφετέρου δε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην εκρηκτικών διαστάσεων ζήτηση και δη στο σκέλος των εξαγωγών.

Διαβάστε εδώ την έκδοση της Business Voice του Σαββάτου

 

Όπως τονίζουν στελέχη της Ευβοϊκή Ζύμη αποκλειστικά στη Business Voice, είναι πολύ πιο εύκολο και ενδεχομένως περισσότερο αποδοτικό να απευθυνθείς σε εν δυνάμει στελέχη και εργαζομένους, όταν βρίσκεσαι εγγύτερα στον τόπο κατοικίας τους και σίγουρα πιο κοντά από απόψεως μεταφοράς και μετακίνησης προς τα εκεί σε σχέση με ότι συμβαίνει σήμερα με την Καστέλλα Ευβοίας, όπου και εδρεύει. Πρόκειται για ένα χωριό του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, με πληθυσμό περί τους 1.450 κατοίκους και το οποίο απέχει 15 χλμ. βόρεια από τη Χαλκίδα και μόλις 1,3 χλμ. νοτιοδυτικά από τα Ψαχνά.

Εξαγωγές σε περισσότερες από 32 χώρες – Αποφέρουν το 40% του τζίρου

Η εταιρεία Ευβοϊκή Ζύμη ΑΒΕΕ, που ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας με την επωνυμία «Ζυμαρικά Ψαχνών», ως μια μικρή προσωπική βιοτεχνία με την παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών, έχει μετεξελιχθεί σε μια δυναμικά ανερχόμενη εξαγωγική εταιρεία, που έχει καταφέρει κάτι παραπάνω από το 40% του κύκλου εργασιών της να προέρχεται από τις εξαγωγές.

Συγκεκριμένα, η Ευβοϊκή Ζύμη, με τις εμπορικές ονομασίες «Ζύμη Ψαχνών» και «Ζυμαρικά Ψαχνών» εξάγει σε περισσότερες από 32 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, από την Κεντρική Ευρώπη (Ιταλία, Γερμανία), τις ΗΠΑ, τις χώρες του Κόλπου, την Ασία (Κίνα, Ιαπωνία) και την Αυστραλία και δη το σύνολο των κατηγοριών προϊόντων της.

Διαβάστε εδώ την έκδοση της Business Voice του Σαββάτου

 

Μάλιστα, στην αρχή της εξαγωγικής δραστηριότητας, δυσκολίες διείσδυσης παρουσιαστήκαν λόγω χαμηλής αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας από τους ξένους καταναλωτές, ωστόσο η εταιρία προσανατολίστηκε στην αγορά επαγγελματικής πώλησης (catering – HoReCa), όπου ξεχωριστό ρόλο παίζει η ποιότητα του προϊόντος και όχι το brand, αλλά και στην παραγωγή φασόν προϊόντων σε μεγάλους χονδρεμπόρους που ήδη είχαν αναπτύξει το δικό τους brand στις τοπικές αγορές λιανικής πώλησης. Ως εκ τούτου, η Ευβοϊκή Ζύμη κατάφερε να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο τη γκάμα των πελατών της και να διαθέσει τα προϊόντα σε μια αρκετά ευρύτερη αγορά πέραν αυτήν της ομογένειας, όπως συνήθως γίνεται με τις εγχώριες εταιρείες οι οποίες αξιοποιούν ως «όχημα» τον Ελληνισμό προκειμένου να πετύχουν την διείσδυσή τους σε διεθνείς αγορές.

Διαβάστε εδώ την έκδοση της Business Voice του Σαββάτου

 

Μεσολάβησε η δεκαετία του ’90, όταν η Ευβοϊκή Ζύμη επιχείρησε και κατάφερε να διευρύνει τις δραστηριότητές της στην παραγωγή κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης, μεταφέροντας ταυτόχρονα την έδρα και την παραγωγή της σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Καστέλλα Ευβοίας. Μάλιστα, η έντονη ανάπτυξη της εταιρίας, την οδήγησε το 2004 να διαχωρίσει και μεταφέρει μέρος της παραγωγής της σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στην περιοχή Δοκού Χαλκίδας. Στο τέλος της ίδιας δεκαετίας η εταιρία απέκτησε παρουσία και στα Χανιά Κρήτης με ακόμα μία παραγωγική μονάδα.

Αναπόφευκτα, η εταιρεία συνέχισε να επεκτείνει δυναμικά το δίκτυο διανομών των προϊόντων της, με τις εμπορικές ονομασίες «Ζυμαρικά Ψαχνών» και «Ζύμη Ψαχνών», κερδίζοντας διαρκώς νέους πελάτες, εντός, μα και εκτός Ελλάδας.

Διαρκής εμπλουτισμός προϊόντικής γκάμας

Όσο για τους βασικούς άξονες του προϊοντικού της πορτφόλιο, δεν είναι άλλα από τα φύλλα κρούστας και σφολιάτας, το κανταΐφι, τις παραδοσιακές πίτες, τα σφολιατοειδή, τις πίτσες και τα κρουασάν.

Η εταιρεία ακολουθεί μια λελογισμένα δυναμική στρατηγική τοποθέτησης και κατά συνέπεια διάθεσης των προϊόντων της σε ολοένα και περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, delicatessen, καθώς επίσης και σε μικρότερα σημεία πώλησης (λ.χ. μίνι μάρκετ).

Διαβάστε εδώ την έκδοση της Business Voice του Σαββάτου

 

Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας βρίσκεται η δυναμική διάρθρωσή της, πρωτίστως σε παραγωγικό επίπεδο, έτσι ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει την σημαντικά αυξημένη -και πάντως πολλαπλάσια της σημερινής- ζήτησης από μέρους διεθνών αγορών! Παράλληλα, οι ιθύνοντες της Ευβοϊκή Ζύμη θεωρούν πως με την έναρξη της λειτουργίας των νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων στο Σχηματάρι, η εταιρεία θα εμπλουτίσει δραστικά και τους διαθέσιμους κωδικούς προϊόντων, διευρύνοντας έτι περαιτέρω το footprint της στο εξωτερικό. Τόσο σε επίπεδο λιανικής αγοράς και HoReCa, όσο και στις white label-συμφωνίες φασόν.

Μάλιστα, ήδη σχεδιάζει προσεχώς την παραγωγή και διάθεση έτοιμων κατεψυγμένων γλυκών, για χρήση στα νοικοκυριά, μα και στις επιχειρήσεις εστίασης.

Παράλληλα, θα επιχειρήσει να ενδυναμώσει τη φρέσκια σειρά φύλλων με διάρκεια ζωής περίπου 4 μηνών και τα κατεψυγμένα (vegan) πιτάκια της. Την ίδια στιγμή, ξεχωριστή έμφαση θα δοθεί στην περαιτέρω ενίσχυση της σειράς παγωτών, αρχικά με δύο γεύσεις, μηλόπιτα και προφιτερόλ. 

«Βλέπει» έσοδα 13,5 εκατ. ευρώ για την χρήση του 2023

Θα πρέπει να σημειωθεί πως για το 2023 ο τζίρος της Ευβοϊκή Ζύμη αναμένεται να υπερβεί τα 13,5 εκατ. ευρώ, τη στιγμή κατά την οποία το 2022 τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 12,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 22,74% σε σχέση με 10,3 εκατ. ευρώ το 2021. Από τα 12,7 εκατομμύρια ευρώ, οι πωλήσεις στην χώρα μας διαμορφώθηκαν σε 7,5 εκατ. ευρώ, έναντι 6,3 εκατ. ευρώ το 2021, ενώ το αντίστοιχο ποσό για τις πωλήσεις στο εξωτερικό το 2022 έφτασε στα 5,2 εκατ. ευρώ.

Η δε χρήση του 2022 ήταν κερδοφόρα, με τα καθαρά κέρδη να φτάνουν στα 32,72 χιλ. ευρώ εν συγκρίσει με 156,43 χιλ. ευρώ το 2021.

Διαβάστε εδώ την έκδοση της Business Voice του Σαββάτου

 
Keywords
Αναζητήσεις
evvoiki-zymi-ena-vima-prin-ta-egkainia-ependysis-10-ekat-evro.htm
Τυχαία Θέματα