Μεγάλοι νικητές η Βιομηχανία Ζυμαρικών Ήλιος και η ΒιοΑγρός

Για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την Boussias Events τα Vegan Awards, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την καινοτομία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εταιρειών που προάγουν το vegan lifestyle, δηλαδή τον τρόπο ζωής ο οποίος αποσκοπεί στον αποκλεισμό, στο μέτρο του δυνατού και του εφικτού, όλων των μορφών εκμετάλλευσης

και σκληρότητας στα ζώα για φαγητό, ρουχισμό ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό.

Στην «κορυφή» των Vegan Awards 2024 βρέθηκαν η Βιομηχανία Ζυμαρικών Ήλιος ως Vegan Brand of the Year και η ΒιοΑγρός ως Vegan Company of the Year. Επιπλέον, οι εταιρείες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων και απέσπασαν Platinum Βραβείο ήταν η The Mighty Kitchen με την υποψηφιότητα The Mighty Chick*n Strips και η Βιομηχανία Ζυμαρικών Ήλιος με την υποψηφιότητα Artesian pasta straws – Βιοδιασπώμενα Καλαμάκια από Ζυμαρικό. Συνολικά βραβεύτηκαν 16 εταιρείες-επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Vegan Awards 2024, όπου o Αλέξανδρος Μερκούρης, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ «Το τέλειο γεύμα» και ο Βασίλειος Ζαμπούνης παρέλαβε τιμητικό βραβείο για τη συνολική προσφορά στην ελαιοκομία, τη μεσογειακή διατροφή και το ελαιόλαδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερα από 150 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι φορέων, Πανεπιστημίων, επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην τελετή απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων, αυτής της νέας σχετικά βιομηχανίας τροφίμων, καλλυντικών προσωπικής φροντίδας και ειδών υγιεινής, συμπληρωμάτων διατροφής, απορρυπαντικών, ρούχων και αξεσουάρ από τον ευρύτερο χώρο της μόδας, όλα με πιστοποιήσεις vegan.

Στην τοποθέτησή της, κατά την έναρξη της απονομής, η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, Boussias Events, ανέφερε: «Η άνοδος των vegans στα στατιστικά δείχνει πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς την αυστηρή χορτοφαγία, με τους millennials να αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της παγκόσμιας αυτής αλλαγής. Την απάντηση στην αυξανόμενη ανάγκη για vegan/ cruelty free προϊόντα δίνουν οι εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και γενικότερα των κλάδων που προωθούν το vegan lifestyle. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η αγορά vegan προϊόντων στην Ευρώπη αναμένεται να αυξηθεί κατά 20 % έως το 2025 ενώ η αγορά vegan προϊόντων στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθεί κατά 15 % έως το 2025. Οι βασικές κατηγορίες vegan προϊόντων που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση είναι τα τρόφιμα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα ροφήματα».

Στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης κατηγορίας αλλά και στη σημασία της για την προστασία του περιβάλλοντος και τον σεβασμό σε κάθε ζωντανό πλάσμα του πλανήτη αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Γεώργιος Μπόσκος, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Vegan Awards 2024, Αναπληρωτής Καθηγητής Οργάνωσης & Διαχείρισης Μονάδων Διατροφής, Αναπληρωτής Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας & Αγωγής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. «Τα προϊόντα vegan και τα φυτικά ανάλογα των ζωικών προϊόντων έχουν σημαντική άνοδο στην αγορά τα τελευταία χρόνια. Έγιναν απαραίτητα για έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής για υγιεινή διατροφή, προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τον σεβασμό σε κάθε ζωντανό πλάσμα του πλανήτη. Από την επιστημονική πλευρά και ιδιαίτερα αυτή της τεχνολογίας τροφίμων, αποτέλεσαν μια μεγάλη πρόκληση για τη παραγωγή καινοτόμων προϊόντων που θα είναι εφάμιλλα των συμβατικών, αλλά μόνο από φυτικές πρώτες ύλες, και θα εναρμονίζονται με τις αρχές του βιγκανισμού. Τα προϊόντα αυτά δεν είναι για λίγους, είναι για όλους τους καταναλωτές, όσους θέλουν να αλλάξουν “διατροφικά μονοπάτια”, όσους έχουν οικολογική συνείδηση και ευαισθησία για τα ζώα», ανέφερε ο ίδιος.

Επίσης, χαιρετισμό στη βραδιά απηύθυνε ο Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Ενδεικτικά, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τις παρακάτω κατευθύνσεις ως καινοτομίες που θα συναντάμε από εδώ και πέρα στη βιομηχανία, όπως προϊόντα πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες με στόχο τη μείωση βάρους και ενίσχυση του μυϊκού συστήματος κυρίως των ηλικιωμένων, αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών πρωτεϊνών – κυκλική οικονομία (επαναχρησιμοποίηση, μείωση, ανακύκλωση) και τη χρήση νέων συσκευασιών φιλικών στο περιβάλλον ή αποφυγή εντελώς της συσκευασίας και αξιοποίηση τεχνολογιών στις οποίες η συσκευασία να προειδοποιεί τον καταναλωτή για την κατάσταση του τροφίμου».

Τέλος, στην ετοιμότητα της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, η οποία καταφέρνει να ανταπεξέλθει στα νέα ζητούμενα των καταναλωτών, αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό της η Bάσω Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια του Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ): «Τα τρόφιμα έπαιζαν και παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ανθρωπότητας και εξέλιξη σημαίνει προσαρμογή στις νέες συνθήκες.

Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών θα συνεχίσει να επενδύει στην καινοτομία για τον σχεδιασμό και την παραγωγή νέων προϊόντων διατροφής με προστιθέμενη αξία για τον καταναλωτή, που θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του, θα λαμβάνει υπόψη τις εξατομικευμένες ανάγκες και απαιτήσεις του και θα συμβάλλει στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις εταιρείες που συμμετέχουν στη σημερινή τελετή βράβευσης και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα αναδείξουν την ετοιμότητα της βιομηχανίας τροφίμων να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των καταναλωτών για υγιεινές διατροφικές επιλογές και προϊόντα φιλικά στο περιβάλλον».

Οι of the Year νικητές βλέπουν στη διάκρισή τους την αναγνώριση της προσπάθειάς τους να ενισχύσουν τον vegan τρόπο ζωής και δεσμεύονται να συνεχίζουν βασισμένοι στην πείρα, τη στοχοπροσήλωση και τη συνέπειά τους.

Μάριος Ευσταθίου, PhD, Διευθυντής Εργοστασίου, Βιομηχανία Ζυμαρικών Ήλιος

Vegan Brand of the Year
Βιομηχανια Ζυμαρικων ηλιος
«Με μια ιστορία 91 χρόνων αλλά και με φρέσκιες ιδέες»
«Οι άνθρωποι της Ήλιος, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την απονομή στην εταιρεία μας του βραβείου Vegan Food & Beverage Brand οf the Year. Με μια ιστορία 91 χρόνων αλλά και με φρέσκιες ιδέες, το πάθος και η συνέπεια μας για προϊόντα υψηλής ποιότητας που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των καταναλωτών, αναγνωρίζεται και διακρίνεται σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη αλλά και ιδιαίτερα ανταγωνιστική και απαιτητική αγορά. Η ποιότητα αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής μας και αυτή η κουλτούρα είναι το θεμέλιο και ο πυρήνας της δέσμευσής μας για την εξέλιξη και την καινοτομία καθώς και τη διάθεση στον καταναλωτή εύγευστων προϊόντων με την εγγύηση και τη διατροφική αξία της Ήλιος. Παραλαμβάνουμε επίσης, με μεγάλη χαρά και τα Platinum Awards στις κατηγορίες Every Day Essentials και Best Gadgets/ Novelties για τα Artesian pasta straws – Βιοδιασπώμενα Καλαμάκια από Ζυμαρικό.
Στη Βιομηχανία Ζυμαρικών Ήλιος, εστιάζουμε στην ποιότητα και την καινοτομία διότι αποτελούν βασικούς παράγοντες για την απόκτηση και τη διατήρηση εμπιστοσύνης στα προϊόντα μας μεταξύ των καταναλωτών της εγχώριας και διεθνούς αγοράς τροφίμων. Αυτά τα τιμητικά βραβεία είναι μια εξαιρετική ένδειξη για το τι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα και μια ισχυρή πηγή κινήτρου για τα επόμενα βήματα στο ταξίδι συνεχούς βελτίωσης και ανάπτυξης μας».

Κώστας Παπαδόπουλος, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, ΒιοΑγρός ΑΕ

Vegan Company of the Year
ΒιοΑγρος
«Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε»
«Με δεδομένη την αγάπη και την προσήλωση στο “φυσικό” και vegan προϊόν, η εταιρεία ΒιοΑγρός συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά στα Vegan Awards. Τον θεσμό που επιβραβεύει και αναδεικνύει τα πιο καινοτόμα προϊόντα των εταιρειών που προάγουν το vegan lifestyle, εμπνέοντας και θυμίζοντας ότι με τη συμβολή τους απαντούν στις σύγχρονες ανησυχίες των καταναλωτών για θέματα υγείας, προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων, καθώς και περιβάλλοντος. Ευχαριστούμε την Boussias για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, όλες τις εταιρείες, που συμμετείχαν, για τη σημαντική συμβολή τους στην ανάδειξη του vegan τρόπου ζωής και όλους εσάς τους φίλους καταναλωτές που επιλέγετε καθημερινά τα προϊόντα μας. Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου σε μία ξεχωριστή εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Boussias, αναδειχθήκαμε Vegan Food & Beverage Company οf the Year για την αφοσίωσή μας στην προώθηση και ανάδειξη του vegan τρόπου ζωής.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να σας προσφέρουμε vegan προϊόντα που ξεχωρίζουν για τη γεύση, την ποιότητα και τη θρεπτική τους αξία! Μεγαλώσαμε μαζί! Μεγαλώσαμε μια ολόκληρη γενιά! Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον έχοντας βασικό μας στόχο να προσφέρουμε βιολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας».

Με στόχο να επηρεάσει θετικά τις καταναλωτικές συνήθειες, η νεοφυής επιχείρηση The Mighty Kitchen θα συνεχίζει την προσπάθειά της, με την έξτρα ώθηση που της δίνει η Platinum διάκρισή της.

Δρ. Λουίζα Σοφοκλέους, Συνιδρύτρια και Υπεύθυνη Τεχνολογίας, The Mighty Kitchen

Platinum Winner
The Mighty Kitchen
«Δημιουργούμε προϊόντα με δύναμη να αλλάξουν τις καταναλωτικές συνήθειες»
«Ως Might Kitchen είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που λαμβάνουμε απόψε αυτό το πλατινένιο βραβείο. Για μια νεοφυή επιχείρηση όπως εμείς αυτή η αναγνώριση είναι η απόδειξη της δέσμευσης μας για καινοτομία και αριστεία. Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε την κριτική επιτροπή και την εταιρεία Boussias Events για αυτή την τιμητική διάκριση. Στη Mighty δημιουργούμε προϊόντα με δύναμη να αλλάξουν τις καταναλωτικές συνήθειες και για εμάς αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε όλα τα αρνητικά που επιφέρει η υπερκατανάλωση κρέατος. Μαζί με την εταιρεία Kallas σε Ελλάδα και Κύπρο, που πίστεψε στη δύναμη της ομάδας μας και του brand, και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε τις παραδόσεις. Αυτό το βραβείο είναι για εμάς ένα ακόμα κίνητρο για συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον για όλα τα πλάσματα του πλανήτη».

Keywords
ηλιος, ελλαδα, vegan, lifestyle, προσφορες, project, free, νέα, σεβτ, σημαίνει, phd, ηλιος, εταιρεία, food, essentials, gadgets, κυπρος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , μετρο, ομαδα διας, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, βαθμολογιες πανελληνιων 2011, αξια, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, Τελετή Έναρξης, τελος του κοσμου, εξτρα, αποτελεσματα, χαροκοπειο, αξεσουαρ, διατροφη, ζωα, λουιζα, ντοκιμαντερ, οικονομια, σημερινη, υγιεινη διατροφη, ωθηση, αγαπη, αγορα, ελαιολαδο, αννα, ανοδος, αφοσίωση, βαθμολογια, βραδια, φαγητο, γευση, δυναμη, δειχνει, εγγυηση, ευσταθιου, εξελιξη, επιτυχια, εταιρεία, ευρωπη, ζαμπουνης, ζωης, ζωων, ιδεες, υπηρεσιες, μεσογειακη διατροφη, μειωση, μαρια, παθος, περιβαλλον, πηγη, ποιοτητα, ρολο, σκηνοθεσια, χορτοφαγια, χαρα, ιωαννης, βηματα, free, essentials, food, ιδιαιτερα, project, lifestyle, phd, σημαίνει, ταξιδι, θεματα, θετικα, υγειας, vegan
Τυχαία Θέματα