Εκδόθηκε η NAVTEX για τις σεισμικές έρευνες στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο

13:31 8/11/2022 - Πηγή: Emea.gr

Ο σταθμός της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού Ηρακλείου Κρήτης εξέδωσε NAVTEX, σύμφωνα με την οποία, από 8 Νοεμβρίου μέχρι νεωτέρας θα αναπτυχθεί εξοπλισμός και θα πραγματοποιηθούν σεισμικές έρευνες από το πλοίο SANCO SWIFT‘, στο Ιόνιο πέλαγος, το δυτικό πέλαγος και δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Με την ίδια navtex προτρέπονται τα παραπλέοντα πλοία να τηρούν απόσταση ασφαλείας.

Οι γεωφυσικές έρευνες θα

πραγματοποιηθούν τους προσεχείς χειμερινούς μήνες με σκοπό την ελαχιστοποίηση τυχόν περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σύμφωνα με τα αυστηρότερα και καλύτερα διεθνή πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος, αναφέρει η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ) σε συνέχεια των δηλώσεων του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την άμεση έναρξη των σεισμικών ερευνών στις παραχωρήσεις Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Σε ποιες περιοχές ξεκινούν οι σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες

Παράλληλα, προχωρούν τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες στο Βόρειο Ιόνιο (Block 2), ενώ προηγήθηκαν στις αρχές του χρόνου έρευνες στο Κεντρικό και στο Νότιο Ιόνιο.

«Τον Απρίλιο, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος για τη διερεύνηση των δυνητικών αποθεμάτων φυσικού αερίου της χώρας και την επέκταση του σκοπού της ΕΔΕΥΕΠ, η οποία έχει πλέον υπό την επίβλεψη της έργα εξερεύνησης και παραγωγής υδρογονανθράκων, διαχείρισης και δέσμευσης αερίων του θερμοκηπίου, γεωλογικής αποθήκευσης αερίων, ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών πάρκων και διεθνών αγωγών», αναφέρει η ΕΔΕΥΕΠ.

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

Keywords
Τυχαία Θέματα