Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2024: Απών σημαντικές ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες

09:55 10/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Επιστρέφει η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, που δεν έχει πραγματοποιηθεί από το 2019, λόγω της πανδημίας COVID-19 και των οικονομικών της επιπτώσεων στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, φιλοξενείται στο Palexpo, ένα συνεδριακό κέντρο που βρίσκεται δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο Cointrin της Γενεύης και διοργανώνεται από τον Οργανισμό Internationale des Constructeurs d’ Automobiles.

Φέτος, δεν δήλωσαν συμμετοχή

οι περισσότερες ευρωπαϊκές μάρκες, λόγω του υψηλού κόστους συμμέτοχης και δημιουργίας των πολυτελών περίπτερων. Δεν συμμετέχουν οι μάρκες: Volkswagen, Peugeot, Citroen, DS, Opel, Jeep, Alfa Romeo, Fiat, BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Audi, Hyundai, Volvo, Nissan, Aston Martin, Jaguar Land Rover κ.α.

Αντίθετα η Κίνα κάνει δυναμικά την εμφάνιση της με την συμμετοχή δύο δυνατών αυτοκινητοβιομηχανιών στη φετινή έκθεση. Ο λόγος για την BYD και την MG Motor.

Από τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες οι σημαντικότερες παρουσίες αφορούν την Renault και την Dacia. Η Renault προγραμμάτισε την αποκάλυψη στη Γενεύη του αμιγώς ηλεκτρικού Renault 5 και η Dacia θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της τρίτης γενιάς του SUV Duster.

Ιστορία

Για περισσότερο από έναν αιώνα, η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης αντικατοπτρίζει την αριστεία και την καινοτομία για το μέλλον του αυτοκινήτου. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1905, όπου η GIMS παρουσίασε στον κόσμο θρυλικά αυτοκίνητα που καθόρισαν την εποχή τους. Η εκδήλωσή αναγνωρίζεται ως εφαλτήριο και σημείο αναφοράς για τη βιομηχανία, προσελκύοντας περισσότερους από 10.000 δημοσιογράφους και πάνω από 600.000 επισκέπτες.

Πραγματοποιείται στις αρχές Μαρτίου κάθε έτους στο Palexpo και προσφέρει ένα πρόγραμμα από εκδηλώσεις, παράλληλα με την παρουσίαση νέων μοντέλων αυτοκινήτων. Ο μεγάλος εκθεσιακός χώρος επιτρέπει στους κατασκευαστές να παρουσιάσουν εκατοντάδες νέα μοντέλα και όλες τις τελευταίες τεχνολογίες. Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι η μόνη ετήσια ευρωπαϊκή έκθεση αυτοκινήτου που αναγνωρίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (OICA).

Keywords
Αναζητήσεις
diethnis-ekthesi-aftokinitou-tis-genevis-2024-apon-simantikes-evropaikes-aftokinitoviomichanies.htm
Τυχαία Θέματα