Ανώνυμος Επενδυτής, Αγορές, Χρηματιστήρια

08:39 14/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Μια ακόμη τιμή πληθωρισμού «οδήγησε» τους χρηματιστηριακούς δείκτες σε «ράλι», στη τέταρτη συνεχόμενη κερδοφόρα ημέρα, ενόψει ενός μεγάλου πρωινού στο οποίο αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν οι τράπεζες.

Σήμερα το πρωί, ο δείκτης τιμών παραγωγού παρουσίασε τη μικρότερη ετήσια άνοδο από το 2020, με τις τιμές να αυξάνονται μόλις κατά 0,1% από το έτος έως τον Ιούνιο. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 0,1% μόνο τον Ιούνιο, μετά από πτώση 0,4% τον Μάιο.

Ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή , ο οποίος δεν περιλαμβάνει τους

υπο-δείκτες ενέργειας, τροφίμων και εμπορικών υπηρεσιών, αυξήθηκε κατά 0,1% τον Ιούνιο και 2,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι τιμές των αγαθών ήταν συνολικά περίπου σταθερές τον μήνα, ενώ οι υπηρεσίες προσέθεσαν 0,2%. 

Η πρώτη κατηγορία έχει να κάνει πολύ με την απόδοση της αλυσίδας εφοδιασμού και το κόστος των πρώτων υλών, ενώ η δεύτερη είναι περισσότερο συνδεδεμένη με τους μισθούς και το κόστος εργασίας.

Η έκθεση PPI ακολουθεί την ενθαρρυντική ανάγνωση της Τετάρτης από τον δείκτη τιμών καταναλωτή.

Είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι για όσους βρίσκονται στο στρατόπεδο της «ήπιας προσγείωσης» ότι ο πληθωρισμός συνέχισε να επιβραδύνεται τον Ιούνιο, παρόλο που η αγορά εργασίας παρέμενε «καυτή». Οι τιμές παραγωγού τελικά τροφοδοτούνται από τις τιμές καταναλωτή, η σκέψη συνεχίζει, καθιστώντας τη σημερινή έκθεση καλό σημάδι για τη συνέχιση του αποπληθωρισμού στο μέλλον.

Στους επενδυτές άρεσε αυτό που είδαν. Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,8%, ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 1,6% και ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο 0,1%.

Τράπεζες

Ποια τράπεζα έχει cost to income 33,5% στην Ελλάδα; 

Fund 

Tα αδέλφια Παπακωσταντίνου έχουν πιάσει τον σφυγμό της Ελλάδας για τους επενδυτές! Δημιουργεί ένα όχημα να μπει κανείς σε επαγγελματική εταιρία διαχείρισης συμμετοχών … το screening και due diligence το κάνουν αυτοί. 

Υπάρχει καμία ερώτηση για την σχέση ρίσκου απόδοσης; 

The anonymous

Keywords
Αναζητήσεις
anonymos-ependytis-agores-chrimatistiria.htm
Τυχαία Θέματα