«Άλμα» κατέγραψαν οι μισθοί στη Βρετανία- Αυξημένος ο κίνδυνος πληθωρισμού

09:46 18/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Κατά μία ποσοστιαία μονάδα αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με ένα τρίμηνο πριν, φτάνοντας στο 3,8%, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS). Ήταν υψηλότερο από τις προσδοκίες της αγοράς.

Το ποσοστό απασχόλησης αυξήθηκε κατά 0,2 εκατοστιαίες μονάδες, φτάνοντας στο 75,8% το αντίστοιχο τρίμηνο, λόγω των μισθωτών μερικής απασχόλησης και των αυτοαπασχολούμενων.

Το ποσοστό των οικονομικά μη ενεργών ατόμων μειώθηκε κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες στο παραπάνω τρίμηνο και διαμορφώθηκε στο 21,1%.

Πόσο αυξήθηκαν οι

μισθοί

Η αύξηση των μισθών στη Βρετανία – η οποία είναι το κλειδί σχετικά με το αν θα παρατείνει την πορεία των αυξήσεων των επιτοκίων τον επόμενο μήνα η Τράπεζα της Αγγλίας (BOE) – ανήλθε στο 6,6% τους τρεις μήνες έως τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ο βασικός μισθός, εξαιρουμένων των μπόνους, αυξήθηκε κατά 6,6% σε ετήσια βάση, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό με ένα τρίμηνο πριν. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι θα αυξηθεί κατά 6,2%.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής με επικεφαλής τον διοικητή της BOE, Andrew Bailey, ανέμεναν ότι η αύξηση των μισθών θα κατεβάσει ταχύτητα για να μειωθεί ο πληθωρισμός, ο οποίος είναι πέντε φορές ο στόχος του 2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα