Ο Ανδρουλάκης, η ώρα των αποφάσεων και οι εισηγήσεις που δέχεται

06:45 18/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Τις επόμενες ημέρες οι εκλογές θα προκηρυχθούν και επίσημα, γεγονός που σηματοδοτεί τη λήψη σημαντικών αποφάσεων από τους αρχηγούς των κομμάτων.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, πολλά είναι τα στελέχη που επισημαίνουν στους στενούς συνεργάτες του προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη, πως επιβάλλεται να λάβει αποφάσεις αναφορικά με την τακτική που θα ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Όπως αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις,

η πολιτική της «απομόνωσης» και η απόρριψη κάθε συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, δεν φαίνεται να βγαίνει, καθώς το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πτωτική του πορεία.

Επομένως, απαιτείται αλλαγή πολιτικής. Εξάλλου και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει υπογραμμίσει ότι αν το κόμμα του δεν πιάσει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό,θα πρόκειται για αποτυχία.

Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι, το κόμμα πρέπει να κινηθεί «ανεξάρτητα», αλλά να αφήνει και ένα «παραθυράκι» για μελλοντική συνεργασία με το πρώτο κόμμα.

Και επειδή, όλα δείχνουν ότι η ΝΔ θα κόψει πρώτη το νήμα, ακούγεται έντονα πλέον στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη ότι, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιβάλλεται να «ρίξει» τους τόνους έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εξάλλου, όπως λέγεται εντός του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί μονόδρομο η συνεργασία, αν κριθεί απαραίτητο, με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον ιδεολογικό αντίπαλο του Κινήματος Αλλαγής, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να «καρπωθεί» από την πτωτική τάση του ΠΑΣΟΚ.

Καλές πηγές σημείωσαν στη στήλη μας, ότι ο Ανδρουλάκης δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα πράξει, αλλά τα περιθώρια στενεύουν και καλείται να λάβει άμεσα αποφάσεις που, είτε θα βγάλουν από την πολιτική αφάνεια το ΠΑΣΟΚ, είτε θα το οδηγήσουν σε περαιτέρω συρρίκνωση.

Όλα του γάμου δύσκολα…

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα