Sniper: Στον πόντο το χάσμα, τα καράβια της Τράπεζας Πειραιώς, βάση στα χαμηλά τριετίας ο ΟΤΕ, η Eurobank, κι ένα hammer παρακαλώ

08:53 5/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ούτε ένα πόντο πιο πάνω, ούτε ένα πόντο πιο κάτω. Ακριβώς όσο έπρεπε για να κλείσει το χάσμα; Με ακρίβεια δεκαδικών. Τι μήνυμα μας στέλνει η αγορά; Και ο 50άρης;

Η τεχνική εικόνα της αγοράς έχει αλλάξει και η διόρθωση στη Wall Street που είναι αρκετά φουσκωμένη δεν βοηθάει. Όχι πως βοηθούσε και πριν δηλαδή, όταν το κατά πολύ φθηνότερο ΧΑ με τις καλές εταιρείες του να βγάζουν εξαιρετικά αποτελέσματα αποφάσιζε να ριζώσει λίγο πάνω από τις 1.400 μονάδες και να μην το κουνάει ρούπι από εκεί. Αλλά μία αγορά που δεν κινείται προς τα πάνω μοιραία θα κινηθεί προς την άλλη κατεύθυνση. Έτσι κι έγινε.

Τώρα

οι επενδυτές θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση. Υπάρχει υπόλοιπο πωλήσεων όπως φάνηκε και χθες και υπάρχει και ρευστότητα από αυτούς που μείωσαν θέσεις. Η πλευρά που έχει μικρότερες δυνάμεις θα υποχωρήσει και θα προκύψει η ισορροπία.

Είδαμε και στη δημοσκόπηση της MRB. Η ίδια εικόνα πάνω – κάτω επιβεβαιώνεται. Δεν υπάρχει θέμα πολιτικού ρίσκου που να φοβίζει την αγορά. Κατοχυρώνονται κέρδη και αναζητείται ο επόμενος καταλύτης καθώς οι μειώσεις επιτοκίων αργούν ακόμα. Αν όμως τα στοιχεία για τον πληθωρισμό παραμείνουν ενθαρρυντικά τουλάχιστον στην Ευρώπη, όσο πλησιάζουμε προς τον Ιούνιο, το σενάριο θα αρχίσει να αποκτά ισχύ.

Η βελτίωση της εικόνας της Attica Συμμετοχών

Η βελτίωση της εικόνας της Attica Συμμετοχών, αντανακλά στην Τράπεζα Πειραιώς. Η Τράπεζα Πειραιώς θα κεφαλαιοποιήσει κάποια στιγμή αυτό το περιουσιακό στοιχείο.

Ήταν η πρώτη χρήση μετά την ενοποίηση με την ΑΝΕΚ και η εταιρεία αύξησε τα καθαρά κέρδη της στα 61,2 εκατ. ευρώ και διπλασίασε τα EBITDA στα 126,4 εκατ. ευρώ. Θα διανείμει μέρισμα 0,07 ευρώ ανά μετοχή. Το ποσοστό της Πειραιώς μέσω της STRIX είναι 86,7%.

Οι μάχες του ΟΤΕ

Παρά τις πωλήσεις που αντιμετωπίζει ακόμα ο ΟΤΕ παλεύει και δίνει μάχες. Επιχειρεί να κτίσει βάση ξανά στην περιοχή των 13,60 ευρώ. Η μετοχή βεβαίως έχει επιστρέψει ξανά στα χαμηλά τριετίας, μετά από ένα σύντομο ξέσπασμα μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου πέρυσι.

Ανοδικά (για δεύτερη ημέρα) η Eurobank

Δεύτερο διαδοχικό ανοδικό κλείσιμο  πέτυχε η Eurobank, μετά από 4 συνεδριάσεις πιέσεων. Η μετοχή δεν είχε πίεση για να ανεβεί και στις παρυφές των 1,90 ευρώ βγήκαν μεθοδικές πωλήσεις.

Μετά άρχισαν οι πιέσεις που οδήγησαν χαμηλότερα, αλλά φαίνεται ότι την προσέχουν πλέον. Δεν έχει και λόγο για να πέσει. Με ισχυρή παρουσία σε τρεις αγορές, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βγάλει κέρδη. Επιπλέον αναμένονται και νέα από την Κύπρο οσονούπω.

Αγορές ιδίων

Η Quest έχει αγοράσει μέχρι στιγμής 1.175.251 ίδιες μετοχές της, που ισοδυναμούν με ποσοστό 1,0961% του συνόλου των μετοχών της. Όλο και περισσότερες εταιρίες αγοράζουν ίδιες μετοχές.

Εκείνη πάντως που έχει συγκεντρώσει ένα αξιόλογο ποσοστό, είναι η ΔΕΗ. Πλέον κατέχει συνολικά 19.983.558 ίδιες μετοχές, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,2313% του συνόλου.

Το hammer της Coca–Cola

Κλείνοντας ένα παλιό ανοδικό χάσμα η ορθή κίνηση πρέπει να είναι όπως αυτή που έκανε χθες η Coca–Cola. Σα να αντικρίζεις την άβυσσο. Πρέπει να τραβιέσαι απότομα. Ένα ξεκάθαρο hammer είναι πάντα καλύτερο.

Ανταγωνιστικό το P/E της Motor Oil

Από τα πλέον ανταγωνιστικά P/E στον κλάδο της έχει η Motor Oil. Δίνει το μεγαλύτερο μέρισμα στην ιστορία της, κάνει επενδύσεις που της αποδίδουν και η αγορά πως απαντά; Πουλά στην είδηση. Μάλιστα.

Νέο υψηλό για την Optima Bank

Νέο ιστορικό υψηλή για την Optima Bank τα 8,59 ευρώ. Με την κεφαλαιοποίηση στα 633 εκατ. ευρώ, η μετοχή γίνεται φαβορί για είσοδο στους δείκτες FTSE.

Και για το τέλος Τραμπ

Μάλλον θα το καθιερώσουμε να κλείνουμε με τον Τραμπ. Για να κλείνουμε ευχάριστα, γιατί δίνει ειδήσεις κι έχει γέλιο.

Πρώτα από όλα, η μετοχή του δεν συμφέρει να παιχθεί πτωτικά κι ας πρόκειται για meme stock. Διότι δεν υπάρχουν στην αγορά μετοχές για να δανειστούν οι πτωτικοί παίκτες κι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τα μαλλιοκέφαλά τους σε τόκους. Αλλά βεβαίως μία μετοχή που δεν βρίσκεις να δανειστείς έτσι κι αλλιώς δεν την πουλάς γιατί πάς γυρεύοντας.

Αλλά το άλλο και πιο ενδιαφέρον νέο είναι ότι ο Τραμπ κατάφερε να τσακωθεί και με τους συνιδρυτές της εταιρίας media και τους μήνυσε, για τα δικαιώματα σε μετοχές, ως μεγάλος και τρανός ιδιοκτήτης, με ποσοστό 57%.

Η μήνυση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, κατά των Λιτίνσκι και Μος κατατέθηκε στις 24 Μαρτίου στο κρατικό δικαστήριο της Φλόριντα, μετά από μια καταγγελία που υπέβαλαν τα συνεταιράκια του τον Φεβρουάριο προσπαθώντας να αποτρέψουν κινήσεις που θα μείωναν το μερίδιό τους…

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-ston-ponto-to-chasma-ta-karavia-tis-trapezas-peiraios-vasi-sta-chamila-trietias-o-ote-i-eurobank-ki-ena-hammer-parakalo.htm
Τυχαία Θέματα