Sniper: Που έγινε καυγάς «η κότα έκανε το αυγό ή το αντίστροφο» και δύο quiz για… ψαγμένους

09:31 1/10/2023 - Πηγή: Emea.gr

Καυγάς «η κότα έκανε το αυγό ή το αντίστροφο» σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα

Τα (πολλά, είναι αλήθεια) περιστέρια που συνήθως απολαμβάνουν την… απλωσιά που παρέχει ο χώρος πέταξαν μακριά, τρομαγμένα, από την ένταση και τις φωνές που έβγαιναν από συγκεκριμένο γραφείο, στο βαρύ, ιστορικό και υπέροχα διατηρημένο κτίριο.

Η ένταση, απόρροια μιας δεδομένης κατάστασης που υπέβοσκε εδώ και αρκετούς μήνες, δικαιολογημένη -εν μέρει, τουλάχιστον- από τα «αντιμαχόμενα στρατόπεδα». Οι μεν ζητούσαν (νέα)

πίστωση χρόνου και οι έτεροι απαντούσαν πως τους μοιάζει με δικαιολογία και με λογική “kick the can down the road…”. Το δίκιο τους βουνό, αμφότερων, απλά φαίνεται πως έχουν πέσει θύματα ενός αρχικού deadline που ουδείς έλαβε στα σοβαρά υπόψη και μιας αναγκαιότητας που δεν δείχνει να είναι -πλέον- ευέλικτη. 

Όσο για το… πάπλωμα του καυγά, αφορά σε project για εξόχως σημαντικό τμήμα της συνολικότερης λειτουργίας του. Δίχως αυτό, το συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αδυνατεί να ανοίξει ρολά την επόμενη ημέρα. Για την ακρίβεια, θα παραμείνουν κλειστά εσαεί…

Καθώς η ημερομηνία λανσαρίσματος πλησιάζει με αστραπιαία ταχύτητα, τα δύο στρατόπεδα προσπαθούν έστω και την έσχατη στιγμή να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση, μέσω της οποίας αφενός μεν όσοι έχουν επωμιστεί το project να μην φανούν αδαείς και αφετέρου δε οι «έχοντες» την ευθύνη λειτουργίας του «μαγαζιού» να μην βρεθούν υπόλογοι απέναντι σε μετόχους και πελάτες. Ενδεχομένως και στην κυβέρνηση…

Είπαμε, το συγκεκριμένο project αφορά στον πυρήνα της λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. Κάτι ανάλογα με την μηχανή ενός οχήματος…

Το ποια πλευρά θα επικρατήσει στην άτυπη διελκυστίνδα μένει να φανεί, παρότι έχω την αίσθηση πως οι «έχοντες» την ευθύνη λειτουργίας του «μαγαζιού», αυτή τη φορά δεν θα υποχωρήσουν, απαιτώντας συνεχόμενα 24ωρα εργασίας έως ότου παραδοθεί το project κατά τις αμέσως προσεχείς ημέρες, όπως είχε συμφωνηθεί προ καιρού. Το ζήτημα είναι τι είδους backfire δύναται να προκαλέσει τυχόν προβληματική λειτουργία του εξαιρετικά σημαντικού τμήματος που εκκρεμεί να παραδοθεί. Ποιος θα αναλάβει το κόστος; Και εννοείται πως δεν αναφερόμαστε σε χρήματα… Πως θα δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα «φάουλ» και από τις δύο πλευρές; Διαρκείς χρονικές καθυστερήσεις, ασυντόνιστες ομάδες εργασίας, ασυμφωνία σε επίπεδα στρατηγικής και υλοποίησης, αδυναμία παράδοσης και διασφάλισης εύρυθμης λειτουργίας κ.ο.κ. 

Ζητήματα, τα οποία είναι βέβαιο πως θα προκαλέσουν αβέβαιο μέλλον για αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Εξ’ ού και οι… προκαταρκτικές αψιμαχίες που σύντομα θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε ευρείες συρράξεις και finger pointing.

Ίδωμεν!

Ψηφιακός εξοπλισμός αξίας €341.372 για το υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Αναμφίβολα, η σημασία που αποκτά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μα και σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, δυστυχώς αποδείχτηκε φέτος και δη από το καλοκαίρι και εντεύθεν σε πλείστες περιπτώσεις σημαντικών φυσικών καταστροφών.

Υπό αυτό το πρίσμα, και με την συναίνεση, μα και προτροπή της κυβέρνησης, το προαναφερθέν υπουργείο οργανώνεται, μεγαλώνει και ενδυναμώνεται. 

Για αυτό και προ ημερών προχώρησε σε συμφωνία-πλαίσιο για την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και οθονών, προκειμένου να καλύψει τις διαρκώς εντεινόμενες ανάγκες του.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συμφώνησε να προμηθευτεί 380 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 100 οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών με διαγώνιο μεγαλύτερη των 23,8 ιντσών, καθώς επίσης και 200 οθόνες Η/Υ με διαγώνιο μεγαλύτερη των 27 ιντσών.

Την προμήθεια ανέλαβε να υλοποιήσει η Amplus ΑΕ Ολοκληρωμένες Λύσεις Πληροφορικής, έναντι συνολικού ποσού 341.372 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%. Για την ακρίβεια, το κόστος για τους 380 Η/Υ ανέρχεται σε €299.212, τις 100 οθόνες τουλάχιστον 23,8 ιντσών €12.648 και τις 200 οθόνες μεγαλύτερες από 27 ίντσες σε 29.512 ευρώ. Όλα τα ποσά αναφέρονται έχοντας συνυπολογιστεί ο ανάλογος ΦΠΑ

Δυο κουίζ για (ελαφρώς) μυημένουςΣημειώστε έναν αριθμό: 5.600. Αναφερόμαστε σε μέτρα και αφορά την απόσταση από το γραφείο του επόμενου επικεφαλής του υπουργείου μέχρι το τελευταίο, κάπου στα βόρεια προάστια…

Ήπιο προβληματισμό, σε πρώτη φάση, έχει προκύψει στην κυβέρνηση για τον επικεφαλής σημαίνοντος υπουργείου, καθώς διαπιστώνουν πως η δημιουργική ορμή που χαρακτήριζε το τελευταίο κατά την πρώτη θητεία της κυβέρνησης, έχει απολεσθεί. Σε σημείο τέτοιο ώστε να θεωρείται ως asset (πραγματικό και όχι Βαρουφάκειο για να θυμηθούμε την αλήστου μνήμης απάντηση του Αλ. Τσίπρα όταν ρωτήθηκε για τον τότε υπουργό Οικονομικών) και να συμβάλει σε καταλυτικό βαθμό στην επανεκλογή της κυβέρνησης κατά τις πρόσφατες διπλές εκλογές. Η αλήθεια είναι πως ο νυν επικεφαλής του υπουργείου έχει να «γεμίσει μεγάλα παπούτσια», αυτά του προκατόχου του, ωστόσο μέχρι ώρας δείχνει μπλοκαρισμένος, με συνέπεια η αντίστοιχη λογική να συμπαρασύρει και τα πολλά έργα που παραμένουν στα συρτάρια, δίχως να προκηρύσσονται. Λείπουν τα quick wins, όπως επιμένουν στελέχη της αγοράς, μα και της κυβέρνησης. Ο χρόνος κυλάει αμείλικτα και απαιτεί δράση, ενέργειες και έργα, συμπληρώνουν. Το ερώτημα είναι εάν μπορεί, καθώς καλές οι μικρές βάρκες, άντε και τα σκάφη αναψυχής, δεν συγκρίνονται όμως με κρουαζιερόπλοια…
Keywords
Αναζητήσεις
sniper-pou-egine-kavgas-i-kota-ekane-to-avgo-i-to-antistrofo-kai-dyo-quiz-gia-psagmenous.htm
Τυχαία Θέματα