Sniper: Παράγωγα και ιστορίες συνομωσίας συνοδεία Coca-Cola!

08:28 16/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Οι ιστορίες συνομωσίας είναι τα πλέον ελκυστικά αναγνώσματα. Ψάξαμε λίγο τα παράγωγα και επιστρέψαμε με άδεια χέρια. Σχεδόν. Δεν έχουμε και πολλά να σας πούμε, αλλά έχουμε μία μικρή ιστορία, παρακάτω.

Αν αναζητά κανείς ένοχο για τη στασιμότητα, ας μην τη ψάχνει εκεί. Εκτός από το γεγονός ότι ο καθένας στην αγορά μπορεί να έχει ελεύθερα τη γνώμη του και να χάνει τα λεφτά του με όποιο τρόπο του αρέσει, στα παράγωγα δεν φαίνεται τίποτα το ιδιαίτερο. Κι επί της ουσίας τα παράγωγα, αν μιλάμε για το μήνα, έχουν ήδη λήξει… ουσιαστικά, οι ανοικτές

θέσεις, μειώθηκαν όταν πήραν φόρα Coca- Cola Πειραιώς και ΕΤΕ. Ήταν και Τετάρτη.

Μιλώντας για τα παράγωγα του μήνα, εννοούμε τα παράγωγα του μεγάλου δείκτη FTSE. Τα παράγωγα του τραπεζικού δείκτη ήσυχα πράγματα, μικρός τζίρος, δεν είναι το φόρτε των παικτών. Εκείνα που έχουν γιγαντωθεί τουλάχιστον σε μερικές μετοχές, αν όχι σε όλες, είναι τα παράγωγα επί μετοχών. Είναι πολλά και θέλει μέρες αφοσιωμένης μελέτης. Φωλιάζουν οι market makers των μετοχών εκεί και οι μεγάλες ΑΧΕ της αγοράς και κάνει μπαμ, με το που ανοίγεις τη σελίδα, ή μάλλον τις σελίδες.

Εκεί μπορεί να είναι και ξένοι όταν θέλουν να καλυφθούν και η Goldman Sachs όταν παίζει τον θεματοφύλακα για λογαριασμό άλλων σε συγκεκριμένες μετοχές. Το παιχνίδι παραδοσιακά συγκεντρώνεται στην πλατεία του χωριού, που είναι τα παράγωγα του μεγάλου FTSE, που κλείνουν κάθε μήνα και συνήθως από παλιά, οι θέσεις έκλειναν την Τετάρτη.

Μερικοί αναλυτές λένε τι στο καλό με τις 1400 μονάδες, δεν είναι τεχνικό σημείο. Αυτό να το πείτε στους market makers, που έχουν κλείσει στα στενά, όσους δεν έκλεισαν τις θέσεις. Σιγά μην τους περίμεναν σε τεχνικές θέσεις.

Την Δευτέρα λοιπόν, οι ανοικτές θέσεις ήταν 6.159 συμβόλαια. Η αγορά έκλεισε με ασήμαντο discount 2 μονάδων. Την Τρίτη και 13 οι θέσεις μειώθηκαν σε 4.791. Αλλά την Τετάρτη… Πανωλεθρία, με άνοδο όπως θα θυμάστε και με τις Πειραιώς, ΕΤΕ στο buzzer beater και Coca -Cola, να ψήνει κάποιους όλη μέρα και την επόμενη όμως, οι θέσεις έκαναν halve σε 2.912.

Βεβαίως, στα παράγωγα είθισται γενικά να κλείνουν οι πολλές θέσεις από την Τετάρτη κι όχι την Παρασκευή, αλλά από την άλλη 28 μονάδες fixing πάνω είναι αυτές, από Δευτέρα ως Τετάρτη. Και ο λογαριασμός πάει με τη μονάδα.

Έγιναν λοιπόν 248 πράξεις, ο μεγαλύτερος όγκος σε συμβόλαια με 2.596 κι απέμειναν ανοιχτά 2.912 συμβόλαια, που χθες έγιναν μόλις 1.595. Με discount 3,25 μονάδες, τσάμπα πράγμα. Δε χρειάζεται να πούμε που είναι οι makers και γιατί θα χάσουν οι παίκτες, ε;

Πάμε και στο μόνο ιδιαίτερο που βρήκαμε, δε θα το πούμε περίεργο. Κάποιοι παίκτες στην Coca Cola λοιπόν. Πολύ ιδιαίτεροι όμως. Τα συμβόλαια νορμάλ τίποτα περίεργο. Η repo market τίποτα περίεργο επίσης. Αλλά η μετοχή, ε; Και περιέργως μοιάζει παιχνίδι παλαιού τύπου. Θα πείτε δεν είναι ανάγκη να δανείζονται από τη repo market. Μαζί σας. Αλλά από την εισβολή στην Ουκρανία… Τώρα όμως; Στη νήσο εγκλωβίστηκε η άρκτος. Τα αποτελέσματα και κέρδη της εταιρίας δεν ευνοούν τέτοιες θέσεις. Τεχνικά επίσης. Ανοδικό κόψιμο ο 50άρης.

Τίποτα περίεργο στα παράγωγα λοιπόν, μία κανονική αγορά. Μικροπράγματα. Καλή αγορά είναι το ΧΑ. Οι makers είναι στις μετοχές. Πακτωμένες θέσεις, ελέγχουν τα μηχανάκια, τις ροές, οι ξένοι έχουν τη δύναμη και η Πειραιώς έρχεται για το placement.

Κάτι αρχίζει και δείχνει ο ΟΤΕ, αλλά θα αξίζει εμπιστοσύνης πιο πάνω, να δούμε αν το εννοεί αυτή τη φορά.

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-paragoga-kai-istories-synomosias-synodeia-coca-cola.htm
Τυχαία Θέματα