Με μεγάλη συμμετοχή υλοποιήθηκε το 1o workshop “PLANNING”

Με τη συμμετοχή 80 στελεχών της αγοράς πραγματοποιήθηκε το 1ο workshop της τριλογίας για την εφοδιαστική αλυσίδα, στο Eleon Loft, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου.

Στο workshop συμμετείχαν στελέχη των εταιρειών L’OREAL HELLAS, SEPTONA, TITAN,

NEOPLAN, EMA, MENTOR-CHAIN, BTL, THOMOPOULOSSTORE, HFT, OK ANYTIME MARKETS, MOTOR OIL HELLAS, SPEEDAIR, OKTABIT, BEYOND THE BEST, ΚΡΙ ΚΡΙ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ, THE MART, ALCON LABORATORIES, CHIESI HELLAS, ICS, ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΟΘΡΟΣ, COFFEE ISLAND, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ, ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ, ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ, BARILLA, PALIRIA, PUBLIC- MEDIA MARKT, ΒΑΜΒΑΚΑΣ, ISOMAT, BEIERSDORF, ORPFEE BEINOGLOU, ABBVIE, ELBISCO, CELESTINO κ.ά.

Οι συμμετέχοντες σε στρογγυλά τραπέζια των 10 ατόμων (από διαφορετικές εταιρείες ο καθένας) ανταλλάξανε απόψεις και αποκόμισαν γνώση και εμπειρία.

Η ημερίδα χωρίστηκε σε 2 μέρη: α) Forecasting, β) Planning και S&OP. Στην κάθε ενότητα, αρχικά έγιναν παρουσιάσεις που εξέτασαν σε βάθος τις λειτουργίες αυτές δίνοντας τεχνικές γνώσεις. Στη συνέχεια με τηλεψηφοφορία, τοποθετήθηκαν όλοι σε καίρια ερωτήματα στην εκάστοτε θεματολογία. Δύο ενδιαφέροντα case studies παρουσιάστηκαν στην κάθε νεότητα, ενώ o μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης, η “Mantis Πληροφορική”, παρουσίασε χρήσιμα tips.

Το ενδιαφέρον κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων σε κάθε τραπέζι. Η ανταλλαγή απόψεων ήταν εντυπωσιακή και η συζήτηση γόνιμη. Με τη βοήθεια του Facilitator του κάθε τραπεζιού βγήκαν συμπεράσματα τα οποία παρουσιάστηκαν στο τέλος κάθε ενότητας.

Τα διαδραστικά workshops δεν είναι εκπαιδευτικά σεμινάρια. Είναι συναντήσεις στις οποίες οι συμμετέχοντες ακούν σύγχρονες μεθόδους που έχουν εφαρμοστεί και επιτυχημένες πρακτικές.

Είπαν για το 1o workshop:

«Ένα άψογα ενορχηστρωμένο workshop με απίστευτη ενέργεια μεταξύ των συμμετεχόντων που κατάφερε να αναδείξει την πολύ μεγάλη σημασία του planning στις επιχειρήσεις, ειδικά στον τομέα του supply chain. Ήταν εκπληκτικό να είμαστε περιτριγυρισμένοι από τόσο καταρτισμένα στελέχη και να μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες. Αυτό το ραντεβού θα πρέπει σίγουρα να ανανεωθεί».

Γιώργος Γώγος, Operations Manager Greece, Cyprus & Malta, ABBVIE

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συμμετέχω ως facilitator στο workshop του Supply Chain Institute. Η δομή της διοργάνωσης δίνει την ευκαιρία στους επαγγελματίες του χώρου να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις, να ανταλλάξουν προβληματισμούς αλλά και να μεταφέρουν εμπειρίες σε νέα στελέχη. Η πολυφωνία που εκφράζεται από όλους τους συμμετέχοντες συντελεί σε μία ζωντανή, διαδραστική συνάντηση».

Αναστασία Ανέστη, HUB Logistics and VAS Manager Greece & Israel, BEIERSDORF

«Μέσα από το event/ workshop για το Planning, όχι μόνο είχα τη δυνατότητα να αφουγκραστώ από κοντά τις τάσεις και καλές πρακτικές διαφορετικών industries, αλλά η παρουσίαση των case studies καθώς και οι εποικοδομητικές συζητήσεις των ομάδων, προσέδωσαν στο κοινό συσσωρευμένη και στοχευμένη γνώση για περαιτέρω μελέτη, προβληματισμό και υιοθέτηση νέων πρακτικών».

Γιάννης Στάμος, Logistics Director, CELESTINO

«Είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε ένα εξαιρετικό workshop για την καρδιά και το μυαλό της Εφοδιαστικής Αλυσίδας που φυσικά είναι το Planning. Ένα workshop που για πρώτη φορά εστίασε στο Sales & Operations Planning, παρουσίασε τις πρακτικές που ακολουθούν πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες, μας έδωσε την ευκαιρία να συνδιαλλαγούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς και ανέδειξε συνολικά την στρατηγική σημασία του Supply Chain για την λειτουργία όλων των πτυχών και διαδικασιών ενός σύγχρονου οργανισμού. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Planning και του Supply Chain Institute, για την διοργάνωση αλλά και στους facilitators οι οποίοι είχαν κομβικό ρόλο για την επιτυχία του workshop. Money and time well invested!».

Γιάννης Κουρκούτας, Sr. Manager Regional S&OP CoE ,  GEM, ALCON LABORATORIES HELLAS

«Το Supply Chain Institute και η Planning καινοτομούν για μια ακόμη φορά, φέρνοντας στη αγορά interactive workshops με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου και εστιάζουν σε σημαντικούς τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αξίζει στον καθένα να συμμετάσχει στις συζητήσεις με όλους αυτούς που διαμορφώνουν τις τάσεις».

Δαμιανός Αθανασιάδης, Head of International Commercial Distribution, STEMLINE, A MENARINI GROUP COMPANY

«Η συμμετοχή μου στο workshop για το planning ήταν μια εποικοδομητική εμπειρία. Οι πολύτιμες απόψεις που μοιράστηκαν οι συμμετέχοντες ανέδειξαν το εν λόγω workshop σε έναν αξιόλογο χώρο βελτίωσης των στρατηγικών μας σε θέματα planning, forecasting και s&op».

Γεράσιμος Φαμπιάτος, Flow Management Supervisor, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Να σημειωθεί ότι, ακολουθούν τα 2 επόμενα workshops της τριλογίας Warehousing (14/11/2023) και Customer Service (5/12/2023). Δείτε στο www.scisce.eu το αναλυτικό πρόγραμμα για το 2ο workshop Warehousing.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες για να επιτευχθεί η διάδραση, ο ανοιχτός διάλογος με τους συμμετέχοντες και η άμεση απάντηση σε ερωτήματα. Τα workshops απευθύνoνται σε πάσης φύσεως επαγγελματίες εφοδιαστικής αλυσίδας (μεσαία και υψηλόβαθμα στελέχη) με ενδιαφέρον στους συγκεκριμένους τομείς της εφοδιαστικής.

Το άρθρο Με μεγάλη συμμετοχή υλοποιήθηκε το 1o workshop “PLANNING” εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
me-megali-symmetochi-ylopoiithike-to-1o-workshop-planning.htm
Τυχαία Θέματα