Huawei, Li Peng: «Το 5G βρίσκεται στο σωστό δρόμο προς την επιχειρηματική επιτυχία»

13:01 26/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Huawei φιλοξένησε το 5G Beyond Growth Summit στο MWC Barcelona 2024. Στη σύνοδο, ο Li Peng, Corporate Senior Vice President της Huawei και Πρόεδρος Πωλήσεων & Υπηρεσιών ICT εξήγησε πώς οι πάροχοι μπορούν να επιτύχουν επιχειρηματική

επιτυχία στο 5G και πώς το 5.5G θα ξεκλειδώσει περαιτέρω τις δυνατότητες των δικτύων και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.

«Το 5G βρίσκεται στο σωστό δρόμο προς την επιχειρηματική επιτυχία», είπε ο Λι. Το 5G ξεκίνησε την εμπορευματοποίηση το 2019 και τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει ήδη αποκτήσει 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες 5G σε όλο τον κόσμο. Χρειάστηκαν εννέα χρόνια για να γίνει αυτό το 4G. Επί του παρόντος, το 20% των παγκόσμιων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιεί 5G. Αυτοί οι χρήστες δημιουργούν το 30% της συνολικής επισκεψιμότητας από κινητά και συμβάλλουν στο 40% των εσόδων από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

Ο Λι εξήγησε, «Το 5.5G εισέρχεται σε εμπορική χρήση το 2024 και καθώς το 5.5G, η τεχνητή νοημοσύνη και το cloud συγκλίνουν, οι πάροχοι μπορούν να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες νέων εφαρμογών και δυνατοτήτων».

Συνέχισε λέγοντας ότι οι πάροχοι σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να επικεντρωθούν σε δικτύωση υψηλής ποιότητας, πολυδιάστατη δημιουργία εσόδων, αναδυόμενες υπηρεσίες και παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη για να αξιοποιήσουν αυτές τις ευκαιρίες.

Τα δίκτυα υψηλής ποιότητας εξακολουθούν να αποτελούν το θεμέλιο της επιχειρηματικής επιτυχίας.

Οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας έχουν αποδειχθεί πρόθυμοι να αγοράσουν αναβαθμίσεις εμπειρίας για τα πακέτα κινητής τηλεφωνίας τους, εάν τα δίκτυά τους είναι αρκετά υψηλής ποιότητας. Η κίνηση που δημιουργείται από αυτούς τους χρήστες αναμένεται επομένως να αυξηθεί σημαντικά, επιτρέποντας στους μεταφορείς να μεγιστοποιήσουν την αξία της κίνησης. Αυτό οδήγησε όλο και περισσότερους παρόχους να προτείνουν στρατηγικούς στόχους που περιλαμβάνουν την κατασκευή δικτύων 5G υψηλής ποιότητας.

Ορισμένοι πάροχοι στη Μέση Ανατολή, για παράδειγμα, έχουν ήδη αναπτύξει μαζικά δίκτυα MIMO και η βέλτιστη εμπειρία που παρέχεται από αυτά τα δίκτυα έχει κάνει την κυκλοφορία του 5G FWA με επιτυχία. Επί του παρόντος, το 5G FWA έχει συνδέσει σχεδόν 3 εκατομμύρια νοικοκυριά, καθιστώντας το μια ισχυρή μηχανή αύξησης εσόδων για τους παρόχους.

Η πολυδιάστατη δημιουργία εσόδων μεγιστοποιεί την αξία κάθε bit

Περισσότερο από το 20% των παγκόσμιων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας 5G έχουν ήδη υιοθετήσει μοντέλα τιμολόγησης σε επίπεδα ταχύτητας. Ένας πάροχος στην Ταϊλάνδη, για παράδειγμα, κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα πρόσθετο 5G Boost Mode, το οποίο επιτρέπει στους συνδρομητές να επιλέγουν διαφορετικά επίπεδα ταχύτητας για να καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες χρήσης τους. Αυτό το μοντέλο βοήθησε τον πάροχο να αυξήσει το ARPU του κατά περίπου 23%. Μια άλλη κινεζική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας κυκλοφόρησε ένα εγγυημένο πακέτο ανοδικής σύνδεσης για να παρέχει στους livestreamers ομαλές εμπειρίες ζωντανής ροής υψηλής ευκρίνειας. Το πακέτο έχει γίνει αρκετά δημοφιλές και βοήθησε τον πάροχο να αυξήσει το ARPU του κατά περισσότερο από 70%.

Οι νέες αναδυόμενες υπηρεσίες επιτρέπουν τη μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη

Νέες υπηρεσίες όπως το New Calling, τα τηλέφωνα cloud και το 3D χωρίς γυαλιά προσελκύουν όλο και μεγαλύτερη προσοχή από τους καταναλωτές. Για παράδειγμα, οι λειτουργίες προστιθέμενης αξίας του New Calling, όπως τα εικονικά avatars, γίνονται αρκετά δημοφιλείς. Οι χρήστες είναι επίσης πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για υπηρεσίες που προσφέρουν εμπειρία σε πραγματικό χρόνο, όπως οι αξιώσεις μιας στάσης ασφάλισης αυτοκινήτου.

Το 5G έχει επίσης υιοθετηθεί μεταξύ πολλών βιομηχανιών. Στην Κίνα, περισσότερες από 50.000 περιπτώσεις χρήσης ιδιωτικού δικτύου 5G έχουν εισέλθει σε εμπορική χρήση σε περισσότερες από 50 βιομηχανίες. Οι νέες δυνατότητες του 5.5G, συμπεριλαμβανομένου του ντετερμινιστικού λανθάνοντος χρόνου, της ακριβούς τοποθέτησης και του παθητικού IoT, αναμένεται να δημιουργήσουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για τους παρόχους στην αγορά B2B.

Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσει τη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας στην εποχή κάθε νοημοσύνης

Σύμφωνα με την IDC, οι παγκόσμιες αποστολές κινητών τηλεφώνων με τεχνητή νοημοσύνη θα φτάσουν τα 170 εκατομμύρια το 2024. Αυτό θα αντιπροσωπεύει το 15% όλων των αποστολών smartphone. Τα τηλέφωνα AI επόμενης γενιάς θα έχουν πιο ισχυρές δυνατότητες αποθήκευσης, απεικόνισης και απεικόνισης. Οι εφαρμογές AIGC που τροφοδοτούνται από αυτά τα τηλέφωνα θα δημιουργήσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια GB δεδομένων και θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για τους παρόχους.

Ο Λι έκλεισε τις παρατηρήσεις του στη σύνοδο κορυφής υποσχόμενος: «Μαζί με τους παρόχους, θα ξεκλειδώσουμε τις δυνατότητες του 5G και του 5.5G και θα οδηγήσουμε σε απίστευτη νέα ανάπτυξη».

Keywords
Αναζητήσεις
huawei-li-peng-to-5g-vrisketai-sto-sosto-dromo-pros-tin-epicheirimatiki-epitychia.htm
Τυχαία Θέματα