Honda e:Ny1 – Ο Σαμουράι της ηλεκτροκίνησης και της καινοτομίας

Στα βάθη της Ανατολής, η Honda, πάντα πρωτοπόρος στις τεχνολογικές εξελίξεις και τιμώντας το πολύ βαρύ σαν ιστορία όνομά της, έχει κυκλοφορήσει ήδη στην αγορά το αμιγώς ηλεκτρικό e:Ny1, ένα δυναμικό, κομψό και αρκετά πρακτικό compact SUV, το οποίο απευθύνεται σε μια νέα

γενιά αγοραστών -και όχι μόνο. Η Business Voice by emea.gr σας παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά του καινούργιου, υπερσύγχρονου ηλεκτροκίνητου μοντέλου του ιαπωνικού κολοσσού, που εντυπωσιάζει με την καινοτομία του σε όλους τους τομείς.

Honda e:Ny1 – Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV

Το ολοκαίνουργιο SUV της HONDA συνδυάζει τη ρέουσα σχεδίαση και την εξαιρετική άνεση εσωτερικού με το δυναμικό πνεύμα της μάρκας και τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης. Η νέα πλατφόρμα υψηλών επιδόσεων e:N Architecture F με κίνηση στους εμπρός τροχούς ενσωματώνει μία ταχείας φόρτισης, υψηλής χωρητικότητας μπαταρία. Το e:Ny1 διαθέτει νέο λογότυπο και γραμματοσειρά που εισάγουν μία νέα ταυτότητα τόσο για το ίδιο, όσο και για όλα τα μελλοντικά ευρωπαϊκά ηλεκτρικά οχήματα 

Το νέο Honda e:Ny1 είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα (EV) της μάρκας για την Ευρώπη. Συνδυάζει μία νέα σχεδιαστική προσέγγιση με εξαιρετική ποιότητα εσωτερικού και προηγμένη τεχνολογία, στοιχεία που το καθιστούν ένα συναρπαστικό σύγχρονο οικογενειακό αυτοκίνητο. Ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο, το e:Ny1 εισάγει νέες αξίες και προσφέρει νέες συγκινήσεις και εμπειρίες τόσο για τους υπάρχοντες όσο και για τους νέους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων. 

Ακολουθώντας μία ανθρωποκεντρική φιλοσοφία σχεδίασης, ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας εξέλιξης του e:Ny1 ήταν να πετύχει την απολαυστική, δυναμική οδηγική συμπεριφορά ενός Honda σε συνδυασμό με μια ομαλή και πολιτισμένη λειτουργία και την ευχρηστία/ευελιξία που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας. Για το λόγο αυτό, η πρόκληση για τους μηχανικούς ήταν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Το e:Ny1 χρησιμοποιεί την πρόσφατα εξελιγμένη πλατφόρμα  υψηλών επιδόσεων e:N Architecture F της Honda με κίνηση στους εμπρός τροχούς, η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο σε ηλεκτρικά οχήματα της μικρής και μεσαίας κατηγορίας. Η νέα τεχνολογία διαχείρισης της μπαταρίας της μάρκας παρέχει αυτονομία 412km (WLTP) και ταχεία φόρτιση από το 10% στο 80% σε περίπου 45 λεπτά. Η συμπαγής αρχιτεκτονική επέτρεψε επίσης μεγαλύτερη ελευθερία στην διάταξη χώρων με όλα τα εξαρτήματα του συστήματος ηλεκτροκίνησης να βρίσκονται πάνω από τον μπροστινό άξονα.

Για να ξεχωρίζει ως αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, το e:Ny1 υιοθετεί ένα εκλεπτυσμένο στυλ που καθορίζεται από ομαλές, ρέουσες γραμμές. Τα κομψά, εκφραστικά φωτιστικά σώματα είναι ενσωματωμένα με τάξη στην τολμηρή μετωπική επιφάνεια, που ενσωματώνει ένα έξυπνο πάνελ μάσκας το οποίο παρέχει πρόσβαση στην κρυμμένη θύρα φόρτισης. Τα πίσω φώτα συνδέονται με μια φωτεινή μπάρα LED σε όλο το πλάτος της πίσω πόρτας, ενώ η παλέτα χρωματικών επιλογών περιλαμβάνει το εντυπωσιακό νέο Aqua Topaz.

Ως ένα ακόμα στοιχείο που αντικατοπτρίζει τη μοναδική του θέση στη γκάμα της Honda, το μοντέλο εισάγει μία νέα ταυτότητα EV. Το λευκό λογότυπο “H” μπροστά γίνεται το νέο σύμβολο της ηλεκτροκίνησης της Honda, μαζί με μια κομψή, νέα γραμματοσειρά για το όνομα της μάρκας στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση των εξαρτημάτων του συστήματος ηλεκτροκίνησης, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας που βρίσκεται κάτω από το δάπεδο, το εσωτερικό είναι ευρύχωρο και άνετο για όλους τους επιβάτες. Τα υψηλής ποιότητας υλικά της καμπίνας και τα πολυτελή καθίσματα συνθέτουν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη κεντρική οθόνη αφής προβάλλουν μια ολοκληρωμένη γκάμα λειτουργιών που κρατούν τους επιβάτες συνδεδεμένους και ενημερωμένους εν κινήσει.

Το e:Ny1 είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό τη σουίτα τεχνολογιών ασφαλείας Honda SENSING για αποτελεσματική προστασία σε όλων των ειδών τις συγκρούσεις και μείωση του φόρτου του οδηγού μέσω μιας σειράς προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης.

Με το Honda Connect, η φόρτιση γίνεται παιχνίδι… ακόμα και στο σπίτι!

Το e:Ny1 χρησιμοποιεί το Honda Connect για την εύκολη διαχείριση της φόρτισης στο σπίτι ή σε σταθμό φόρτισης, από το εσωτερικό του αυτοκινήτου 

Το σύστημα κλιματισμού μπορεί να ρυθμιστεί και να ενεργοποιηθεί πριν από την αναχώρηση ή κατά την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης ενός ταξιδιού. 

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται τις παραμέτρους φόρτισης της μπαταρίας του e:Ny1, εφόσον το επιθυμούν ή αυτό κρίνεται απαραίτητο. Προκειμένου να προσαρμόζεται σε διαφορετικά περιβάλλοντα φόρτισης και να αποφεύγεται η αποτυχία φόρτισης εξ αιτίας διακυμάνσεων της τάσης του δικτύου ή υπερβολικής ισχύος, το Honda Connect επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν το μέγιστο ρεύμα φόρτισης ανάλογα με την υποδομή για τις ρυθμίσεις “Home” και “Away”. Προσφέρονται τρία επίπεδα, από το “LOW”, το οποίο περιορίζει το ρεύμα στα 6 αμπέρ, έως το “HIGH”, το οποίο επιτρέπει τη φόρτιση με το μέγιστο ρεύμα του συνδεδεμένου φορτιστή μέχρι τη μέγιστη φόρτιση που επιτρέπεται από την μπαταρία.

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει το μέγιστο ρεύμα για την φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) ώστε να αποτρέψει την ενεργοποίηση του διακόπτη ασφαλείας σε τοποθεσίες όπου δεν χρησιμοποιείται ειδικός διακόπτης ισχύος για φορτιστές AC. 

Εντυπωσιακή απόδοση μπαταρίας με ευελιξία και σταθερότητα φόρτισης 

Η συμπαγής μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 68,8 kWh, που βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του e:Ny1, παρέχει αυτονομία έως 412 km (WLTP), ενώ η δυνατότητα ταχείας φόρτισης επιτρέπει την επαναφόρτιση από το 10% στο 80% σε περίπου 45 λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή DC και υποδοχή CCS. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει την προσθήκη 100 km αυτονομίας σε μόλις 11 λεπτά. Όταν χρησιμοποιείται ένας στάνταρ οικιακός φορτιστής εναλλασσόμενου ρεύματος (AC), η φόρτιση 10-80% μπορεί να επιτευχθεί σε 6 ώρες.

Με ενσωματωμένο σύστημα υδρόψυξης, η μπαταρία υψηλής πυκνότητας αποτελείται από κυψέλες 195Ah, τοποθετημένες στο κέντρο του e:Ny1 κάτω από το δάπεδο. Αυτή η διάταξη συμβάλλει στο χαμηλό κέντρο βάρους με στόχο το βελτιωμένο κράτημα στο δρόμο, καθώς και στη συνολική αεροδυναμική απόδοση χωρίς την ανάγκη για πρόσθετα εξωτερικά εξαρτήματα.

Αν και η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι παρόμοια με εκείνη των κορυφαίων μοντέλων της κατηγορίας, το νέο EV της Honda ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές του για τον υψηλότερο ρυθμό φόρτισης. Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι ανταγωνιστές προσφέρουν μεγαλύτερη μέγιστη ισχύ φόρτισης, αυτό το επίπεδο επιτυγχάνεται σπάνια λόγω των διακυμάνσεων στους ρυθμούς φόρτισης στα διάφορα στάδια του κύκλου φόρτισης της μπαταρίας.

Το e:Ny1 διαθέτει ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα επαναφόρτισης που επιτρέπει σταθερά υψηλότερο ρυθμό φόρτισης σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Ενώ ορισμένοι κατασκευαστές έχουν δώσει προτεραιότητα στις μέγιστες ταχείας φόρτισης, το e:Ny1 είναι σε θέση να διατηρήσει έναν υψηλότερο μέσο ρυθμό για μεγαλύτερο διάστημα της διαδικασίας φόρτισης. Ο γραμμικός, υψηλότερος ρυθμός φόρτισης διατηρείται για περισσότερο από το ήμισυ της φόρτισης, με την πτώση να είναι πολύ μικρή όσο πλησιάζει η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της Honda, e:Ny1, διατίθεται πλέον στην Ελλάδα σε δύο εκδόσεις, Elegance και Advance και η λιανική τιμή του ξεκινά από 45.900€ συμπεριλαμβανόμενής της κρατικής επιδότησης μέσω του προγράμματος ‘Κινούμαι Ηλεκτρικά 2’.

Keywords
Αναζητήσεις
honda-eny1--o-samourai-tis-ilektrokinisis-kai-tis-kainotomias.htm
Τυχαία Θέματα