Οι εννιά παίκτες του NBA που θα εισπράξουν συμβόλαιο άνω των 50 εκατ. ευρώ για το 2023/24 και… ο Γιάννης

Η νέα σεζόν στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ είναι σχεδόν έτοιμη να ξεκινήσει. Στο συγκεκριμένο κείμενο που διαβάζετε έχουμε συγκεντρώσει τα μεγαλύτερα συμβόλαια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Σε περίπτωση που το ξεχάσατε, η κανονική περίοδος του ΝΒΑ ξεκινάει την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου

και περιλαμβάνει 82 παιχνίδια. Πάμε όμως να δούμε ποιοι θα γεμίσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Στο ΝΒΑ το χρήμα ρέει άφθονο. Οι μισθοί των παικτών έχουν αυξηθεί πολύ, συγκεκριμένα ο μέσος μισθός είναι 8,3 εκατ. δολάρια. Το παραπάνω γεγονός έχει ως αποτέλεσμα το ΝΒΑ να προσελκύει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους φιλάθλους, τους χορηγούς αλλά και τα τηλεοπτικά συμβόλαια.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 9 παίκτες που θα λάβουν ετησίως πάνω από 50 εκατ. δολάρια!

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς Στεφ Κάρι, ο οποίος για έβδομη σερί σεζόν θα λάβει περισσότερα από 55.000.000 δολάρια. Στη δεύτερη έρχεται ο Ντέβιν Μπούκερ, ο διπλοθεσίτης παίκτης των Φοίνιξ Σανς που θα γεμίσει το λογαριασμό του με πάνω από 52 εκατ. δολάρια. Ακριβώς το ίδιο ποσό θα πάρει και ο Καρλ Άντονι Τάουνς σέντερ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς μαζί με το «τριαροτεσσάρι» Τζέιλεν Μπράουν των Μπόστον Σέλτικς.

Λίγο πιο κάτω βρίσκεται ο δύο φορές MVP Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς με 51 και κάτι εκατ. δολάρια, όπως και ο 39χρονος σούπερ σταρ ΛεΜπρόν Τζέιμς των Λέικερς μαζί με τον εν ενεργεία MVP Τζοέλ Εμπίντ των 76ers.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται ο συμπαίκτης του Μπούκερ Κέβιν Ντουράντ με ετήσιες απολαβές πάνω από 51 εκατ. δολάρια αλλά και ο Μπράντλεϊ Μπιλ ο οποίος άλλαξε ομάδα (πήγε από τους Γουίζαρντς στους Σανς), αλλά το συμβόλαιο του ξεπερνάει τα 50 εκατ. δολάρια!

Το ερώτημα που τίθεται είναι που είναι ο Giannis;

Το συμβόλαιο του Greek Freak και σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς ξεπερνάει τα 48,5 εκατ. δολάρια και βρίσκεται λίγο πιο κάτω στη λίστα με τα πιο υψηλότερα συμβόλαια της σεζόν.

Το πενταετές συμβόλαιο του Γιάννη που έχει ήδη υπογράψει λήγει το 2026 και στο τέλος του θα έχει εισπράξει 228 εκατ. δολάρια.

Ο διεθνής Έλληνας άσος είναι ένας από τους αστέρες του NBA και για πάνω από μια δεκαετία αποτελεί το «σήμα κατατεθέν» της ομάδας από το Μιλγουόκι, άρα για αυτό τον λόγο του έδωσαν το maximum συμβόλαιο.

Έχει γράψει ιστορία στο NBA με τους Μπακς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τους οποίους κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2021, ενώ έχει κερδίσει δύο ακόμη φορές το βραβείο του MVP (2019 και 2020) και έχει αγωνιστεί επτά φορές στο All-Star Game.

Κορυφαίος παίκτης του NBA από το ESPN

Πριν λίγες μέρες, το δυναμικό του ESPN ψήφισε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ως τον κορυφαίο παίκτη για τη σεζόν 2023/24 στο NBA.

Εκατόν πενήντα (150) editors, ρεπόρτερς, παραγωγοί και αναλυτές του ESPN έπρεπε να ψηφίσουν τους καλύτερους παίκτες της σεζόν 2023/24 στο NBA, με τον Greek Freak  να αναδεικνύεται ακόμα μια φορά νικητής.

«Ακόμα κι αν αλλάξει η παραγωγικότητα του Αντετοκούνμπο με τον Λίλαρντ να “κουβαλάει” το μεγαλύτερο μέρος της επίθεσης, ο Γιάννης θα πρέπει να παραμείνει ως μία από τις πιο κυρίαρχες δυνάμεις του πρωταθλήματος. Ο Λίλαρντ θα μπορούσε να ανοίξει ευκαιρίες για τον Αντετοκούνμπο, δημιουργώντας ένα δίδυμο τόσο επικίνδυνο που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το θρυλικό δίδυμο των Λέικερς με τους Κόμπι Μπράιαντ και Σακίλ Ο’Νιλ», σχολιάζει με καίριο τρόπο το ESPN.

Πέρα όμως από τα χρήματα και τα συμβόλαια όλα θα κριθούν στο γήπεδο, εκεί που μετράει η χημεία, τα χαρακτηριστικά και το πάθος των παικτών για να δείξουν ότι θέλουν να φτάσουν μέχρι τέλους και να φορέσουν το πολυπόθητο δαχτυλίδι του πρωταθλητή!

I love this game!

Keywords
Αναζητήσεις
oi-ennia-paiktes-tou-nba-pou-tha-eispraxoun-symvolaio-ano-ton-50-ekat-evro-gia-to-202324-kai-o-giannis.htm
Τυχαία Θέματα